«Динамо» (U-12) побореться за золоті нагороди на «Banik Cup-2018»

«Динамо» (U-12) побореться за золоті нагороди на «Banik Cup-2018»

У другий ігровий день організатори вирішили зменшити тривалість матчу – замість двох таймів по 25 хвилин тепер футболісти грали два тайми по 20 хвилин. Це рішення було викликане надмірним навантаженням, яке лягало на хлопців, адже за вчорашній день за часом вони відіграли майже дві повноцінні гри.

У першому раунді плей-оф суперником «Динамо» став «Слован» із Братислави, який посів у групі «Ліон» четверте місце. «Біло-сині» розпочали поєдинок із позиції сили, й уже в дебюті зустрічі не реалізували низку хороших нагод. Нарешті, відкрити рахунок вдалося Лемішку – Лука обігрався з Пономаренком, вийшов до воріт та пробив у кут воріт. Майже відразу підопічні Павла Чередніченка подвоїли свою перевагу – уже сам Пономаренко був виведений партнерами на ударну позицію, й буквально з метра переправив м’яча в порожні ворота.

Ведучи у два м’ячі, динамівці могли грати спокійніше, при цьому не дозволяючи особливо нічого створювати біля власних воріт. Ледь розпочався другий тайм, як Петришин після закидання до штрафного майданчика зачепився за м’яч, обіграв воротаря та пробив по порожніх воротах. А остаточний рахунок встановив Мамзін, проштовхнувши м’яча у ворота після подачі з кутового. Таким чином, динамівці здобули впевнену перемогу й уперше на турнірі зберегли свої ворота в недоторканності.

У наступному раунді на нашу команду чекав «Словацько», який у чотирьох попередніх поєдинках на турнірі здобув три перемоги з розгромним рахунком, у тому числі обігравши з рахунком 8:0 «Суонсі» з Уельсу. Поєдинок розпочався з локальної перемоги динамівців – оскільки обидві команди мали білі комплекти форми, то капітани розігрували жереб, хто мав одягати тренувальні манішки на гру. Наш капітан Нестеренко виграв, і вдягати додаткову амуніцію вимушені були суперники.

Сам матч розпочався успішно для «біло-синіх»: уже на 2-й хвилині після перехоплення в центрі поля Мамзін класно поцілив із лівої ноги в кут воріт. «Словацько» відігрався, розігравши атаку й вивівши свого нападника на порожні ворота, але перший тайм усе ж залишився за динамівцями – Лемішко продерся правим флангом, навісив на Пономаренка, й той головою переправив м’яча у ворота.

Невдовзі після поновлення гри суперники організували вихід віч-на-віч, але Суркіс не дозволив нападнику «Словацько» зрівняти рахунок. А трохи згодом В’ячеслав, за якого, до речі, з трибуни вболівав його батько Григорій Суркіс, продемонстрував, що вміє грати й ногами – саме після його вибивання від воріт Пономаренко підставив голову та переправив м’яча у ворота.

«Було важко, але завдяки командним діям ми змогли досягти перемоги. Добре, що організатори зробили менші за часом тайми, оскільки вчора ми були дуже втомленими. «Словацько» – поки найважчий суперник із тих, з якими ми грали на турнірі: вони добре контролювали м’яча, вривалися в зони, грали у пас, часто підключаючи воротаря. Із двох моїх голів я би виокремив перший, оскільки на той момент рахунок був нічийний, і хлопці хвилювалися. А останній, який вдалося забити після пасу Суркіса від воріт, був важливий, аби закріпити нашу перевагу», – поділився емоціями після гри нападник нашої команди Матвій Пономаренко.

Отже, динамівці забезпечили собі участь у півфіналі, де їхніми суперниками стануть однолітки із празької «Спарти». Про вирішальні поєдинки «Динамо» (U-12) на турнірі читайте та дивіться на офіційних клубних ресурсах.

«Banik Cup-2018»

1/8 фіналу

«Динамо» – «Слован» (Братислава) – 4:0

Голи: Лемішко (12), Пономаренко (13), Петришин (21), Мамзін (33).

1/4 фіналу

«Динамо» – «Словацько» (Чехія) – 3:1

Голи: Мамзін (2), Пономаренко (17, 27) – (11).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер