«Динамо» - «Дніпро-1»: післяматчева прес-конференція Ігора Йовічевіча

«Динамо» - «Дніпро-1»: післяматчева прес-конференція Ігора Йовічевіча

- Хотів би привітати «Динамо» з перемогою. Вийшов складний і напружений матч, у якому ми грали з, можливо, майбутнім чемпіоном. У певних моментах ми відчували їхню якість, тактичну та емоційну зрілість. Поки наша команда мала, скажімо так, активний результат, ми виглядали досить непогано, особливо без м’яча. Звичайно, якість «Динамо» дозволяє їм через структуру гри більше тримати м’яча – не тільки в сьогоднішньому матчі, але й загалом в українському чемпіонаті. Але в середині першого тайму ми перебудувалися на систему з двома «вісімками». Стали ближче грати до Шапаренка та Сидорчука в побудові атаки, і це пішло нам на користь. Провели пару атак у першому таймі, у яких ми могли зробити більше, ніж створили.

Але все одно я не бачив у суперників стовідсоткових моментів. Не можна сказати, що через контроль м’яча вони нас знищили та створювали момент за моментом. У них був контроль м’яча та територіальна ініціатива, але ми це знали й свідомо готувалися до матчу. І їхнє володіння м’ячем не викликало у нас паніку та нервовість.

Проте, на жаль, ми припустилися грубої помилки при стандартному положенні. Перед матчем у цьому компоненті завжди шанси рівні, бо і «Динамо», і ми маємо високих і фактурних хлопців. І цей стандарт вони використали. А потім дуже швидко було вилучення й другий м’яч. Практично за 5 хвилин матч закінчився. Ми віддали всі сили до кінця, хлопці боролися. Ще була пара моментів під кінець матчу, але загалом заслужена перемога «Динамо».

— Як ви ставитеся до того, що «Зоря» дозволила орендованим гравцям «Інгульця» грати проти себе?

— Так, бачите, дуже цікава ситуація. Навіщо віддавати футболістів, на яких не розраховуєш, якщо боїшся їх? Для мене це завжди був нонсенс. Булеца та Дубінчак – дуже важливі гравці для нас, ключові. Тож на це запитання я не маю відповіді. У таких матчах ти можеш побачити їх на тлі основи «Динамо», оцінити їхній прогрес, наскільки вони близькі до твоїх гравців.

Маю сказати, що ці дві втрати для нас такі ж важливі, як і Піхальонок, і Назаренко, і Адамюк. Це принципові втрати для нашої команди. Я не кажу, що з ними ми б обіграли «Динамо», але для нашої гри це достатньо великий мінус у побудові команди.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер