“Динамо” – “Реал”. Видовище гідне Ліги чемпіонів

“Динамо” – “Реал”. Видовище гідне Ліги чемпіонів

Цього року вболівальникам “Динамо” сумувати не доводиться. Після невдач на старті сезону відбулось перевтілення команди: драма зі щасливим закінченням у Трабзоні, чудовий перший тайм в Римі, справжній трилер з “Байєром”, прикра невдача на “Сантьяго Бернабеу”… Матч четвертого туру Ліги чемпіонів проти “Реалу” посів гідне місце у переліку “єврокубкових пригод” найсильнішої команди України.

У Києві “Реал” очікували з особливим нетерпінням. Мадридці подолали кризу, але ще не вийшли на свій звичний рівень. Тим не менш, на сьогоднішній день “Реал” залишається найтитулованішим та одним з найпопулярніших клубів Європи, тож перемога над “галактикос” є бажаною для будь-якої з команд.

…Були близькі до цього і динамівці. Чудові півгодини у виконанні “біло-синіх” змусили задуматися: “А справді проти нас грає “Реал”?”. Суперника на полі немов не було. Молодий на недосвідчений нігерієць Юссуф керував центром поля, Гіоане та Гусєв “розривали” на фланзі Роберто Карлоса, Оуен і Роналдо були під пильною опікою Родольфо та Саблича…

Доволі логічно, що ігрова перевага “Динамо” була втілена у два забитих м’яча. Юссуф пробив метрів з 20-ти, м’яч зрикошетив від Павона і змінив напрям польоту. Удару передувала комбінація за участю Ель Каддурі та Діого Ринкона.

Через десять хвилин переповнений НСК “Олімпійський” знову вибухнув. Верпаковскіс з легкістю “розкачав” Сальгадо на куту штрафної, змістився у центр та невідпорно пробив у дальній кут – 2:0!

Таку перевагу команда європейського рівня втрачати не має права. Про це, до речі, зазначив після матчу Йожеф Сабо. Натомість останні десять хвилин першого тайму стали справжнім жахом для господарів. Спочатку ніким не прикритий Рауль “розпечатує” правий кут воріт Шовковського, а трохи згодом Каддурі незрозуміло порушує правила у штрафній проти Роналдо. Фігу пенальті б’є бездоганно – 2:2.

На другий тайм чемпіони України вийшли ще більш зарядженими на перемогу. Високий відсоток браку в передачах та на заключній стадії атак було компенсовано величезним бажанням та повною концентрацією. Ці якості були головними у команди Сабо цього вечора.

Другий тайм за кількістю створених моментів поступався першому. Іспанці більшість часу володіли ініціативою, територіально домінували, але з постійним оглядом на власні ворота. Поєдинок так і закінчився результативною бойовою нічиєю.

Головний, на наш погляд, підсумок матчу “Динамо” та “Реалу” це щасливі 82 тисячі вболівальників на трибунах та мільйони біля телеекранів. Вони стали свідками справжнього ФУТБОЛУ. Саме заради таких ігор і була створена Ліга найсильніших команд Європи…

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер