«Динамо» - «Металург» (Д): передматчева експертна думка

«Динамо» - «Металург» (Д): передматчева експертна думка

- Як ви гадаєте, гравці донецького «Металурга» добре пам’ятають про поразку від «Динамо» у минулому сезоні з рахунком 1:9 і прагнутимуть взяти реванш, чи це вже в минулому?

- Як правило, про такі результати намагаються якнайшвидше забути. Тим більше тренер у «Металурга» змінився. Думаю, він побудує стратегію гри команди на «Олімпійському» зовсім інакше. До того ж, думаю, що «Металург» отримає додаткову мотивацію з боку «Шахтаря» та «Дніпра». До речі, у минулому турі проти «Дніпра» команда дуже пристойно виглядала і навіть могла здобути перемогу. Тож гра для киян обіцяє бути непростою. Хоча наприкінці року всі ігри, як правило, непрості.

- В чому, на вашу думку, відмінність у грі «Металурга» під керівництвом Ташуєва та П’ятенка?

- Футболісти залишились ті ж самі, тому і стиль гри у команди не зазнав докорінних змін. Є у складі «металургів» висококваліфіковані легіонери, технічні південноамериканські футболісти, є і талановиті українські футболісти. Відновився Мораєс, який вже відзначився голом у ворота «Дніпра». Тож зустріч має бути бойовою. Але думаю, що перемога буде за «Динамо», яке зараз набрало хороший хід.

- «Металург» у цьому сезоні вже обіграв «Шахтар», відібрав очки у «Дніпра». При цьому у матчах зі слабшими командами донеччани виглядають не найкращим чином, в цьому сезоні вони здобули лише три перемоги. Виходить, команді легше налаштовуватися на матчі з топ-клубами?

- Думаю, важливу роль відіграє додаткове стимулювання з боку третьої сторони. Команда зараз базується в Ірпені, давно не була дома, а це дуже сильно впливає і на футболістів, і на тренерський штаб. Здавалось би, за таких умов команда могла взагалі розвалитися, а вони видають такі матчі. В матчі проти «Динамо», мабуть, також матиме місце мотивація з боку третьої сторони.

- Чи не може розслабити динамівців комфортний відрив від переслідувачів – п’ять очок?

- Не думаю. Ви ж бачите, за керівництва Сергія Реброва команда грає стабільно. Так, була нульова нічия з «Карпатами», але я не думаю, що це повториться. Ребров не допустить розслабленого настою гравців. У нього дуже хороший контакт із футболістами, на відміну від його попередників.

- І все ж «Динамо» втратило очки там, де це найменше очікувалось – у домашніх матчах проти «Карпат», «Олімпіка»… Динамівці все ще мають проблеми з командами, які думають лише про захист своїх воріт?

- Це проблема не лише «Динамо». Всім топ-клубам нелегко протидіяти такій тактиці, коли команда-суперник ставить «автобус», як зараз кажуть, і всі десять польових гравців відходять назад. Але «Динамо» зараз набрало хороший хід, і цей «потяг» важко зупинити. Це показала гра у Полтаві. Добре, що в цьому сезоні почали багато забивати форварди. У Кравця не пішла гра – поставили Мбокані, і він забив два та віддав гольовий пас. Команда на ходу, тому проблем не має виникнути. Головне – забити гол якнайшвидше, адже ведучи в рахунку «Динамо» грає вже впевненіше, розкутіше. Саме цього не вистачило в матчах з «Олімпіком» та «Карпатами». Головне – вчасно забити м’яч, адже і погодні умови зараз не найсприятливіші для футболу. Якщо «Динамо» заб’є один гол, то вже не зупиниться і заб’є більше двох м’ячів, десь три-чотири.

* фото В.Раснер

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер