«Динамо» U-10 перемогло на турнірі Ateitis Cup, перегравши «Ювентус»

«Динамо» U-10 перемогло на турнірі Ateitis Cup, перегравши «Ювентус»

Підопічні Валерія Краснощока та Андрія Башлая виявилися найсильнішими на престижному міжнародному дитячо-юнацькому турнірі, який проходив із 25 до 27 листопада. Крім представника України, у змаганнях брали участь колективи з Латвії, Росії, Швейцарії, а також італійський «Ювентус» та іспанська «Барселона». Загалом за головний приз змагалися 28 команд, які були поділені на 7 груп, по 4 у кожній. Грали команди у критому манежі два тайми по 18 хвилин у форматі 8+1 на півполя.

Детальніше про виступ своїх підопічних розповів тренер Валерій Краснощок:

- Цей турнір проходить уже сьомий рік поспіль. До чвертьфіналу виходило лише по одній команді - переможці груп та одна найкраща команда, що посіла друге місце. У перший день ми зіграли з місцевим «Жальгірісом», який обіграли 2:0, далі здобули перемогу над калінінградською «Балтикою» 5:0, а у вирішальній зустрічі за перше місце змагалися зі «Зміною» з Мінська. Вийшла дуже хороша, динамічна гра, але ми виявилися сильнішими - 4:1.

Наступного дня відбулися чвертьфінальні ігри. Я подумав про те, що було б непогано зустрітися з «Ювентусом» - усе ж таки, не часто вдається пограти з такими сильними командами. Як загадували, так і вийшло (посміхається). У хлопців ще немає великого міжнародного досвіду, тому, незважаючи на наші розмови, відчувалося, що вони хвилювалися. Словом, перший тайм ми провалили - гра не вдалася, не вдалося діяти так, як хлопці можуть, у підсумку, програвали 0:1. У перерві поговорили з ними, вони все зрозуміли й видали просто шедевральну другу половину зустрічі - навіть місцеві та білоруські газети писали, що «Динамо» обрушило на італійців шквал атак. У підсумку, ми святкували перемогу з рахунком 4:1. У таких іграх важливо проявити не лише майстерність, а й характер, що наші хлопці й зробили.

Зазначу, що всі команди проти нас грали у відкритий футбол. Ми самі діємо з трьома нападниками та сповідуємо атакуючий, швидкісний футбол, тому, коли суперники з нами грають так само, нам це лише на руку.

У півфіналі ми зустрілися з ще однією командою з Вільнюса. Очевидно, вони врахували наші попередні результати, тому що грали від оборони - з чотирма захисниками та трьома футболістами в середній лінії, тобто, повністю закрилися на своїй половині поля. До речі, цей матч розпочався о 22.30 - пізніше, ніж поєдинки Ліги чемпіонів (посміхається). Ми володіли перевагою, але м'яч ніяк не йшов у ворота, а час минав, хлопці почали нервувати, поспішати. А суперник явно грав на нічию, щоб перевести матч у серію пенальті, тягнули час. На щастя, за дві хвилини до фінального свистка врятував Матвій Пономаренко: він класно зіграв індивідуально, протиснув захисників та забив - і всі полегшено зітхнули.

В останній ігровий день у вирішальному поєдинку ми зійшлися з мінським «Динамо». Відразу скажу, що фінал вдався. Ми розподілили навантаження таким чином, щоб до цього поєдинку діти підійшли свіжими - варіювали склад та давали можливість грати всім. Тож хлопці добре рухалися й у підсумку перемогли 3:1. Звісно, всі були дуже раді, а ми з Андрієм Башлаєм задоволені, що наші футболісти виконали все, що від них вимагалося. Ми давно працюємо в парі, він у нас у школі вже третій рік та вклав багато праці в цю команду.

Хочу відзначити двох лідерів нашої команди - це центральний захисник та капітан команди Руслан Нестеренко, який відіграв без помилок та виграв усю боротьбу, а також нападник Матвій Пономаренко, який попереду проявляв і майстерність, і характер.

Дісталися динамівцям й індивідуальні нагороди. Приз найкращому нападнику турніру отримав Матвій Пономаренко, оскільки він забив найбільше м'ячів та, загалом, виокремлювався. А найкращим півзахисником став Лука Лемешко - хлопчик зі Львова, якого ми поки що залучаємо лише на турніри.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер