«Динамо» - «Бордо» - 1:1. Футбольний рік розпочали з нічиєї

«Динамо» - «Бордо» - 1:1. Футбольний рік розпочали з нічиєї

На НСК «Олімпійський» підопічні Олега Блохіна в першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи приймали французький «Бордо» та зіграли внічию 1:1.

Обидва суперники підійшли до матчу в різному ігровому тонусі, при цьому маючи кадрові проблеми. Динамівцям не змогли допомогти капітан Олександр Шовковський та захисник Данило Сильва, зі збірної Нігерії ще не повернувся Браун Ідейє. Не було можливості включити в заявку на Лігу Європи Олександра Алієва та Сергія Люльку. Франсіс Жийо залишив у Бордо захисника Маріано та півзахисника Ландрі Нгуемо.

Ігрові аспекти

За двома зборами в Іспанії вболівальники «Динамо» могли дивитися як ніколи пильно, оскільки окрім традиційного інформаційного потоку, цього разу були організовані прямі трансляції контрольних матчів. Але навіть найуважніші глядачі здивувалися визначеному на гру з «Бордо» Олегом Блохіним стартовому складу. У ньому не знайшлося місця здавалося незамінному Олегу Гусєву, опорним півзахисникам Огн
єну Вукоєвичу та Денису Гармашу.

Отже, стартовий склад «Динамо» виглядав таким чином. Місце у воротах зайняв Максим Коваль, квартет захисників склали Домагой Віда, Євген Хачеріді, Тарас Михалик та Тайє Тайво. У центрі поля креативно-руйнівний трикутник склали Мігель Велозу, Лукман Аруна та Ніко Кранчар. Із флангів атакували Андрій Ярмоленко та Роман Безус, а роль номінального форварда виконував Адмір Мехмеді.

У стартовому складі «біло-синіх» опинилися відразу два дебютанти - Домагой Віда та Роман Безус. Капітанська пов'язка була довірена найстаршому з динамівців, Тарасу Михалику.

Зі стартовим свистком арбітра ініціативою міцно заволоділи динамівці. Французькі футболісти особливо цьому не пручалися, віддавши перевагу насиченому захисту. Буквально перший небезпечний момент біля гостьових воріт виявився результативним. Тайво пройшов флангом, подав на Аруну, який першим дотиком підробив м'яча, а другим спрямував його з 15-ти метрів під поперечину без шансів для воротаря.

Коли говорять про «весняний» футболі, беруть до уваги не лише ігрові моменти, але й психологічні. Перебуваючи з «Бордо» в різному змагальному тонусі, динамівці, повівши в рахунку, дещо розслабилися, за що й були покарані. Сертик біля кутового прапорця розібрався з двома киянами. скинув м'яча під удар Обраньяку, який точно пробив у кут воріт - 1:1.

Пропущений у рідних стінах м'яч поставив перед динамівцями ще більш складне завдання. Якби господарі використали створені моменти, за підсумок протистояння з французами можна було не хвилюватися, але на завершальній стадії «біло-синім» не вистачало точності, а подейкуди й банального щастя. На 33-й хвилині після дуелі Каррассо з Мехмеді м'яч відскочив до Ярмоленка, який із 10-ти метрів не влучив по воротах. А незадовго до перерви удар Аруни прийняла поперечина.

Удари з дальніх дистанцій були для динамівців доволі грізною зброєю. Окрім Аруни ледь не досяг успіху Кранчар, але двічі його «постріли» парирував воротар. За півгодини до завершення зустрічі глядачі з натхненням сприйняли появу на полі Олега Гусєва. Старожил команди без розкачки увійшов у гру та за чверть години заробив пенальті. Сам Гусєв і пробив, але в поперечину.

Як не намагалися динамівці вирвати перемогу, м'яч наче зачарований не йшов у ворота. Фінальний свисток арбітра Дан Тудора зафіксував нічию 1:1

Ключовий момент

Як хотілося, щоб він відбувся наприкінці зустрічі, коли динамівці просто величезними силами пішли в атаку. Переломною могла стати 76-а хвилина, коли Гусєв не реалізував пенальті. «Біло-сині» руки не опустили, але емоцій ця невдача явно не додала.

Топ-персона

Із приходом до
«Динамо» Олега Блохіна кредит довіри було надано Лукману Аруні. Потроху нігерієць починає його виправдовувати. Вийшовши на позиції атакуючого півзахисника, Лукман узяв безпосередню участь у небезпечних моментах своєї команди. Спочатку відкрив рахунок у зустрічі, трохи пізніше потужним ударом із 25-ти метрів струсонув поперечину, а в другому таймі віддав передачу Гусєву, після чого було призначено пенальті.

Ліга Європи. 1/16 фіналу. Перший матч

14 лютого 2013, м.Київ, НСК «Олімпійський». 32,412 глядачів

«Динамо» (Київ) - «Бордо» (Франція) - 1:1 (1:1)

«Динамо»: Коваль, Віда, Михалик (К), Хачеріді, Тайво, Велозу, Аруна, Кранчар (Гусєв, 61), Безус (Гармаш, 69), Ярмоленко, Мехмеді.

«Бордо»: Каррассо, Енрике, Сане, Планю, Тремулінас, Плашил (К) (Поко, 90+2), Фобер, Сертик, Обраньяк, Белльйон (Сайве, 61), Морис-Беле (Ролан, 66).

Голи: Аруна (20, асистент Тайво) - Обраньяк (23).

Нереалізований пенальті: Гусєв (76, поперечина).

Попереджені: Аруна (25), Михалик (55), Безус (63) - Сертик (86).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер