»Динамо-80»: вечір ретро-кіно

»Динамо-80»: вечір ретро-кіно

У рамках святкування 80-річного ювілею утворення ФК „Динамо" Київ у столичному Будинку кіно відбувся вечір ретро-кіно. У синьому залі зустрілися ветерани-кінематографісти із зірками „Динамо" минулого і спраглою до футбольної кіноісторії молоддю. Ведучий Едуард Головня із великим ентузіазмом представляв відеоматеріали, і супроводжував їх веселими бувальщинами.

Було цікаво. Разом із уболівальниками переглядали кадри телехроніки Андрій Біба, Володимир Трошкін, Володимир Лозинський. Окремо варто розповісти про сюжети із ретро-рубрики „Що було, то було" , що підготовлені і показані у програмі „Доброго ранку , Україно!" в ефірі ТРК „Ера" років п'ять тому. У колекції Едуарда Володимировича півтисячі нарисів і портретів відомих футболістів, тренерів київського „Динамо". Таких як Антон Ідзськовський, Віктор Маслов, Віктор Банников, Михайло Коман, Валерій Лобановський, Олег Базилевич, Василь Турянчик... Це унікальне відео п'ятьдесятирічної, сорокарічної, тридцятирічної давнини.

„По-перше, хочу привітати усіх із перемогою нашого улюбленого „Динамо" в Кубку України. У Сімферополі динамівці здолали опонентів із „Ігро-Сервіса" і залишили їх за бортом чвертьфіналу. Що й потрібно було довести." (Оплески) - розпочав своє звернення Виконавчий директор Фан-клубу „Динамо" Київ. „А, по-друге, від імені ФК „Динамо" Київ і його уболівальників хочу висловити подяку ветеранам кінематографу. Сьогодні рідкісні чорно-білі кадри, кінофрагменти, що є документальним свідченням історії великого київського клубу, стають надзвичайно актуальними і затребуваними. Особливо молодим поколінням уболівальників. Дякую за те, що ви спромоглися зберегти архіви і передали їх нам. Історична спадщина нашого клубу нам дорога. Без неї не може бути майбутнього. До речі, сьогодні чимало уболівальників колекціонує рідкісне відео з історії футболу і ваш надзвичайно цінний доробок знайде своє місце у приміщенні Фан-клубу, і буде переглядатися фанатами - зазначив Андрій Білоус.

А на знак поваги до кінематографістів і їхньої праці, славетні творці спортивного кіно, такі як заслужені діячі мистецтв України, лауреати міжнародних, всесоюзних та всеукраїнських кіно- і телефестивалів Ян Мєстєчкін, Тимур Золоєв, Віктор Олендер, Георгій Давиденко, Едуард Тімлін, Альберт Виноградов, Едуард Головня, отримали подарунки.

А справжній вир емоцій викликала стрічка „Золотий м'яч" 1961 року, що присвячена першій перемозі київського „Динамо" в чемпіонатах Радянського Союзу. (Режисер Арнольд Фернандес, оператори Юрій Ткаченко і Ян Мєстечкін). Цей фільм коментують за кадром Тимошенко (Тарапулька) і Березін (Штепсель), а наприкінці з'являються і коментатори в динамівській формі. Годі й говорити скільки позитиву, які почуття патріотизму опановують під час парегляду нетлінних кадрів.

А закінчився вечір показом телероботи „Планета Лобановського" 2006 року (Режисер Вахтанг Мікеладзе). Це стрічка про життя великої людини, що випередила свій час і зробила вагомий внесок у розвиток світового футболу.

Кінематографісти пообіцяли провести другий тайм ретро-кіно у грудні. Принаймні така задумка є. А поки що розповідай не розповідай, а це варто побачити на власні очі. Приходьте у Фан-клуб і дивіться!

Фан-клуб „Динамо" Київ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер