«Динамо» (U-13) – переможець Фестивалю футболу в Ченстохові!

«Динамо» (U-13) – переможець Фестивалю футболу в Ченстохові!

Загалом у змаганнях брали участь 60 колективів із різних країн Європи (Польщі, України, Словаччини, Угорщини тощо), представлених у чотирьох вікових групах – від U-11 до U-14. У турнірі серед команд U-13 разом із «Динамо» виступали ще п'ять команд, й «біло-сині» не залишили суперникам жодних шансів.

Після того, як у групі динамівці в двох матчах забили 26 м’ячів (і пропустили лише один), саме вони вважалися головними претендентами на перемогу у змаганнях. Очікування підопічні Сергія Журавльова та Євгена Лозинського виправдали, продовживши феєрити у плей-оф.

У півфіналі «біло-сині» зустрілися з командою «Escola Varsovia», яка є представництвом Академії каталонської «Барселони» у Польщі. Не давши супернику жодних шансів, підопічні Сергія Журавльова та Євгена Лозинського розгромили суперника – 6:0. Хет-трик записав на свій рахунок Зоренко, ще в двох епізодах нападник асистував Григорашу та Дзеню. А справжньою окрасою поєдинку став удар Ванди, який піймав м’яча та зльоту з-за меж штрафного майданчика поцілив під поперечину.

У фіналі турніру динамівцям протистояла команда «APMT Polska» – так звана збірна Сілезького воєводства. І, варто відзначити, протягом першого тайму наші футболісти відчували відчутний спротив збоку суперників (до середини тайму взагалі тримався нічийний рахунок), які і вперед намагалися йти, і атаки доволі небезпечні організовували. Другий за день хет-трик оформив Зоренко (загалом нападник забив на турнірі 14 м’ячів, що є найкращим показником серед усіх учасників), а, загалом, моменти для того, аби відзначитися, мав ледь не кожен гравець, за виключенням воротарів. Будемо сподіватися, що всі незабиті голи юні динамівці залишили для участі в подальших турнірах, у тому числі й у чемпіонаті Дитячо-юнацької футбольної ліги України, в якій вони стартуватимуть уже восени цього року.

Півфінал

«Динамо» – «Escola Varsovia» – 6:0

Голи: Зоренко (14, 24, 55), Григораш (27), Ванда (33), Дзень (42).

Фінал

«Динамо» – «APMT Polska» – 8:1

Голи: Білоконь (4, 69), Зоренко (22, 33, 45), Дзень (48), Сизонюк (49), (53, автогол) – (9).

Після завершення фінального поєдинку на учасників очікувала церемонія нагородження. Динамівці отримали чемпіонські медалі та кубок, який із рук організаторів отримав капітан команди Сакач.

Наостанок перерахуємо футболістів, які брали участь на турнірі у складі «Динамо»: воротарі – Авраменко, Чернецький; польові гравці – Сакач, Цілик, Сизонюк, Дзень, Прокопенко, Краснов, Кузнецов, Могілевець, Грохольський, Зоренко, Бойченюк, Білоконь, Григораш, Педченко, Гусєв, Ванда.

Сергій ЖУРАВЛЬОВ, тренер «Динамо» (U-13):

- Звичайно, перемагати завжди приємно, але хотілося би побачити тут суперників вищого рівня. Утім, навіть за таких рахунків можна знайти як позитивні, так і негативні моменти. У цьому плані дуже корисним виявився спаринг у Кракові, який ми провели на шляху до Ченстохова, коли грали з футболістами на рік-два старшими за наших хлопців. Можливо, позначився нічний переїзд, але в нашій грі було багато проблем, а це не може не турбувати, оскільки з наступного року ця вікова група буде грати в чемпіонаті Києва проти команд, на рік старших за себе.

Але після церемонії нагородження на цьому турнірі я в роздягальні особисто потиснув руку кожному з футболістів, привітав із завершенням сезону, а після повернення до Києва дам вичерпну інформацію по кожному з них для тренерів, які продовжать працювати з ними в Академії.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер