«Динамо» – «Говерла»: експертна думка

«Динамо» – «Говерла»: експертна думка

- Андрію, як вам гра «Говерли» в нинішньому сезоні? Команда демонструє пристойну гру і результати, розташувалася досить-таки високо в турнірній таблиці...

- Так, але в основному ці результати здобуті за рахунок динамівської молоді, тих гравців, які були взяті в оренду. За рахунок них сьогодні ця команда й існує. У цих гравців немає проблем з виплатами зарплати, немає проблем із мотивацією. Вони прекрасно розуміють, що, виступаючи тут на високому рівні і демонструючи хороші результати, у них є хороший шанс повернутися в київське «Динамо». Всі вони на очах, тренери за ними стежать, і це для них великий стимул.

- І все-таки не менш важливою є і тренерська робота. В'ячеслав Грозний – це ідеальний тренер для «Говерли» завдяки своєму вмінню працювати з молодими гравцями?

- В'ячеслав Вікторович просто опинився в такій ситуації. Ми його знаємо, як тренера, який може знайти підхід до будь-якого футболіста. Грозний працював у багатьох клубах, і скрізь будував хороші колективи, хороші команди, особливо що стосується малюнка гри. Він може знайти підхід не тільки до молодих гравців, але і до досвідчених виконавців. Той досвід, яким володіє Грозний, допомагає розкривати сильні якості кожного гравця, який зараз грає під його керівництвом.

- Кого з гравців нинішньої «Говерли» ви би виділили? Чий прогрес найбільш помітний?

- Я би відзначив Дмитра Хльобаса, який демонструє непогану гру, у цього футболіста багато хороших якостей. Є ще кілька гравців, які також виділяються, тільки їм ще потрібно «обкататись» на цьому рівні. Думаю, що в найближчому майбутньому вони будуть готові посилити не тільки київське «Динамо», але і будь-яку іншу команду. Якщо вони будуть розвиватися в тому ж напрямку, продовжувати працювати над собою, то результати не змусять на себе чекати, і цих гравців ми незабаром побачимо на більш високому рівні.

- Чи зможуть орендовані гравці належним чином налаштуватися на матч проти своєї команди?

- Звичайно, адже для них це і є найбільша мотивація. Немає нічого більш мотивуючого, ніж на футбольному полі довести і керівництву київського клубу, і тренерському штабу, що кожен із них гідний грати за «Динамо», гідний боротися за місце в основному складі, або принаймні потрапляти до стартової обойми. Кожен буде намагатися довести, що, можливо, був відданий в оренду несправедливо.

У таких іграх, як правило, можна побачити справжню футбольну чоловічу боротьбу. Мені й самому не раз доводилося брати участь у подібних іграх, коли, приміром, перша команда грала проти резервної, укомплектованої молодими хлопцями. Завжди виходила безкомпромісна, цікава гра. Думаю, майбутній матч також буде дуже цікавим, і після нього можна буде говорити про потенціал тих гравців, які грають за «Говерлу» на правах оренди. Такі матчі дають додаткову поживу для роздумів головному тренеру, який на її основі визначатиме, кого з гравців залучати до підготовчих зборів з основною командою, на кого можна розраховувати в перспективі, а на кого, можливо, вже й не варто розраховувати.

- З мотивацією «Говерли» розібралися, а наскільки вмотивованим буде «Динамо», якому наступного тижня доведеться зіграти дуже важливий поєдинок Ліги чемпіонів?

- Для «Динамо» завжди кожен матч стоїть окремо. Київське «Динамо» не грає тільки в Лізі чемпіонів. Чемпіонат це також важливий турнір. До того ж, матч із «Говерлою» буде хорошою підготовкою, ігровою практикою перед грою Ліги чемпіонів. Для київського клубу завжди стояло завдання досягти максимального результату у всіх турнірах. Попереду гра чемпіонату, і в ній потрібно брати максимум очок. Прийде час матчу Ліги чемпіонів – тоді вже можна буде думати про нього.

Звичайно, Ліга чемпіонів – окремий турнір, і там потрібно буде відштовхуватися не від матчу з «Говерлою», там своя турнірна стратегія. Попереду ще кілька матчів, у яких можна все змінити на краще. Щодо чемпіонату, то якраз саме в іграх із такими командами лідери іноді допускають непередбачені осічки, і потім на фініші сезону одного або двох очок може не вистачити для чемпіонства. Хлопці це чудово розуміють і не будуть наступати на одні й ті самі граблі. Тому я впевнений, що з мотивацією все буде гаразд, і шапкозакидального настрою ми не побачимо.

- Наостанок ваш прогноз на результат цього матчу?

- Думаю, ніхто не сперечатиметься, що київське «Динамо» за всіма передматчевими розкладами на голову сильніше за «Говерлу». Я впевнений у перемозі «Динамо». Звичайно, у футболі все буває. Але будемо сподіватися, що команда Сергія Реброва візьме три очки. Насамперед, головне – результат, але, сподіваюся, «Динамо» крім того покаже хорошу, гідну, яка додасть вболівальникам ще більше оптимізму перед матчем Ліги чемпіонів.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер