«Динамо» U-11 зіграло три матчі у групі на Меморіалі Евжена Хадамчика

«Динамо» U-11 зіграло три матчі у групі на Меморіалі Евжена Хадамчика

Відзначимо, що формат матчів 4 польових гравців + воротар на футзальному майданчику розміром 45 на 20 м. дещо незвичний для наших футболістів, адже у чемпіонаті Києва вони, як правило, грають у форматі 7+1 на трав’яному полі більшого розміру.

Свою першу гру підопічні Віктора Усова провели проти чеської «Славії», і вона склалася для нашої команди не зовсім вдало. Певний час динамівцям знадобився, щоб призвичаїтися до формату ігор та майданчика, втім, дуже скоро наші хлопці заволоділи ініціативою, і вже на 4-й хвилині Микола Петровський ударом зліва провів перший м’яч у ворота суперника.

Через хвилину Кирило Рибак подвоїв перевагу нашої команди, вразивши дальній кут воріт чехів. У подальшому гра також проходила на половині поля суперника. «Славія» лише зрідка виходила у контратаки, одна з них вийшла доволі гострою, але воротар Ігор Костенко виручив свою команду, зігравши надійно. Тренери міняли своїх футболістів одразу четвірками.

Пропустивши два мячі, чехи активізувалися та в одній з атак відквитали м’яч, скориставшись помилкою у захисті та перехопивши м’яч. У відповідь на дальній удар наважився Павло Люсін – у руки воротарю. На майданчику було багато боротьби та іноді невиправданих втрат м’яча.

Незадовго до фінального свистка суперники провели атаку лівим флангом, нападник обіграв нашого захисника та послав м’яч точно у дальній кут воріт, зрівнявши рахунок. У час, що залишився, кияни спробували забити переможний м’яч, але ні подачі від кутової позначки, ні атаки з гри рахунок на табло не змінили.

Після 20-хвилинного відпочинку кияни провели другий матч проти ще однієї чеської команди МФК «Вітковіце» (Острава), яка перемогла у першій зустрічі польський «Гурнік» (Забже) 7:0. Відзначимо, що очікувалася участь у турнірі білоруського БАТЕ, але команда з Борисова не змогла приїхати, тож її замінив польський колектив.

Цей матч розвивався за схожим сценарієм, що і перший поєдинок. Кияни, засмучені втратою перемоги у першому поєдинку, одразу взялися до гри та повели у рахунку ледь не у першій же своїй атаці, коли на завершенні атаки опинився Ілля Меньшиков і не змарнував свій момент.

Очевидно, тренер вніс необхідні корективи, та й самі хлопці розібралися, що до чого. Впоравшись з кількома випадами суперника, динамівці перевели гру на половину поля чехів та змусили їх помилитися, коли захисник зрізав м’яч у власні ворота. Ще через хвилину у карколомному стрибку свою команду виручив воротар після хорошого удару Рибака. Але зовсім скоро «Вітковіце» один м’яч відквитав після того, як було призначено пенальті у ворота Костенка, який зіграв руками за межами дозволеного периметру.

У відповідь хороший момент для взяття воріт був у Богдана Чубатюка, але воротар з його ударом впорався, хоча у цьому моменті наш футболіст міг не лише бити сам, а й віддавати передачу партнеру, який мчав паралельним курсом. За хвилину до фінального рахунку глядачів охопило повне почуття «де жа вю», адже чехи зуміли зрівняти рахунок після атаки правим флангом та удару під поперечину. На тому гра і завершилася.

Двогодинна пауза пішла на користь «Динамо». У перших двох зустрічах нашим хлопцям неабияк заважало проявити свої здібності ковзання взуття по слизькому паркету, і тренер Віктор Усов знайшов доволі оригінальний спосіб вирішення цієї проблеми, змастивши підошви солодким розчином кока-коли для кращого зчеплення з поверхнею. Такий вихід із ситуації приніс свої плоди, і кияни здобули першу перемогу на турнірі.

Третій поєдинок проти угорського «Дьйора» динамівці також розпочали без розкачки. Голи у ворота угорців посипалися, наче з рогу достатку. Вже на першій хвилині вийшли вперед, завдяки Кирилу Рибаку, який з ближньої дистанції не залишив шансів воротарю, а ще через хвилину той же Рибак оформив дубль, вразивши дальній кут воріт. Його починання підтримав Микола Петровський, який довів рахунок до великого. Одразу після цього чергову атаку своєї команди влучним ударом завершив Павло Люсін. Лише після четвертого пропущеного м’яча угорці змогли на певний час перехопити ініціативу та завершити одну зі своїх атак голом після того, як їхній гравець вийшов один на один із нашим воротарем.

Варто було вийти на паркет першій четвірці, нашої команди, як ще один мяч побував у воротах «Дьйора». Після стрімкої атаки знову відзначився Рибак, забивши свій четвертий м’яч на турнірі. У прагненні відігратися, номінальні гості провели кілька небезпечних випадів. У деяких моментах нашу команду виручив воротар Ігор Костенко, але у трьох випадках і він виявився безсилим, а ще одного разу удар на себе прийняла поперечина. Тож, у підсумку – 5:4 – перемога динамівців.

Таким чином, у перший ігровий день динамівці провели три матчі, у яких набрали п’ять очок. Нагадаємо, завтра відбудуться ще три поєдинки групового етапу. У першому з них суперником киян стане польська команда «Гурнік» із Забже (початок зустрічі о 9.40 за київським часом), у другому - англійський «Вест Хем» (початок о 10.40), а у третьому – словацький  «Тренчин» (початок о 11.40).

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер