«Динамо» на турнірі «Наше майбутнє». День 2

«Динамо» на турнірі «Наше майбутнє». День 2

Нагадаємо, ДЮФШ «Динамо» ім. В. Лобановського представлена в столиці Білорусі трьома колективами, які змагаються у двох вікових категоріях.

У турнірі U10 (гравці 2010 р.н.) серед 32-х команд-учасниць змагань дві динамівські – перший та другий склади під керівництвом тренерів Володимира Анікєєва та Олександра Стужука.

У змаганні 9-річних (юні футболісти 2011 р.н.) «Динамо» представлене одною командою, яку очолює Сергій Величко.

Турнір проходить у знаменитому на всю Європу мінському футбольному манежі, який може похизуватися високоякісним сучасним штучним покриттям. Правила для обох вікових груп однакові – кожен матч складається з одного тайму, який триває 17 хвилин. Велике поле манежу стандартних футбольних розмірів розбите на чотири маленьких, тобто матчі проводяться на чверті поля, м’ячем розміру 4. Команди складаються з 6-ти польових гравців та голкіпера. Дозволяється необмежена кількість замін.

***

Розпочала ігровий день друга команда «Динамо» U10, яка на турнірі отримала назву «Динамо Київ 2010». За підсумком першого групового раунду «біло-синім» не вистачило одного забитого м’яча аби позмагатися за найвищі місця. Нагадаємо, перемігши солігорський «Шахтар» з рахунком 2:0, кияни все ж поступилися білорусам другим місцем у групі за додатковими показниками.  

Опинившись на другому етапі у сітці за 17-32 місця, «Динамо Київ 2010» потрапило до групи зі «СШ7-2» (Петрозаводськ), «Академією футболу» (Пермський край) і воронезьким «Локомотивом».

Динамівці розпочали виступ у групі перемогою над «СШ7-2» завдяки красивому голу після ефектного дальнього пострілу Єгора Коновченка, який відправив м’яч у кут воріт. У другому матчі динамівці ні в чому не поступалися «Академії футболу», однак суперники здобули перемогу завдяки єдиному голу, забитому на початку зустрічі. У заключній грі кияни розгромили «Локомотив» з рахунком 4:0.

«Біло-сині» домінували на полі впродовж усієї гри та почали втілювати свою перевагу у голи на шостій хвилині, коли черговим дальнім ударом відзначився Єгор Коновченко. Наступного взяття воріт довго чекати не довелося. Артем Химочка розібрався з двома суперниками на лівому фланзі та пробив під поперечину. «Добили» суперників кияни наприкінці зустрічі. На передостанній хвилині Макар Зарницький вдало зіграв на добиванні після штрафного удару, а на останній технічним дальнім ударом у кут воріт відзначився Архіп Ванжула.

Другий етап (17-32 місця) Група М

Динамо Київ 2010 – СШ7-2 – 1:0 (Коновченко)

Динамо Київ 2010 – Академія футболу – 0:1

Динамо Київ 2010 – Локомотив – 4:0 (Коновченко, Химочка, Зарницький, Ванжула)

  1. Академія футболу – 9 очок, м’ячі 7:0
  2. Динамо Київ 2010 – 6 очок, м’ячі 5:1
  3. СШ7-2 – 3 очки, м’ячі 1:5
  4. Локомотив Воронеж – 0 очок, м’ячі 0:7

Перші дві команди з групи змагатимуться за вищі місця другої половини сітки – з 17-го по 24-те. У третьому груповому раунді динамівці потрапили до групи V, де їх суперниками будуть «СШ7-1», «Стріла Орли» та «Динамо Мінськ-10». Після матчів у двох групах на цьому етапі відбудуться ще два стикових матчі за місця з 17-го по 24-те.

***

Після трьох перемог у трьох матчах першого ігрового дня перша команда «Динамо» U10 потрапила до непростої групи, де в першому ж турі киянам довелося зустрітися з господарями змагань – мінським «Динамо». Із самого початку гра видалася непростою для киян. Уже на другій хвилині суперники відкрили рахунок у грі, удавшись до пресингу біля наших воріт та скориставшись помилкою оборонців. Надалі динамівцям було непросто, суперники продовжували задіювати високий пресинг, не даючи виходити до атаки, моментів у грі було небагато. Кияни не реалізували свої, але і мінчанам забити друге не вдалося. Отже гра так і завершилася мінімальною поразкою «біло-синіх».

У другому турі киянам протистояв «Іртиш». У першій половині гри «біло-сині» мали не одну нагоду, аби зробити рахунок комфортним. Кілька моментів не реалізував Антон Бабчук, якому не щастило на завершальній стадії. Шанс забити мали і суперники, які не реалізували пенальті на третій хвилині гри. «Динамо» все ж відкрило рахунок на сьомій хвилині, коли Ілля Задорожний потужним пострілом із далекої відстані просто вколотив м’яч у кут воріт. На цей час динамівці могли вести вже у кілька м’ячів. Однак надалі гра пішла вже не за їхнім сценарієм. Несподівано зрівнявши рахунок на 12-й хвилині, «Іртиш» зловив кураж і вирвав перемогу.

На жаль, перед заключною грою проти латвійського «Даугавпілса» динамівці втратили всі шанси на перші два місці в групі, що дозволяють пройти в топ-вісімку. Проте, «біло-сині» вийшли з настроєм виграти і здобули перемогу. На другій хвилині рахунок відкрив Даніїл Хмельницький, який грав із капітанською пов'язкою. Латвійці відігралися, проте останнє слово було за «Динамо». На останній хвилині зустрічі той самий Хмельницький оформив дубль, замкнувши подачу з кутового ударом головою.

Другий етап (1-16 місця). Група L

Динамо Київ – Динамо Мінськ – 0:1

Динамо Київ – Іртиш – 1:3

Динамо Київ – Даугавпілс – 2:1 (Хмельницький – 2)

1. Іртиш - 7 очок, м'ячі 7:2

2. Динамо Мінськ - 7 очок, м’ячі 5:1

3. Динамо Київ - 3 очки, м’ячі 3:5

4. Даугавпілс - 0 очок, м'ячі 1:8

Отже тепер підопічні Володимира Анікєєва змагатимуться за місця з 7-го по 16-те. Матчі третього групового етапу відбудуться в четвер. Суперники «біло-синіх» - «Сокіл», «Шахтар» (Солігорськ) і «Лиси-2018».

***

У категорії U9 триває перший груповий етап, у якому 28 колективів розподілені на 4 групи. У другий ігровий день динамівці 2001 р.н. провели лише один матч, проте із сильним суперником – московською командою «Вятич», яка набрала максимум очок у перших двох іграх. Підопічні Сергія Величка добре налаштувалися на цей матч та після непростих перших хвилин заволоділи ініціативою та почали створювати небезпечні моменти біля воріт суперника. Чудові нагоди мали Пироженко, Бантиш та Чумак. Свою перевагу динамівці реалізували на восьмій хвилині, коли Гліб Чумак перехопив м’яч після вільного удару голкіпера та з середньої дистанції одразу спрямував до сітки порожніх воріт. А наприкінці гри «біло-сині» реалізували контратаку, поставивши крапку в матчі: Гліб Бантиш реалізував вихід сам-на-сам із голкіпером – 2:0.

Ця перемога дозволила динамівцям залишитися на вершині турнірної таблиці. У четвер відбудуться заключні матчі в групі.

Турнір серед команд 2001 р. н. Група B. 2-й ігровий день

Динамо Київ – Вятич – 2:0 (Чумак, Бантиш)

  1. Динамо Київ - 10 очок (4 гри)
  2. Вятич - 9 (4)
  3. КАІ Олімп - 9 (4)
  4. Мінськ - 7 (4)
  5. Ростов-11 - 6 (4)
  6. Белкард – 3 (5)
  7. Білогор’є - 0 (5)

Огляд першого ігрового дня, заявки команд

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер