»Динамо» – «Металіст»: як це було

»Динамо» – «Металіст»: як це було

За часів проведення чемпіонатів незалежної України «Динамо» та «Металіст» провели 30 матчів. Велика перевага на боці динамівців – 23 перемоги, чотири нічиї та три поразки. Різниця м’ячів також переконлива – 66:20.

Дебютний поєдинок команди зіграли 7 березня 1992 року. Примітно, що цей матч став прем’єрним для кожного із суперників у національних чемпіонатах України. Найрезультативніший поєдинок було зафіксовано в сезоні 1998/1999 – у Харкові «Динамо» виграло з рахунком 6:1. Найпопулярнішими же результатами є 2:0 та 2:1 (по 8 разів).

У сезоні 2008/2009 команди вперше зіграли в рамках європейського турніру. Волею жеребу підопічні Юрія Сьоміна та Мирона Маркевича виборювали путівку до чвертьфіналу Кубка УЄФА, і за підсумками двох напружених поєдинків успіх святкували динамівці (1:0 вдома та 2:3 на виїзді).

Унікальний свого роду матч відіграли команди в другому колі сезону 2001/2002. «Динамо» на своєму стадіоні переграло «Металіст» із рахунком 6:0. У першому таймі хет-трик на свій рахунок записав Максим Шацьких, а в другій половині гри вже Валентин Белькевич поповнив свій голевий реєстр на три м’ячі.

Максим Шацьких є й найкращим бомбардиром у матчах між командами. На його рахунку дев’ять результативних ударів (у тому числі один хет-трик та два дублі). У харків’ян найбільш влучним є Марко Девич із чотирма м’ячами в активі. Унікальне досягнення на рахунку Олександра Призетка – нападник забивав голи, граючи у складі обох команд: у першому чемпіонаті (сезон 1992 (весна) – двічі у ворота «Динамо», у третьому чемпіонаті (1993/1994) – двічі у ворота «Металіста».

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер