«Динамо» – «Карпати»: цікава історія протистояння в Кубках країни (+ ВІДЕО)

«Динамо» – «Карпати»: цікава історія протистояння в Кубках країни (+ ВІДЕО)

Саме час згадати історію попередніх зустрічей.

Ужгородський дуплет

Уперше команди зустрілися в кубковому поєдинку 10 березня 1980 року в Ужгороді на груповій стадії розіграшу Кубка СРСР. 8,000 глядачів, які зібралися на стадіоні «Авангард», стали свідками бойового матчу, долю якого вирішив у пролозі гри удар Олександра Бойка (батька у нещодавньому минулому воротаря «біло-синіх» Дениса Бойко). Він першим встигнув на добивання після прострілу Сергія Журавльова.

Наступного року клуби знову на тій же арені, яка зібрала на тисячу вболівальників більше, з'ясували, що динамівці сильніші – 3:1. У тій грі перший «карпатівський» гол у кубкових матчах із киянами забив на 76-й хвилині Шмундяк. Був він лише престижним, оскільки до цього м'яч тричі побував у воротах Швойницького після ударів Олега Блохіна (9 хвилина), Андрія Баля (64) та автогола Саулевича (66).

Вирішальні матчі за Кубок України

У розіграшах національного Кубка України львів'яни та динамівці вперше зустрілися відразу у фіналі 30 травня 1993 року. Команда Михайла Фоменка, який очолював тоді «біло-синіх», за присутності 47,000 глядачів перемогла на Республіканському стадіоні – 2:1.

Рахунок на 23-й хвилині відкрив Віктор Леоненко, подвоїв Дмитро Топчієв на 64-й, і лише «розмочив» за хвилину до фінального свистка донецького рефері Володимира П'яних Плотко.

Шість років потому, у той же день, на НСК «Олімпійський» команди знову зійшлися у вирішальній грі, яка завершилася найбільшою поки в історії кубкових зустрічей між командами перемогою «біло-синіх» – 3:0.

Доля матчу, який залучив на трибуни головної арени країни 71,000 шанувальників футболу (ще один рекорд у матчах між «Динамо» з «Карпатами»), була вирішена в перші 20 хвилин поєдинку після голів у виконанні Андрія Шевченка (18) та Валентина Белькевича (19). У другому таймі Шева, який проводив свій прощальний матч перед від'їздом до Мілану, довів рахунок на 67-й хвилині до великого (див. ВІДЕО).

Примітно, що Кубок разом зі своїми товаришами по команді вдруге після перемоги над «Карпатами» підняв над головою нападник Сергій Ребров, який зараз очолює «Динамо».

«Динамо» домінує

Наступні кубкові ігри між суперниками також завершилися перемогами динамівців.

У 1/8 фіналу розіграшу XIV Кубка України 11 вересня 2004 року на стадіоні «Україна» у Львові 9,000 уболівальників побачили вирішальний єдиний гол на 59-й хвилині, який забив форвард нашої команди Діого Рінкон, який став першим іноземцем-автором голу в поєдинках між клубами.

22 березня 2006 році вже на стадії півфіналу львів'яни за присутності 28,000 фанатів поступилися в першій грі – 0:2. Голи на свій рахунок записали Олег Гусєв (32) та Артем Мілевський (57).

У матчі, який було проведено 12 квітня в Києві на НСК «Олімпійський» та який прийшли подивитися 8,000 уболівальників (повторення найменшої відвідуваності в кубкових матчах команд), гол «біло-синім» приніс влучний удар бразильця Клебера, який виявився єдиним у грі.

Остання очна зустріч

27 вересня цього року в першій зустрічі 1/8 фіналу динамівці у Львові на стадіоні «Україна» (за присутності 11,200 вболівальників) здобули мінімальну перемогу завдяки швидкому голу, який було забито з подачі Джермейна Ленса, на 5-й хвилині польським нападником Лукашем Теодорчиком.

«Карпати» – «Динамо» – 0:1 (0:1)

«Карпати»: Мисак, Мірошниченко, Пластун (к), Балажиц, Костевич (Худоб'як, 32), Чачуа, Даушвілі (Голодюк, 54), Мартинюк, Кожанов, Ксьонз, Сергійчук (Страшкевич, 73).

«Динамо»: Рибка, Хачеріді, Сильва, Віда, Макаренко, Гусєв (к, Калитвинцев, 62), Мігель (Рибалка, 80), Сидорчук, Беланда (Буяльський, 62), Ленс, Теодорчик.

Гол: Теодорчик (5, пас Ленс).

Попередження: Сидорчук (36) – Мартинюк (15), Чачуа (59).

Отже, загалом команди в кубкових матчах зустрічалися сім разів. У всіх зустрічах сильнішими були динамівці, за різниці забитих та пропущених голів 13-2.

Чи буде продовжено цю переможну серію 28 жовтня в матчі з «Карпатами», покаже лише гра. Ми же закликаємо вас прийти на цю зустріч. Упевнені, буде цікаво!

Олег Задерновський

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер