«Динамо» U11 - переможець турніру Utmost Cup

«Динамо» U11 - переможець турніру Utmost Cup

У турнірі брали участь 48 колективів із різних регіонів України, а також іноземні гості з Молдови. Команди були розділені на 8 груп, і перші два дні турніру змагалися за рейтингові місця, в залежності від яких далі сформували пари плей-оф.

Команда київського «Динамо» під керівництвом Сергія Бондаря потрапила до групи В, в якій із великим відривом зайняла першу позицію. Юні динамівці перемогли у всіх п'яти матчах групового етапу, перегравши ровесників з вінницької «Ниви» (7:0), харківського «Металу» (4:2), ужгородського СДЮСШОР (7:1), ФК «Чернігів» (2:0) і кишинівського «Регала» (1:0).

Відповідно, «Динамо» продовжило боротьбу за трофей в Gold League, у плей-оф якої пройшло місцеву «Прем'єр-Ниву» (2:0) і «Зімбру» з Кишинева (0:0 в основний час і 2:1 у серії пенальті . Чвертьфінальний матч із вінницькою командою видався напруженим, з безліччю єдиноборств, в одному з яких футболіст «Динамо» отримав травму і йому потрібна була допомога медиків. На щастя, все обійшлося і серйозного пошкодження у динамівця не діагностували.

У зустрічі з «Зімбру» «біло-сині» володіли ігровою ініціативою та створили чимало гольових моментів, проте реалізувати хоча б один із них не вдалося. Тому доля путівки у фінал вирішувалася в серії пенальті, в якій відмінно проявив себе воротар нашої команди, вивівши динамівців до фіналу турніру.

У вирішальному матчі «Динамо» зустрілося з одеським «Чорноморцем». Гра знову проходила під диктовку киян, але відкрити рахунок хлопцям вдалося тільки наприкінці другого тайму. Єдиний гол виявився вирішальним - і «Динамо» завоювало головний трофей Utmost Cup 2021!

Найкращим гравцем динамівської команди за підсумками змагання був визнаний Тимур Калюжний, нагороду найкращому захисникові турніру отримав Данило Власенко, а найкращому нападнику - Антон Бабчук.

Інші представники динамівської ДЮФШ, «Динамо-2», виступали в групі F, яку завершили на другій позиції, здобувши три перемоги (над кишинівським «Спортулом» (3:1), полтавською «Молоддю» (1:0) і житомирським «Поліссям» (2:1), а ще дві гри провели з нічийним результатом - проти харківського «Металіста 1925» (1:1) і київської команди «Лідер-Софія» (0:0).

Далі «Динамо-2» вирушило до Silver League, де в 1/4 фіналу здолало ковалівський «Колос» (1:0), але в півфіналі поступилося запорізькому «Металургу» (0:2). У матчі за третє місце кияни зустрілися з ФА «Тернопіль», завершивши виступ на турнірі результативною перемогою з рахунком 5:0. Найкращим гравцем «Динамо-2» був визнаний Артем Пістряк.

«Ми завжди вчимо хлопців, що в кожному змаганні є два місця: перше та всі інші. У кожному матчі потрібно намагатися показувати змістовну гру, і якщо вони будуть це робити впевнено, то обов'язково виграватимуть у кожному матчі та досягатимуть вершин.

Усі тренерські вимоги виконати, напевно, неможливо, але більшість моментів, про які ми домовляємося, хлопці намагаються на полі виконувати. У нас хороші футболісти, які віддали дуже багато сил і заслужили на цю перемогу.

Нам дуже сподобалося в Вінниці, і сам турнір організований на високому рівні. Тут зібрано багато хороших команд, із якими було цікаво грати. Хочеться побажати, щоб карантин закінчувався якомога швидше, і на такі турніри приїжджало якомога більше іноземних учасників, щоб різні стилі билися між собою. Це підвищить рівень змагань і буде ще цікавіше», - підбив підсумки Utmost Cup 2021 наставник чемпіонського складу «Динамо» U11 Сергій Бондар.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер