Скажімо ні дискримінації у футболі!

Скажімо ні дискримінації у футболі!

Європейський футбольний союз тісно співпрацює з мережею «Футбол проти расизму в Європі» (FARE), яка об'єднує громадські організації, що ведуть боротьбу з нетерпимістю та дискримінацією в Європі.

В останні роки УЄФА надавав FARE значну фінансову підтримку. Обидві організації неодноразово об'єднували сили для спільного проведення відповідних заходів. Крім того, стала звичною практика використання найбільш престижних матчів європейських змагань в якості комерційної платформи та публічної трибуни для популяризації ідей терпимості, рівноправності та заклику до боротьби з будь-якими проявами расизму та дискримінації.

Основні пункти:

• УЄФА є ключовим партнером FARE із 2001 року, коли було підписано офіційну угоду.

• Щороку в жовтні УЄФА використовує матчі своїх провідних клубних турнірів в якості майданчика для боротьби з расизмом, підтримуючи таким чином тижні FARE з боротьби із расизмом. На всіх 40 матчах у клубних турнірах УЄФА команди на поле виводять діти у спеціальних антирасистських футболках, а капітани одягають пов'язки із символікою «Разом проти расизму» (Об'єднаймося проти расизму).

Європейський футбольний союз не має наміру терпіти будь-яких проявів расизму та карає тих, хто помічений у подібній поведінці. Президент УЄФА Мішель Платіні заявив: «УЄФА має намір рішуче боротися з дискримінацією у футболі та закликає вболівальників приєднатися до нас у справі пропаганди поваги до гравців, офіційних осіб та суддів, суперника, вболівальників, шанувальників своєї ж команди інших національностей та іншого етнічного походження, а також до людей іншої сексуальної орієнтації. Більше 10 років ми працюємо пліч-о-пліч із мережею FARE над цією проблемою та продовжимо боротися за повагу й єднання у футболі».

Неважливо, вболіваєте ви за київське «Динамо» на стадіоні чи вдома, приєднуйтесь до боротьби проти дискримінації у футболі. Об'єднаймося та покажемо, що дискримінації немає місця у грі, яку ми всі так любимо!

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер