«Динамо» U17 обіграло СДЮСШОР (Ужгород) 3:0 та зіграє у фіналі турніру А. Гаваші

«Динамо» U17 обіграло СДЮСШОР (Ужгород) 3:0 та зіграє у фіналі турніру А. Гаваші

У півфінальному матчі міжнародного турніру на честь Андрія Гаваші вікової категорії U17 за результатами жеребкування «Динамо» зустрічалося з СДЮСШОР (Ужгород), яка виступала у групі «B» та стала найкращою серед колективів, що посіли другі місця.

Обидві команди вийшли на матч гранично сконцентрованими. Перший небезпечний момент записали на свій рахунок ужгородці, але динамівці впоралися. Згодом гравці нашої команди перехопили ініціативу та відсунули гру на чужу половину поля. Передачі по центру не завжди проходили, а ось коли наші хлопці підключали фланги, небезпека біля воріт СДЮСШОР виникала регулярно. Добре навішував до штрафного майданчика справа Янчишин, але суперники вибили м’яч. А навіть тоді, коли м’яч залишався у динамівців, завдати націленого удару по воротах не вдавалося.

Зокрема, непогані можливості були у Зоренка, який головою пробив неточно, та Дзеня, у якого трохи не вийшов удар. Словом, усі спроби нашої команди загострити ситуацію біля чужих володінь успіху не принесли. Номінальні господарі застосовували високий пресинг та часом заробляли стандартні положення, але у безпосередній близькості до штрафного майданчика та у ньому ужгородці діяли безпомилково. Василець наважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика – неточно. А незадовго до свистка на перерву Дзень із вигідної позиції, перебуваючи по центру воріт, якимось дивом послав м’яч вище поперечини. Тож, попри всі старання киян, на перерву вони пішли без забитих м’ячів.

У другому таймі динамівці теж виконали досить багато подач до штрафного майданчика, але часто вони не доходили до адресата. Але і футболісти СДЮСШОР не відсиджувалися в обороні. В одному з моментів вони навіть змогли завершити свою атаку забитим м’ячем, але через положення поза грою взяття воріт зафіксовано не було.

Знову не соромився бити здалеку Василець, але у площину воріт нашому футболісту влучити не вдалося. Зате вдалося його партнеру: Цілик здорово подав зліва на дальню стійку, яку головою не менш чудово замкнув Гусєв, і «Динамо» повело в рахунку. Незабаром міг подвоювати рахунок Янчишин, але м’яч після його удару прийняла на себе поперечина, від якої він вилетів за межі поля. Утім, ще за кілька хвилин динамівці все одно закріпили свою перевагу: суперники порушили правила проти Дзеня у власному штрафному майданчику, і арбітр призначив пенальті, який чітко реалізував той же Гусєв, оформивши вже другий дубль на турнірі.

Після цього наша команда ще не раз була близькою до того, аби збільшити рахунок: після подачі кутового удару завдавав Янчишин, а штрафний на лівому фланзі виконував Микитюк. Переможцем обох епізодів вийшов воротар СДЮСШОР, але і він не зміг зарадити, коли Микитюк вивів Ковальова на ударну позицію, і той приблизно з центра штрафного майданчика майстерно пробив повз воротаря. Через хвилину динамівці забили вчетверте, коли Ковальов асистував Янчишину, але, на жаль, той опинився в офсайді. А з ударом у площину у виконанні Гусєва знову впорався воротар суперника.

Тож «Динамо» U17 вийшло до фіналу змагань, який відбудеться завтра, 21-го серпня, початок о 12.00. Суперником киян стане донецький «Шахтар», який у паралельному півфінальному матчі переміг львівський «Рух» 4:1. Матч пройде на стадіоні «Авангард» в Ужгороді.

Турнір на честь А. Гаваші U17. Півфінал

20.08.2021. с. Дерцен, база МФА «Мункач»

«Динамо» – СДЮСШОР (Ужгород) – 3:0 (0:0)

«Динамо»: 23. Старушко, 6. Котуха (20. Гусєв, 41), 5. Федоренко (18. Сизонюк, 41), 3. Балаба, 14. Білоконь (17. Цілик, 41), 26 Василець, 24. Янчишин, 11. Грохольський (4. Ковальов, 58), 9. Маткевич (8. Микитюк, 65), 10. Зоренко (7. Бойченюк, 65), 2. Дзень (19. Мітько, 65).

Голи: Гусєв (57, 63, з пен.), Ковальов (73).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер