»Динамо» – «Арсенал»: як це було

»Динамо» – «Арсенал»: як це було

Київський «Арсенал» за вісім років виступів не здобув жодної перемоги над «Динамо». У 16-ти матчах, які команди провели за цей час у чемпіонаті України, на рахунку «Динамо» 13 перемог і лише три поєдинки не визначили переможця. Різниця м’ячів при цьому вражає – 35:8 на користь «Динамо».

Примітно, що «Арсенал» більш результативний у «виїзних» матчах (хоча поняття «виїзний» для «Арсеналу» достатньо розпливчасте. На початку свого існування «каноніри» грали на не чужому для «Динамо» НСК «Олімпійський», а останні кілька сезонів команди взагалі проводили очні поєдинки на стадіоні імені Валерія Лобановського) – на рахунку «канонірів» сім м’ячів у ворота «Динамо».

Найпопулярніший рахунок у матчах «Динамо» та «Арсеналу» – 1:0. Такий результат фіксувався п’ять разів, у тому числі й у матчі першого кола нинішнього сезону. А в найрезультативніших матчах між командами забивалося по сім м’ячів – 6:1 в сезоні 2003/2004 і 5:2 у сезоні 2006/2007.

Більше за всіх у ворота «Арсеналу» забив Валентин Белькевич (9 голів). На рахунку білоруського легіонера також єдиний хет-трик у протистояннях «Динамо» та «Арсеналу» (сезон 2003/2004). У складі «Арсеналу» найбільш результативним є Сергій Закарлюка з чотирма влучними ударами.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер