»Динамо» - «Металург» (Д): важкопрохідний суперник

»Динамо» - «Металург» (Д): важкопрохідний суперник

Донецький «Металург» був заснований значно пізніше, ніж київське «Динамо» - у 1996 році.

І на першому ж році свого існування потрапив у розіграші Кубка України на «Динамо»! Відбулось це на стадії 1/16 фіналу. Запекле протистояння діючого чемпіона України і представника першої ліги завершилось нічиєю 1:1, але в серії після матчевих пенальті динамівці все ж довели свою перевагу – 6:5.

Наступної зустрічі клубів у національному Кубку довелось чекати шість років. У сезоні 2001/2002 команди вже боролись за вихід до фіналу. Перший матч у Донецьку завершився теж унічию 1:1, причому «Динамо» відігралось лише на 90-й хвилині завдяки голу Андрія Гусіна.

Повторний поєдинок теж видався напруженим, але кияни завдяки голам Боднара і Гіоане (причому, теж на 90-й хвилині) зуміли пробитись до фінал. Де, щоправда, поступились донецькому «Шахтарю».

Остання зустріч команд у рамках Кубка України відбулась у сезоні 2005/2006, коли донеччани знову в Києві поступились «Динамо» з рахунком 0:2.

Як бачимо, обидва київських і обидва донецьких матчі закінчувались із однаковими рахунками. То ж чи підтримають команди традицію?

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер