“Динамо” перемагає “Локомотив” і виходить до фіналу

“Динамо” перемагає “Локомотив” і виходить до фіналу

У півфіналі Міжнародного турніру пам’яті Лобановського київське “Динамо” красиво і невимушено обіграло московський “Локомотив” і вийшло до фіналу, де в середу поміряється силами з донецьким “Шахтарем”.

Команда Юрія Сьоміна знаходиться не в найкращому стані. У чемпіонаті Росії тогорічні чемпіони перебувають в нижчій частині турнірної таблиці, з великими труднощами здобуваючи очки в навіть у матчах з відвертими аутсайдерами. Й у Києві в залізничників мало що виходило. Серйозних моментів біля воріт Віталія Реви майже не було, а ось знаменитий “Бос” “Локо” Сергій Овчинников без втоми працював усі 90 хвилин, двічі капітулюючись перед київськими нападниками.

Зустріч розпочалась з атак динамівців, яких палко підтримував 15-ти тисячний загал уболівальників. Не використавши на перших хвилинах два вигідних моменти (Федоров та Шацьких) динамівці на 11-й хвилині зуміли відкрити рахунок. Чудовий фланговий прохід Черната закінчився точним пасом у штрафну на Милевського, який грамотно розпорядився м’ячем, спрямувавши м’яч у дальній кут воріт Овчинникова. Юний форвард “Динамо” вже встиг завоювати серця київської публіки і впродовж першого тайму не раз зривав оплески вболівальників.

Після забитого м’яча гра вирівнялася. Москвичі небезпечно контратакували, переважно ударами здалеку Дроздова та Лоськова. Наприкінці першого тайму підопічні Михайличенко могли збільшити рахунок, але сольний прохід Андрія Гусина закінчився сильним ударом над поперечиною.

З початком другого тайму динамівські симпатики знову “погнали” улюбленців уперед. Свіжі сили у вигляді Гіоане, Ринкона, Мелащенко та Лєко, а згодом і Белькевича, відкрили в колективу “друге дихання”, на якому кияни повністю переграли опонентів.

Мобільна середня лінія господарів, у якій господарював Горан Гавранчич, на давала відомим майстрам пасу Ізмайлову та Лоськову сповна продемонструвати свої можливості. Рідкі та переважно неточні удари залізничників були для досвідченого Реви легкою розминкою. Мінімальна перевага аж ніяк не задовільняла “Динамо”, яке впродовж другого тайму вперто шукало шляхи до воріт “Боса”. На 71-й хвилині Белькевич чудовим пасом вивів сам на сам з воротарем Ринкона і бразилець технічно спрямував м’яч у нижній кут.

Фінальний свисток словацького арбітра Любоша Міхела застав господарів у атаках. По закінченню матчу вдячні глядачі супроводили обидві команди гучними оплесками, віддячивши гравцям за красивий футбол. У вівторок на турнірі вихідний, а в середу відбудуться заключні поєдинки: у матчі за третє місце зійдуться московські ЦСКА та “Локомотив”, а за чемпіонський кубок сперечатимуться київське “Динамо” та донецький “Шахтар”.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер