«Динамо» офіційно презентувало новачків!

«Динамо» офіційно презентувало новачків!

Презентацію провів прес-аташе команди Олексій Семененко, а в ній також взяли участь помічник головного тренера Андрій Баль та тренер-селекціонер Берислав Станоєвич. Вперше пряма трансляція презентації транслювалася в прямому ефірі на офіційному сайті ФК «Динамо» Київ.

В першу чергу, новачки «Динамо» отримали нові футболки з номерами. Домагой Віда взяв собі номер «24», на спині Романа Безуса тепер буде красуватися номер «9» (Роман помінявся номером із Андрієм Ярмоленко, який тепер гратиме під 10 номером), Сергій Сидорчук та Андрій Цуріков отримали футболки з цифрами «16» та «77» відповідно. Нарешті, Євген Селін у Лізі Європи гратиме під номером «28», а в УПЛ під своєю улюбленою «трійкою». Те ж стосується й Романа Безуса, якому в Лізі Європи, швидше за все, доведеться грати під «десяткою».

Відразу після фотосесії футболістів із новими футболками їх привітав президент офіційного фан-клубу «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко.

Потім слово взяли самі новачки.

Домагой Віда: - Сьогодні – найщасливіший день у моєму житті, тому що я отримав футболку київського «Динамо», клубу, який я вже давно люблю. Я багато чув про «Динамо» раніше, але тепер я ще й побачив, наскільки це великий та організований клуб. Моя мета – вибороти місце в основному складі. У клуба дуже хороший тренер, дуже хороша школа, є всі умови для досягнення високих завдань.

Роман Безус: - Особливих слів зараз я не зможу сказати, тому що мене переповнюють емоції! Я радий, що отримав футболку під номером «9». Дуже хочу зробити свій внесок у славне ім'я «Динамо». Але тут усе буде залежати від мене самого. Буду докладати максимум зусиль, щоб демонструвати хороший футбол та радувати вболівальників!

Євген Селін: - Для мене перехід до «Динамо» дуже багато значить. Зараз мене також переповнюють емоції. Зі свого боку буду намагатися доводити свій рівень тренеру, вболівальникам. Для мене це чергова важлива ступінь у моїй кар'єрі. Але зупинятися на досягнутому я не збираюся, буду просуватися вперед, показуючи хорошу гру.

Сергій Сидорчук: - Дуже радий, що потрапив до цієї команди, сьогодні великий день для мене. Буду намагатися робити все, що від мене залежить, щоб вибороти місце в основному складі.

Андрій Цуріков: Буду багато працювати й доводити, на що я здатний. Буду намагатися вигравати трофеї разом із командою.

Після вступних слів журналісти отримали змогу поставити запитання гравцям.

- На початку року Ігор Суркіс давав інтерв'ю, в якому казав, що Олег Блохін вимагав завершення всіх трансферів до першого збору. Чому презентація новачків відбулася лише зараз?

Андрій Баль: - Напевно, це не зовсім правильне формулювання. Олег Володимирович не вимагає, просто є побажання. Трансферна політика не переривається, але проблема в тому, що не завжди у хороших гравців є бажання переїхати до Росії та України. Ми постійно продовжуємо процес пошуку талановитих гравців.

- Чи є різниця між тренуваннями Блохіна в збірній та «Динамо»? Кажуть, що в «Динамо» під час зборів тренування були дуже виснажливими.

- Є. С.: - Звичайно, є. У збірній потрібно в короткий термін підготувати команду, тому там зовсім інші вимоги, головне – підвести футболістів до матчів в їхніх найкращих фізичних кондиціях. А в клубі стоїть мета фундаментальної підготовки гравців. На зборах ми пройшли грунтовну фізичну підготовку, нам було нелегко. Та й завдання також інші ставляться перед клубом та збірною.

- Питання до Домагою Віди. Після перших контрольних матчів було багато критики на адресу гравців захисту. Як ви оцінюєте свою гру на зборах, яку оцінку вашим діям дав головний тренер?

- А. Б.: Краще я відповім на ваше запитання. У нас великих претензій до Домагоя не було. Якщо команда пропускає гол, то винна вся команда, кожен гол – це цілий ланцюжок помилок. Віда грав у різних поєднаннях, він лише знаходить спільну мову з новими партнерами, тому претензій до нього бути не може.

- Питання до Селіна та Безуса. Відомо, що головний тренер збірної відвідував збори «Динамо». Чи були розмови з Фоменком?

- А. Б.: - Так, він приїжджав до нас на гру, й на матч «Дніпра» проти московського «Динамо», бесіда була й зі мною, й із Олегом Володимировичем. Фоменко отримав усю потрібну інформацію.

Р.Б.: - Конкретно з нами розмови не було, я гадаю, вона буде вже на зборах збірної України.

- Чи є інформація про стан здоров'я Алієва?


А.Б: - Алієв трохи раніше за інших повернувся до Києва, щоб пройти медогляд. У нього травма, й поки під питанням, чи поїде він на другий збір. Я думаю, сьогодні це питання вирішиться.

- Зараз у ЗМІ багато інформації, що деяких гравців «Динамо» буде продано. Хто може залишити команду?

А.Б.: - На даному етапі в нас є когорта гравців, які були на зборах. На другий збір ми залучимо ще гравців із дубля, тому що в нас відразу 11 людей поїдуть до збірних, а нам доведеться виступати на турнірі. Всі, хто зараз в основній когорті, будуть грати й нікуди не йдуть.

- Ви вже можете назвати конкретні прізвища тих, хто поїде на другий збір із гравців дубля?

А.Б.: - Сьогодні я буду телефонувати Олегу Володимировичу, й ми вирішимо це питання найближчим часом. Плануємо взяти чотирьох – п'ятьох гравців.

- Ви прийшли з команд, перед якими були різні завдання. Вже відчули, що в «Динамо» у вас зовсім інші, більш серйозні завдання?

А.Ц.: - Відчувається, що в київському «Динамо» атмосфера переможців.

Р.Б.: - У кожній команді стоїть завдання перемагати в кожному матчі, але не в кожній команді є умови для того, щоб робити це, такі, як є в «Динамо».

- Олег Володимирович уже провів особисту бесіду з кожним з вас? Що сказав?

- Р.Б.: Так, у мене вже була особиста розмова з головним тренером. Всю розмову я вже й не пригадаю. Основний сенс полягає в тому, що на зборах, у контрольних іграх у кожного з нас є шанс. Потрібно використати його та доводити своє право на місце в основі. За гарні очі чи зачіску ніхто грати не буде.

- Хто є вашим конкурентом за місце у складі?

- Р.Б.: Я за цим не стежу, кожен виконує своє завдання. Я потроху вливаюся в колектив. Повного взаєморозуміння, можливо, поки й не вистачає. Але за рахунок тренувань та ігор знаходжу спільну мову й починаю відчувати партнерів.

- Є.С.: Мені Олег Володимирович сказав, що в кожного буде шанс, головне ним скористатися.

- У вас було ушкодження на зборах?

Р.Б.: - Я би не сказав ушкодження, швидше перевтома. Просто довелося зробити паузу на один день.

С.С.: - Мені Олег Володимирович перед останнім контрольним матчем сказав грати, як можу, не боятися помилятися. А тренерський штаб уже буде вказувати нам на помилки, які потрібно виправити.

А.Ц. -: Мені сказали, щоб я не хвилювався, віддавався тренуванням на повну. Шанс мені буде надано. А далі все залежить від мене. Приємно, що вже встиг забити гол за «Динамо».

Д.В.: - Олег Блохін сказав, що я прийшов до великого клубу із сильною конкуренцією. І що потрібно працювати на зборах та в контрольних матчах й доводити, що я гідний місця у складі.

- Домагою, у вас був невдалий досвід виступів у «Байєрі». Чи розглядаєте ви прихід до «Динамо» як можливість із часом повернутися до ТОП-чемпіонату?

Д.В.: - «Динамо» – велика команда, й із «Байєром» її порівнювати не можна. За той час, що я тут, я дізнався та був вражений, наскільки це великий клуб. Тут усе на найвищому рівні. Я підписав контракт на 5 років, але зараз, через місяць, готовий продовжити угоду на такий же термін. Я готовий завершити тут кар'єру!

- Чи вивчаєте ви російську або українську мову?

Д.В.: - Мені в цьому допомагає Вукоєвич, а також Берислав. Вони навчають мене основним словам, які необхідні на тренуваннях та в побуті. Коли повернемося зі зборів, буду більше приділяти часу вивченню мови.

- Питання до Романа Безуса. Ходили чутки, що вас хотіли бачити у себе кілька клубів із топ-чемпіонатів Європи. Які були варіанти?

Р.Б.: - Зараз це неважливо. Найбільш значущий та найкращий варіант для мене – це «Динамо» (Київ)!

- Як ви оціните дії на зборах Гемеги та Хльобаса?

А.Б.: - Якщо говорити практично, найменше ігрової практики отримав Хльобас, оскільки він відчув перевантаження. А інші достатньо працювали та грали. У всіх більше плюсів, ніж мінусів.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер