«Динамо» – «Чорноморець»: експертна думка

«Динамо» – «Чорноморець»: експертна думка

- Національний Кубок – останній шанс для «Динамо» в нинішньому сезоні довести свою спроможність боротися за найвищі нагороди й хоч якось підняти настрій уболівальникам?

- Гадаю, що так. «Динамо» – одна з тих команд, яка прагне досягати успіху на всіх фронтах, а Кубок не є винятком. Але й «Чорноморцю», враховуючи проблеми, перед якими постала команда на старті весняної частини сезону, пробитися до фіналу Кубка України та гарантувати місце в єврокубках – чудова мотивація. Для вболівальників, ви праві, успіх «Динамо» може стати ковтком цілющого еліксиру в нинішньому сезоні.

- Чи реально Сергію Реброву змінити команду в психологічному та тактичному плані за такий короткий термін?

- Я з великою повагою ставлюся до Сергія Реброва, як до футболіста, так і як до тренера. Можу побажати йому успіху в усіх починаннях. Всі ми колись ставали тренерами, нам давався шанс. Тепер шанс отримав і Сергій. Але про якусь серйозну роботу, якщо він залишиться біля керма «Динамо», можна буде говорити лише в наступному сезоні. Зараз змінити щось практично неможливо, ігри йдуть через два дні на третій. Вплинути на якісь компоненти футболу дуже й дуже складно.

- Можливо, потрібно правильно розставити акценти в останніх матчах сезону?

- У першу чергу, відкритим залишається питання, яке ж місце посяде команда. Щоб говорити про щось упевнено, потрібно виходити в кожному матчі та досягати результату. А в нинішньому сезоні «Динамо» програло стільки, скільки, мабуть, ще не програвало за один сезон за всю історію клубу. Перше й основне завдання – успішно грати в кожній зустрічі, незалежно від турніру.

- Нещодавній матч із «Чорноморцем» показав, що змагатися з одеситами киянам не дуже просто. Як побудує гру команди Роман Григорчук?

- Від оборони грати просто немає сенсу, тому що такий результат нічого не дасть. «Чорноморець» – достатньо підготовлена й організована команда. Але я, правду кажучи, поки не бачу в складі одеситів виконавців, які здатні вирішити результат поєдинку в разі, якщо команда грає на контратаках.

«Динамо», у свою чергу, зобов'язане мати набір тактик. Грати вдома, припустимо, із запорізьким «Металургом» – одна справа, а на виїзді з «Шахтарем» – інша. Провести сезон, використовуючи лише одну тактику та одних і тих же виконавців, навряд чи вдасться, а тим паче успішно.

- Чи побачимо ми відкритий футбол та голи, або ж, як кажуть, хто перший заб'є – переможе?

- Не думаю, що перший гол стане вирішальним. Можливо, «Динамо» є фаворитом тому, що грає вдома. А великої різниці в рівні футболістів я не помітив.

У ситуації, в якій зараз опинилося «Динамо», потрібно битися за честь клубу, за президента. Тим паче це перші ігри Реброва, і йому також потрібно стверджуватися. Відповідальності за результат, напевно, буде мало. Залежить від того, наскільки хлопці перейнялися ідеєю честі клубу та тренера. Але хотіти та робити – дві великі різниці. Бажання, звичайно, також важливе, але багато чого визначає й рівень кваліфікації футболіста.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер