»Динамо» - «Таврия». Післяматчова прес-конференція

»Динамо» - «Таврия». Післяматчова прес-конференція

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

-Украй важливо, що ми не забули минулорічну осічку в грі з "Таврією". Адже саме тоді на 90% сімферопольці залишили нас без золотих нагород. Хочу подякувати хлопцям за самовіддачу, бажання, з яким вони провели ігри останнього місяця. В ситуації, коли кожен матч був на зразок кубкового, це заслуговує на повагу.

Сьогодні ми вибороли перемогу в непростій грі, адже "Таврія" гарно збалансована, швидка команда, яка вміло використовує свої найкращі якості - контргру, гарну взаємодію в центрі поля, індивідуальні якості деяких футболістів. Нам допомогли забиті в першому таймі два м'ячі, але підсвідоме рішення зіграти на збереження рахунку спричинило за собою певні проблеми. Нервозність зберігалася до третього м'яча.

Погано, що звітна гра поглиблила наші кадрові проблеми. Флорин Чернат зазнав травми. Наскільки вона серйозна, стане відомо найближчим часом, але те, що це проблема не одного дня, вже зараз зрозуміло.

-У якому стані перебуває Хацкевич? Чому в запасі були відсутні Ринкон і Саблич?
-Хацкевичу для відновлення знадобиться кілька днів. Нічого серйозного з ним не трапилося.

Травма в останньому матчі залишила "поза грою" Ринкона на певний час. Окрім нього, в нашому лазареті знаходяться Саблич, Дмитрулін, Пеєв та Боднар. У нашому заявочному листі навіть залишилось одне вакантне місце. Сьогодні на полі вперше з'явився Олександр Яценко. Ми давно слідкували за ним, долучали до роботи з основним складом. Але в таких матчах нам потрібні перевірені бійці. У Яценко ми впевнені - це дуже працездатний, дисциплінований, відчайдушний боєць. Думаю, ви у цьому переконались і за ті п'ять хвилин, які він провів на полі.

Через ігри національних збірних в нас з'явилася невеличка пауза. Можливо, за цей час встигнемо вирішити деякі кадрові проблеми.

-У якому стані перебуває Дмитрулін? Чи зможе він допомогти збірній?
-Юра провів бігову роботу і кілька тренувань в основній групі. За збірну я судити не можу - тренери самі приймуть рішення відносно його стану. Але казати про стовідсоткову готовність Дмитруліна не доводиться. Дива не буває.

-Другий матч поспіль "Динамо" не реалізовує пенальті за рахунку 0:0. Прокоментуйте тенденцію.
-Вважаю, нерви та напруга даються взнаки. Тим гравцям, які виконують стандартні положення, пенальті, потрібно більше працювати. У тренувальному процесі на це час не відводиться. Потрібно залишатися після тренувань і працювати. Я б не казав, що Белькевич і Шацьких не працюють над стандартами. Певно, недостатньо.

-Чи задоволені ви діями Гіоане на правому фланзі?
-Для Тіберіу це не нова позиція. Гіоане універсальний гравець і під керівництвом Валерія Лобановського грав на правому фланзі. До того ж, у нас не було варіантів для вибору. В деяких моментах Гіоане зіграв дуже гарно, а інших - припускався серйозних помилок. Це відноситься і до оборони і до атаки. Аналогічно можу сказати і про інших гравців. Я ще не бачив матчу, в якому футболіст зіграв ідеально.

* * *

Анатолій Заяєв, головний тренер "Таврії":

-Хочу привітати "Динамо" з перемогою. Раніше я казав, що вболіваю за київську команду, але як тренер зробив усе можливе, щоб моя команда продемонструвала цікавий футбол для глядачів, що прийшли цього вечора на стадіон.

Установку на гру не виконали деякі гравці, зокрема Пірву та Едмар. Вони залишали свої зони, йшли на половину поля суперника, тоді як динамівці на високих швидкостях першими входили у вільну зону. Можливо, саме за такої ситуації Пірву і травмував Черната. Перед грою я попереджав гравців уникати підкатів ззаду.

Початок матчу у виконанні "Таврії" був доволі цікавим. У першому пропущеному м'ячі винен наш воротар, який повинен був переводити м'яч на кутовий. А коли рахунок подвоювався, також повинні були рятувати оборонці. Тим не менш, певні моменти гри "Таврії" мені сподобалися, особливо це стосується часового проміжку, коли наша команда скоротила розрив у рахунку до мінімуму.

Взагалі, "Динамо" перемогло заслужено. Мені сподобалася гра вашої команди. Я дивився всі три матчі киян проти "Шахтаря" і часом захоплювався грою вашої команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер