»Динамо» - «Шахтар». Післяматчева прес-конференція

Олексій Михайличенко, головний тренер "Динамо":

-Хочу поздоровити "Шахтар" із заслуженою перемогою. Ми одержали те, що заслуговували. У цьому є і моя провина, адже виставлений сьогодні склад не мав оптимальний вигляд. На старті сезону такі помилки неминучі. Не маючи достатньої інформації про ігрові навички гравців, багато хто з тих що вийшли зіграли не так, як ми задумували.

Динамівці повністю програли перший тайм: ганебно відіграли в обороні, надали простір гірникам, у середині поля погано розбирали гравців. Усе це призвело до численних моментів біля наших воріт і цілком заслужено до пропущеного першого м'яча.

Після перерви гра була більш змістовної , якісної . Ми не повинні були програвати другий тайм, однак на табло фіксується лише рахунок, а не небезпечні моменти. Ще раз скажу, що ми заслужено програли. Весь чемпіонат попереду, і ми будемо намагатися реабілітуватися за сьогоднішній програш. Сподіваюся, у ході довгої турнірної дистанції, нам вдасться наздогнати втрачене в сьогоднішній зустрічі.

- Чим були викликані заміни Черната і Пеєва?
- На початку зустрічі в нас часто провалювалася гра в центрі поля, ми не могли нав'язати гру на половині поля "Шахтаря". Середину поля потрібно було зміцнювати, от і довелося замість одного з півзахисників, що атакують, випустити Гусина. На жаль, сьогодні дуже багато хто випадав з гри. Якби можна було зробити п'ять замін, я б цим скористався.

- Чому, на ваш погляд, в останніх матчах проти гірників динамівці грали "другим номером"?
- Така задача перед гравцями ніколи не ставилася. Ми намагалися нав'язати суперникові свою гру, але от питання - наскільки ця задача виконується? При відсутності погоджених дій виходить зовсім інша гра.

- Чому Каддурі грав не на звичному лівому фланзі, а діяв персонально проти Воробея?
- У Бадра Каддурі колосальні фізичні можливості. Він дуже виконавчий і дисциплінований футболіст, володіє достатньою майстерністю. На даний момент - трохи більше в руйнуванні і менше у креативних діях. Ми знали, що в матчах за збірну Марокко він деякі ігри грав у центрі оборони "по гравцю ", випробували його в цьому амплуа й у Ялті. Було видно, що він може грати на цій позиції, тому свідомо поставили його в середину поля, з надією на активну гру Несмачного на фланзі.

* * *

Мірча Луческу, головний тренер "Шахтаря":

- Двобій двох найсильніших команд країни я зволів би грати наприкінці чемпіонату. Мої підопічні показали гарну гру, особливо в першому таймі. "Шахтар" тримав суперників під постійним тиском, найбільше це відчувалося в середині поля. Намагалися не дати можливість зіграти Шацьких і Верпаковскісу, змушували їх іти від наших воріт. Вже в першому таймі рахунок повинний був бути 3:0.

Після перерви динамівці перебудувались, почали вигравати боротьбу в середині поля і частіше наближалися до наших воріт. Я б відзначив, що мої підопічні просто боялися перемогти і замість того, щоб тримати ниті гри у своїх руках, хлопці думали про фінальний свисток. Гірники втрачали дуже багато м'ячів, тим самим допомагаючи опонентам.

Наприкінці матчу нам пощастило подвоїти рахунок. Однак, за сумою двох таймів, такий результат вважаю закономірним .

- Порівняєте сьогоднішню гру з матчем за Суперкубок в Одесі.
- П'ять днів тому ми були краще, цілком володіючи ініціативою і домінуючи на полі в другому таймі. Однак створити достатню кількість небезпечних моментів нам не вдалося. У розмові після гри я відзначив, що в моральному плані ми перемогли. Це було великою допомогою для перемоги в сьогоднішній грі.

- Чому наприкінці матчу ви випустили другого нападника?
- Ми втратили контроль м'яча в середині поля, а з виходом Дуляя вдалося відновити рівновагу. До кінця матчу втомився Стойкан, тому був змушений відтягнути Срну назад, а вперед випустити нападника. Цих замін вимагала гра, і ми знову взяли у свої руки контроль за ситуацією на полі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер