«Динамо» (Київ) – «Спартак» (Москва) – 2:1

«Динамо» (Київ) – «Спартак» (Москва) – 2:1

Перед початком зустрічі, що зібрала понад 50,000 уболівальників, панувала піднесена атмосфера. Глядачі смакували першу зустріч зі знатним новачком «Динамо» Дьємерсі Мбокані, а головні тренери команд Олег Блохін та Валерій Карпін, із радістю потиснувши один одному руки, жваво обговорювали якісь нюанси підготовки своїх клубів перед майбутнім стартом чемпіонатів своїх країн.

Керманич «червоно-білих», як і обіцяв, виставив склад, максимально наближений до бойового, а динамівський наставник знову, як і в попередніх матчах, серйозно змінив список із перших 11 гравців, які розпочали гру.

У воротах із капітанською пов'язкою Олександр Шовковський змінив Максима Коваля. В обороні на лівому фланзі замість Євгена Макаренка з'явився його тезка Селін. Джермейн Ленс, який уперше вийшов у стартовому складі, замінив на лівому фланзі півзахисту Дуду. Ще одна ротація сталася не за позицією. Замість зорієнтованого на атаку Ніко Кранчара своє звичне місце в опорній зоні зайняв Мігель. Нарешті, на вістрі атаки замість Артема Кравця було висунуто конголезця Мбокані, який вперше вийшов на поле в якості гравця «Динамо».

Аспекти гри

Гра, незважаючи на свою важливість із турнірної точки зору, розпочалася в спокійному темпі. Господарі, на противагу двом матчам із пітерським «Зенітом» не взяли відразу з місця в кар'єр, не включили пресинг, намагаючись, насамперед, придивитися до того, як же «Спартак» буде будувати свої дії в атаці, адже гостей, на відміну від «біло-синіх», у цьому матчі влаштовувала лише перемога.

Однак не буде перебільшенням сказати, що увага всіх шанувальників футболу, які зібралися на найбільшому стадіоні країни, з перших хвилин була прикута до нападника «біло-синіх» Дьємерсі Мбокані. І треба сказати, що той виправдав очікування. Відразу кинулося в очі вміння форварда постійно бути в потрібний час у потрібному місці. До того ж, конголезець відмінно грав у «повітрі», вигравши в першому таймі всі дуелі на «другому поверсі».

На 15-й хвилині зустрічі киянам вдався швидкий гол. Ще один новачок команди Ленс обікрав на підступах до штрафного майданчика Бризгалова, прокинув м'яча повз Песьякова, який вибіг йому назустріч, і спокійно закотив круглу сферу у ворота – 1:0!

У наступні 30 хвилин ініціативою володіли динамівці, які переважали своїх опонентів у фізичній потужності та швидкості. Атаки вони будували переважно правим флангом, на якому проявляв активність Данило Сильва, й намагався діяти як завжди нестандартно Андрій Ярмоленко. Спартаківці відповідали фірмовими стіночками, але відверто дріботіли й втрачали м'яча в найпотрібніший для них момент.

Заміни, зроблені Олегом Блохіним у перерві, дещо змінили ігровий почерк «Динамо». Перш за все з виходом Дуду продуктивно запрацював лівий фланг, де почав підключатися до атак Селін.

На 61-й хвилині ця парочка вчергове майстерно залишила ні з чим оборону гостей та вивела на завершальний удар Олега Гусєва, якому тільки залишалося спрямувати м'яча до сітки воріт – 2:0!

Після цього динамівці трохи відійшли назад, дозволивши спартаківцям подовгу володіти м'ячем. При цьому загроз воротам Шовковського ті практично не створили, за винятком одного моменту наприкінці гри. Після навісу Комбарова з лівого флангу Інсаурральде перестрибнув Селіна й головою спрямував м'яча у ворота – 2:1.

За кілька хвилин пролунав фінальний свисток головного арбітра зустрічі Вакса, після чого весь стадіон здійнявся на ноги й нагородив овацією переможця «Об'єднаного турніру» – київське «Динамо»!

Ключовий момент

Чудова триходівка у виконанні Дуду, Селіна та Гусєва, виконана під кінець першої чверті другого тайму, розставила в цій грі всі крапки над «i».

Топ-персона

Є спокуса, звичайно, назвати таким Дьємерсі Мбокані, який відверто порадував своїми фізичними кондиціями та майстерністю, але все ж найбільш цілісно та цікаво в цій грі діяв правий захисник динамівців Данило Сильва, який надійно зіграв в обороні й дуже активно допомагав в атаці.

«Об'єднаний турнір». 4-й тур

07.07.2013. Київ. НСК «Олімпійський». 51,300 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Спартак» (Москва) – 2:1 (1:0)


«Динамо»: Шовковський (к), Данило Сильва, Хачеріді, Віда, Селін, Гармаш (Вукоєвич, 46), Мігель Велозу (Буяльський, 90), Аруна (Кранчар, 54), Ярмоленко (Гусєв, 46), Ленс (Дуду , 46), Мбокані (Мехмеді, 62).

«Спартак»: Песьяков, Паршивлюк, Боккетті, Бризгалов (Інсаурральде, 57), Д.Комбаров (к), Білялетдінов (Кротов, 46), Глушаков, Тіно Коста, Хурадо, Мовсісян (Еменіке, 63), Яковлєв.

Голи: Ленс (15), Гусєв (61, пас Селін) – Інсаурральде (90+1).

Попередження: Данило Сильва (24) – Хурадо (35), Боккетті (45), Тіно Коста (70).

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Спартак»

2 (1)

Голи

1 (0)

11 (5)

Загалом ударів

5 (2)

7 (2)

Удари в рамку воріт

2 (1)

4 (3)

Удари повз ворота

3 (2)

0 (0)

Стійки/поперечини

0 (0)

5 (2)

Кутові

1 (1)

3 (3)

Офсайди

4 (2)

13 (7)

Порушення

23 (8)

1 (1)

Жовті картки

3 (2)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

 

Дивитися фоторепортаж матчу

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер