«Динамо» та «Надра Банк» дарують радість дітям у День Святого Миколая!

«Динамо» та «Надра Банк» дарують радість дітям у День Святого Миколая!

Цього дня традиційно діти чекають подарунків, які приносять радість та щастя. Для учнів 5-х та 6-х класів Спеціалізованої школи-інтернату №19 міста Києва це свято стало особливим, адже презенти вони приймали не лише від Святого Миколая, але також від хороших друзів та партнерів – ФК «Динамо» (Київ) та Банку «Надра».

Святковий захід для дітей із вадами опорно-рухового апарату та хворих на сколіоз, яких у школі навчається більше трьохсот, було організовано спільно з фондом «Дитячий світ» у рамках акції «Подаруй радість дітям».

Заступник директора з роздрібного бізнесу «Надра Банк» Віталій Бачинський якнайкраще виклав сутність благодійної акції: «Сьогодні ми підбиваємо підсумок відразу двох акцій. Перша з них називалася «Подаруй радість дітям» та полягала в тому, що не лише співробітник банку, а й будь-який клієнт міг прийти до відділення «Надра Банк» та передати подарунок дітям у вигляді іграшки, книжки, одягу тощо. Все це ми зібрали й сьогодні передаємо до дитячого будинку.

Друга програма полягала у благодійному аукціоні на офіційній сторінці банку в соціальній мережі facebook. Онлайн-лоти були підготовлені дітьми з різних інтернатів та дитячих будинків. Ці лоти були продані за доволі значну суму, яка в майбутньому допоможе придбати обладнання для трьох дитячих лікарень. За те, що цей дитячий будинок допоміг нам в організації цієї акції, ми вручили його керівнику відповідний сертифікат.

Усі 20 років свого існування Банк «Надра» позиціонує себе як соціально відповідальний банк та робить усе для того, щоб відповідати цій характеристиці. Саме тому цього року наш Банк увійшов до трійки найбільш соціально орієнтованих фінансових організацій України.

Ми вже не вперше приходимо в гості до цього дитячого будинку, також працюємо й з іншими будинками. На цьому заході ми побачили вогонь в очах дітей. На жаль, не всі вони мають можливість отримати подарунки вдома, але сьогодні, в день Святого Миколая, всі присутні отримають подарунки від Банку «Надра» та наших партнерів».

Святкову програму було розділено на дві частини – культурно-розважальну та спортивну.

Почалася вона з виступів учнів інтернату, після чого основна дія зі сцени перейшла до ігрового залу.

Там свою техніку віртуозного поводження з футбольним м'ячем продемонстрував майстер футбольного фристайлу Ігор Самодід. Окрім нього, спеціальними гостями заходу стали найкращі учні ДЮФШ «Динамо» ім. Лобановського, чемпіони Києва у своїй віковій категорії, гравці команди «Динамо» U-14 (юнаки 2001 р.н.), яку очолює Юрій Лень, а саме Дмитро Шамич, Євген Махновець, Іван Михайленко, Костянтин Гуров, Кирило Куколь та Данило Шелест.

Вони також показали своє вміння та провели майстер-клас поводження з м'ячем. На жаль, це рідкісний випадок, коли учням інтернату як виняток дозволили зайнятися улюбленим видом спорту, адже подібні заняття є дуже небезпечними та травматичними для цих діточок. Для того, щоб уберегти дітей від травм, навіть довелося прибрати футбольні ворота з майданчика для ігрових видів спорту. Хоча більшість з хлопців люблять футбол усім серцем, що читалося в їхніх очах.

Проте, учні інтернату можуть займатися іншими видами спорту, зокрема плаванням, і навіть досягати в них великих успіхів, про що розповіла директор школи Ніна Обертас: «Наших дітей ми намагаємося ніколи не називати хворими. Вони повністю здорові, можливо, не стільки фізично, скільки духовно. І хоча їм категорично заборонено грати у футбол, вони шалено люблять цю гру. І всі наші заборони є лише тимчасовими, тому що для дітей, особливо хлопчиків, футбол, визнання себе переможцем – очевидно, дуже важливі речі. І навіть не граючи у футбол на стадіонах, вони «марять» футболом, як і всі хлопчики, багато малюють, беруть участь в інших видах спорту й навіть стають переможцями. Приміром, минулого року наша випускниця виграла срібну медаль на параолімпійських іграх, і на першому дзвонику ми вшановували її за це досягнення.

Сподіваюся, сьогоднішнє свято запам'ятається дітям надовго, й знайде своє продовження сама ідея дарувати радість, як дві тисячі років тому, ще не будучи святим, це робив простий хлопчик, згодом священик, зарахований до святих – Святий Миколай».

Особливу радість у дітей викликали подарунки від гаряче улюбленого ними футбольного клубу, київського «Динамо». Не обійшлося й без подарунка у відповідь. Наш офіційний Фан-клуб з нагоди свята отримав від дітей надзвичайно красиву роботу – картину із зображенням Святого Миколая, яку створила разом зі своїми підопічними вчитель та керівник гуртка «Чарівний пензель» Наталія Каден-Фесенюк.

Президент Фан-клубу ФК «Динамо» (Київ) Сергій Михайленко підбив підсумок свята, поділившись своїми емоціями від побаченого та висловивши сподівання, що подібних акцій буде ще більше: «Сьогодні було справжнє свято, свято посмішок. Що може бути краще, ніж посмішки, сміх та радість дітей?! До мене вже підійшло близько десятка хлопців – одні хочуть до футбольної школи, інші – на екскурсію на стадіон «Динамо».

Ми будемо сприяти тому, щоб хоча б трохи полегшити їм життя й ті труднощі, які вони долають. Особливо напередодні новорічних свят, коли кожна дитина чекає на якісь подарунки, нехай навіть маленькі, які дарують гарний настрій та позитив.

Тому ми сьогодні тут, і від імені футбольного клубу «Динамо» привітали дітей. Сподіваюся, що так буде тривати надалі, й ми будемо влаштовувати якомога більше подібних світлих днів».

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В. Тимченка

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер