»Динамо» – «Арсенал»: як це було

»Динамо» – «Арсенал»: як це було

Київський «Арсенал» за шість років свого існування (клуб був утворений наприкінці 2001 року, а дебютував у вищій лізі на початку 2002 року) не здобув жодної перемоги над «Динамо». Дуель із «Динамо» – найнеприємніше для «Арсенала». В 14-ти матчах, які команди провели за цей час, 11 перемог на рахунку «Динамо» і лише три поєдинки не визначили переможця. Різниця м'ячів при цьому вражає – 8:31 на користь «Динамо».

Примітно, що «Арсенал» більш результативний у «виїзних» матчах (хоча поняття «виїзний» для «Арсенала» достатньо розпливчасте. На початку свого існування «каноніри» грали на не чужому для «Динамо» НСК «Олімпійський», а останнім часом і взагалі проводили очні поєдинки на стадіоні імені Валерія Лобановського) – на рахунку «канонірів» сім м’ячів у ворота «Динамо».

Найпопулярніший рахунок у матчах «Динамо» і «Арсеналу» – 1:0. Такий результат фіксувався чотири рази. А в найрезультативніших матчах між командами забивалося по сім м’ячів – 6:1 в сезоні 2003/2004 і 5:2 в сезоні 2006/2007.

Більше за всіх у ворота «Арсеналу» забили Валентин Белькевич (6 голів) і Максим Шацьких (5 м'ячів). На рахунку Белькевича також єдиний хет-трик у протистоянні «Динамо» і «Арсеналу» (сезон 2003/2004). У складі «Арсеналу» найбільш результативним є Сергій Закарлюка із чотирма результативними ударами.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер