Динамо U-12 повернулося з турніру в Миколаєві зі сріблом

Динамо U-12 повернулося з турніру в Миколаєві зі сріблом

У змаганнях брали участь 12 команд, розбиті на три групи по чотири у кожній. Матчі проходили у форматі 7 польових гравців плюс воротар, грали команди два тайми по 25 хвилин.

В одному квартеті з динамівцями за вихід із групи змагався ФК «Харків», «Кривбас» (Кривий Ріг) та «Освіта» з Херсону. За регламентом до півфіналу виходили лише команди, які посіли перше місце у своїх групах та найкраща з тих, які виявилися другими. Тож, у підопічних Валерія Краснощока права на помилку не було.

Наставник розповів детальніше про виступ нашої команди:

- У перший день змагань ми з рахунком 9:0 перемогли «Освіту». Наступного дня на нас чекав дуже складний поєдинок з ФК «Харків», які самі попросилися до нас у групу, адже хотіли себе перевірити на фоні «Динамо». Гра була хороша, складна, суперник достойний, але ми його також обіграли з рахунком 2:1. А в останній зустрічі з «Кривбасом» святкували перемогу з двозначним рахунком 13:0. Таким чином, вийшли із групи з першого місця. У паралельних групах по 2-3 команди набрали однакову кількість очок, тому довелося рахувати різницю очок. На жаль, по додатковим показникам до півфіналу не потрапив харківський «Металіст». Донецький же «Шахтар», незважаючи на поразку від «Маріуполя» 0:2, виявився найкращою другою командою, забивши необхідну кількість м’ячів «Торпедо» з Миколаєва.

У півфіналі зустрілися із «Маріуполем», і це була одна з найкращих наших ігор. Вже на 12-й секунді ми забили швидкий м’яч, хлопці піймали кураж, їх неможливо було зупинити, тому досягли впевненої перемоги з рахунком 8:0, хоча суперник був непростий, але повторюся, усі зіграли просто здорово.

У другому півфіналі «Шахтар» обіграв київський «Атлет» 3:1. Таким чином, у фіналі ми вийшли на «гірників». У поєдинку за третє місце кияни у серії пенальті поступилися «Маріуполю». А напередодні нашої гри усі спеціалісти сходилися на думці, що «Динамо» має перемагати. Ми також були не проти, адже у нас сильніший підбір гравців (посміхається). Але через грубі помилки воротаря та захисників ми поступилися 1:3. Хлопці зовсім не зіграли у свою гру. Мабуть, і втома накопичилася, яка у таких випадках вирівнює шанси. Звісно, усі хлопці були засмучені, адже матч із «Шахтарем» був дуже принциповим, все-таки «дербі».

На урочистій церемонії нагородження приз найкращому гравцю турніру отримав центральний нападник Матвій Пономаренко, який забив більше за всіх м’ячів та виділявся на фоні інших атакуючих футболістів. Також організатори відмітили нашого атакуючого гравця Романа Мамзіна. Динамівець мав отримувати і приз найкращому воротарю, але після того, як він пропустив три м’ячі у фіналі, нагороду було вручено голкіперу «Шахтаря».

Загалом, турнір був корисним, добре, що перевірили себе у так званому малому фіналі ДЮФЛ, як ми назвали цей турнір. Шкода лише, що зіграли нижче своїх можливостей та припустилися грубих помилок у лінії обороні, через це суперник і забивав у наші ворота. Ми ж завжди граємо в атакувальний футбол. Саме за грою ми гірше аж ніяк не виглядали.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер