»Динамо» - «Таврія». Післяматчева прес-конференція

»Динамо» - «Таврія». Післяматчева прес-конференція

Йожеф Сабо, виконуючий обов'язки головного тренера "Динамо":

- До гри ми готувалися дуже серйозно. Пам'ятаю досвід минулих років, коли нам було дуже важко грати проти сімферопольської команди. Сьогодні мені хотілося, щоб наші хлопці показали, як кажуть, товар обличчям. Початок матчу був непоганим, команда продемонструвала свої козирі. Добре пресингувала. Але в нас попереду ще дуже багато роботи. У команди повинна з'явитися колективна гра, колективний відбір, а не індивідуальні дії. Ми збираємося залучити в команду нові сили. Тому що деякі гравці себе вже вичерпали, і ми не можемо з них нічого взяти.

Як ви бачили, у другому таймі гравці просто "сіли", зупинилися. "Динамо" втримало результат за рахунок характеру і бажання перемогти. Помилок було дуже багато.

- Ви вже визначилися, як будете змінювати склад команди до матчу-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів у Туреччині?
- Головне, це "витягти" футболістів з ями, у яку вони зараз потрапили. Думаю, що основна причина нинішньої втому - ми трохи переборщили з навантаженнями на зборі в Ялті. Це видно неозброєним оком. Наприклад, на полі я просто не впізнаю Черната. Флорин мені говорить - у мене на ногах начебто гирі. Лєко так само сказав, що, коли вони вийшли на гру з турками, ноги просто не несли. Необхідно ще подумати, як працювати з ними далі в ситуації, яка склалась.

- Чи збираєтеся ви підтягувати до основного складу молодих українських футболістів?
- Звичайно, мені хочеться взяти в команду молодь. Але потрібна тільки та молодь, яка б відносилась до футболу професійно, усе б йому віддавала. На жаль, зараз я цього не бачу. Наша молодь не розуміє, що таке професіоналізм. Багато хто проводить ночі в клубах, курять, п'ють... Не буває так, щоб заробляти як професіонал, а жити як аматор! У будь-якому випадку, мені необхідний час, щоб провести зміни в команді.

- Йожефе Йожефовичу, які кадрові перестановки відбулися в тренерському штабі "Динамо"?
- Пішов Олег Кузнєцов. Замість нього тепер Віктор Кондратов, який до цього був і зараз продовжує бути головним тренером динамівских дублерів.

- Ви підкреслювали, що ви - в. о. головного тренера. Чи хочете ви стати постійним головним тренером "Динамо"?
- Я представлений на цю посаду акціонерами. Я, як професіонал, чесно виконую свої обов'язки. Працюю. Якщо вдасться створити в команді щось нове, те, що буде мені до душі, - я залишусь і працюватиму далі.

* * *

Анатолій Заяєв, головний тренер "Таврії":

- Моїй команді сьогодні пощастило, тому що київське "Динамо" створило в цій грі дуже багато небезпечних моментів, не зумівши їх реалізувати. Можливо, київські гравці просто переживали через зміну головного тренера. Моя команда хотіла зіграти гідно, але рахунок на табло - що вийшло, то вийшло. Так що особливо нічим похвалитися не можу. Але, усе що ми змогли, ми зробили. Позначилася утома футболістів, після нелегкого переїзду із Сімферополя до Києва. Ми їхали автобусом. Але намагалися не звертати увагу на труднощі, для нас головне приїхати і зіграти. Тим більше проти такого суперника як "Динамо"! Тут, у столиці, хотілося показати себе з кращого боку. Сьогодні я грав проти свого давнього друга, на мою думку, найкращого тренера країни - Йожефа Йожефовича, я поздоровляю його з перемогою, і вважаю результат закономірним .

- Що б ви порадили Йожефу Сабо для того, щоб здобути перемогу у другому матчі з "Трабзонспором"?
- Більше пресингувати, тільки так "Динамо" здобуде потрібний результат. Заб'є два м'ячі і не пропустить. А головне, щоб гравці дійсно захотіли битися за тренера, повністю віддали себе грі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер