«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 1:0

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 1:0

У поєдинку не брали участі динамівські збірники, які приїхали на тренувальний збір учора, а також Дуду, Рубен та Аруна, які займалися за окремою програмою.

Зазначимо, що в стартовому складі «біло-синіх» виявилося десять українців. Виняток склав лише бразилець Данило Сильва. Роль капітана довірили найдосвідченішому – Олександру Алієву.

Місце у воротах зайняв Максим Коваль, лінію захисту склали Данило Сильва, Люлька, Сидорчук та універсал Макаренко, у півзахисті грали Калитвинцев, Буяльський, Богданов, Алієв та Цуріков, а єдиним номінальним форвардом став Кравець.

З інших передстартових особливостей цього поєдинку необхідно відзначити те, що кияни вперше одягалися у футболки з логотипом нового спонсора – банку «Надра», а їхні суперники вийшли у формі, на якій розмістилася назва попереднього спонсора нашої команди «Приватбанку».

Ігрові аспекти

«Біло-сині» розпочали активно, і вже на 7-й хвилині це принесло свої плоди. Віталій Буяльський завершив прорив правим флангом прострілом до штрафного майданчика, де Артем Кравець зіграв на випередження та спрямував м'яча у ворота.

Відкривши рахунок, київські динамівці продовжили атакуючі дії. На 17-й хвилині Кравець міг зробити дубль. Після пасу Макаренка він вискочив віч-на-віч із воротарем, але змістився занадто праворуч і захисник, який вчасно зреагував, вибив м'яча з лінії порожніх воріт. Потім уже небезпечно бив Калитвинцев, але досвідчений голкіпер тбіліської команди Лорія з ударом впорався.

Активними були Буяльський та Цуріков. До слова, останній встигав і переривати атаки номінальних гостей, і організовувати загрози воротам суперників своїми передачами з лівого флангу. До атаки підключався й Сидорчук, який діяв на незвичній позиції центрального захисника.

Наприкінці тайму ще один відмінний момент був у Кравця, але Артем, вийшовши віч-на-віч із воротарем, пробив прямо в нього.

У другій половині місце у воротах зайняв капітан команди Олександр Шовковський, Калитвинцева та Алієва змінили Мехмеді та Бертольйо.

До слова, Влад повернувся на поле вже за 20 хвилин, замінивши Буяльського, а Алієв на 75-й хвилині зустрічі поміняв Цурікова, оскільки на лавці запасних «біло-синіх» більше не було польових гравців.

У другому таймі підопічні Олега Блохіна переважно обстрілювали ворота чемпіонів Грузії з дальніх дистанцій. По черзі Лорію перевіряли своїми ударами Бертольйо, Цуріков, Кравець та двічі Богданов.

Були шанси й у тбілісців, але ті, з напівмоментів (найкращий був у Двалі на 64-й хвилині), так нічого путнього для себе витягнути не спромоглися.

У результаті «біло-сині» довели матч до перемоги, відсвяткувавши першу вікторію в новому сезоні.

Ключовий момент

Епізод, який міг змінити рахунок у підсумковому протоколі, стався за п'ять хвилин до фінального свистка. Однак Євген Макаренко врятував свою команду від пропущеного гола, вибивши м'яча із стрічки після потужного удару з лівого кута воротарського майданчика.

Топ-персона

Артем Кравець вдало провів кінцівку минулого сезону, регулярно забиваючи за молодіжний склад. В останньому турі Прем'єр-ліги Артем вийшов, нарешті, у складі головної команди «Динамо» й відразу відзначився дублем. Новий сезон Кравець також починає результативно, відзначившись уже на 7-й хвилині зустрічі, ніби й не було міжсезоння.

Товариський матч

20.06.2013. м. Аксамс, «Руйфах-Штадіон». 135 глядачів

«Динамо» (Київ) – «Динамо» (Тбілісі) – 1:0 (1:0)

«Динамо» (Київ):
Коваль (Шовковський, 46), Люлька, Данило Сильва, Макаренко, Цуріков (Алієв, 74), Калитвинцев (Мехмеді, 46), Сидорчук, Богданов, Алієв (к) (Бертольйо, 46), Буяльський (Калитвинцев, 67), Кравець.

«Динамо» (Тбілісі): Лорія (к), Хурцилава (Сетуридзе, 46), Кваратсхелія (Устариц, 46), Шашеашвілі, Квірквелія (Двелешані, 80), Гранциар, Дзарія (Глішич, 84), Папава (Хмаладзе, 46) , Меребашвілі, Двалі, Ксиско (Шиндагоридзе, 69).

Гол: Кравець (7)

Попередження: Сидорчук (27), Буяльський (39).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер