«Динамо» U-10 повернулося з міжнародного турніру в Польщі

«Динамо» U-10 повернулося з міжнародного турніру в Польщі

Усього в змаганнях брало участь 32 команди з Польщі, Англії, Словаччини, Італії, Білорусії та інших країн. Серед учасників - голландський «Феєноорд», італійська «Рома», англійський «Ліверпуль», німецька «Герта», «Баник» (Острава), «Лех» (Познань), «Легія» (Варшава), «Динамо» (Загреб) та інші.

Всі вони були поділені на чотири групи по вісім команд у кожній. Турнір проходив за складною системою: до наступного етапу виходили по три найкращі команди з кожної групи, а очки, набрані в матчах між ними, зберігалися.

Формат турніру - 6 польових гравців плюс воротар. Ігри проходили на натуральному полі і складалися з одного тайму, який тривав 15 хвилин.

За вихід з групи «С» «динамівці» змагалися з «Феєноордом», «Баніком», «Лехом», «Легією», «Олімпіком» з Вроцлава і ще однією місцевою командою. Провівши сім матчів у перший ігровий день і набравши 14 очок, наша команда посіла друге місце в групі і вийшла до наступного етапу. У динамівців в активі виявилося два очки, у «Феєноорда» - 4, а у «Леха» - 1. Наступного дня кияни зіграли за коловою системою з трьома переможцями групи «D». Хлопці обіграли «Ліверпуль» 5:1, зіграли внічию зі словацьким «Тренчином» і поступилися «Слацку» з Вроцлава. Боротися за високі місця було складно, оскільки, наприклад, «Слацк» вийшов до цієї стадії відразу з шістьма очками.

У підсумку, «Динамо» в стиковому матчі боролося за 7-е місце зі збірною Берліна, над якою здобуло перемогу 1:0.

Своїми враженнями від виступу підопічних і турніру поділився наставник «Динамо» U-10 Володимир Анікєєв:

- За підбором і силою команд турнір вийшов досить хороший. Навіть місцеві польські колективи дуже серйозного рівня. Можливо, назви і не на слуху, але у них зібрані дуже хороші хлопці, та й самі команди за змістом гри і індивідуальною майстерністю дуже високого рівня.

Що стосується формату турніру 6+1, ми за такою схемою не грали взагалі, вона була для нас новою, для інших же учасників – звичною, у них були свої награні зв'язки, а у нас виникали певні складності.

Також зазначу, що ми тренуємося і граємо лише на синтетичному покритті, а турнір проходив на натуральних полях, до яких ми також були непризвичаєні. Гадаю, це одна з головних причин, чому ми виступили невдало.

У всьому іншому турнір сподобався. Не зовсім звично грати матч за 15 хвилин, але, з огляду на кількість поєдинків, це нормально. Просто, коли протистояли більш-менш рівні команди, виникали труднощі, адже один м'яч міг вирішити результат гри.

Впало в око те, що всі команди були підготовленими, у складі кожної з них були хлопці, які заслуговують на увагу. Вони дуже добре думають на полі, володіють м'ячем, швидко приймають рішення. Також практично в кожній команді воротарі дуже добре грають ногами. Хлопцям всього по 10 років, але ніхто не боїться віддавати м'яч голкіперу, не б'є його абикуди. Це нам імпонує, адже ми самі намагаємося грати в такий футбол.

Єдине - хотілося поспілкуватися з іншими тренерами, обмінятися враженнями, провести спільну зустріч. На жаль, часу на те, щоб поговорити і щось обговорити, не було через швидкоплинність турніру.

Хочу зазначити, що в другий день між іграми був проведений благодійний аукціон, на якому в якості лотів були виставлені різні футболки та інші речі відомих футболістів. Глядачів зібралося дуже багато, а всі вторговані гроші будуть направлені для допомоги дітям.

Також відзначимо, що приз найкращому воротареві отримав динамівець Володимир Осадчий.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер