«Динамо» U15 перемогло у товариському матчі «Вікторію» (Ашаффенбург)

«Динамо» U15 перемогло у товариському матчі «Вікторію» (Ашаффенбург)

Дві команди академії «Динамо» ім. В. Лобановського вікових категорій U15 (футболісти 2008 року народження) та U16 (гравці 2007-го року народження) продовжують підготовку у німецькому місті Кельн, куди їх ще влітку минулого року запросив однойменний місцевий футбольний клуб. Після новорічних свят, які наші хлопці провели у Києві разом із сім’ями та рідними, команди повернулися до Німеччини, де у безпечних умовах продовжують свою футбольну освіту, проводять тренування та товариські матчі з провідними німецькими клубами.

Цими вихідними у планах динамівців два товариських поєдинки. У суботу, 4-го лютого, старша команда вікової категорії U16 зіграла у Гельзенкірхені із «Шальке 04» унічию 2:2. А наступного дня, у неділю, молодші динамівці з команди U15 зустрілися із «Вікторією» з Ашаффенбургу. Поєдинок пройшов у Дюссельдорфі на штучному полі і тривав два тайми по 35 хвилин.

Відзначимо, що в усіх матчах після повернення до Кельна у січні тренери Юрій Дмитрулін та Євген Лозинський використовують змішаний склад виконавців обох вікових категорій та проводять зустрічі двома різними складами у кожному з таймів. Винятком став лише учорашній поєдинок старших динамівців, у якому брали участь лише футболісти U16. У сьогоднішній грі наставники теж залучили виконавців виключно одного віку – 2008-го року народження (U15).

Гра вийшла цікавою, динамічною і результативною, вона завершилася впевненою перемогою «Динамо» з рахунком 5:1, причому, усі м’ячі були забиті у другому таймі. Зазначимо, що протягом усього поєдинку ішов дощ, тож команди грали на мокрому газоні.

Активніше розпочали гру динамівці. На першій же хвилині Андрейко здійснив перспективний прохід, а Люсін завдав хорошого удару у площину воріт – воротар впорався. Він же врятував свою команду, нейтралізувавши вихід один на один. А ще через хвилину перевів м’яч у поперечину після чергової атаки та удару киян. Словом, з перших хвилин українці притиснули німців до їхніх воріт. Але, впоравшись зі стартовим натиском наших хлопців, господарі на кілька хвилин перемістили гру до володінь Роєнка, та нічого небезпечного створити не змогли.

Після однієї з атак на ударній позиції опинився Кучерявий, який проводив свій перший матч у динамівській футболці після того, як приєднався до нашої команди, але знову воротар суперника зіграв надійно. Кияни підтримували високий темп та інтенсивність. Найближчим до того, аби забити, був Кирило Рибак, але із вигідної позиції влучив у стійку! Незабаром Андрейко сильно пробив вище воріт. Загалом, динамівці володіли ініціативою, більше контролювали м’яч та створили набагато більше небезпечних моментів біля воріт «Вікторії».

Загрожували гості чужим володінням і після стандартних положень. Перспективну передачу з флангу робив Кучерявий, але німці змогли вибити м’яч на кутовий. Міг відзначитися Люсін, але йому зовсім трохи забракло влучності. А незадовго до завершення тайму суперник вибив м’яч на кутовий після гострого прострілу з флангу. До свистка на перерву наші хлопці ще встигли завдати два удари по воротах, але м’яч ролетів у кількох сантиметрах поруч зі стійкою.

Другий тайм пройшов у такому ж руслі – динамівці атакували, а німці оборонялися. Щойно розпочалася друга половина зустрічі, як кияни повели у рахунку: завершального удару завдав Богомолов, а асистував йому Гродзинський. У відповідь «Вікторія» теж створила напругу біля воріт динамівців – Сергієнку довелося рятувати свою команду від пропущеного м’яча та вибити його з лінії воріт. Ненадовго ініціативу перехопили господарі, але українці швидко поставили їх на місце, забивши другий м’яч та закріпивши свою перевагу. Після подачі від кутової позначки відзначився Петренко.

Після цього, як прийнято казати, суперник «посипався», і незабаром гості відзначилися ще двічі протягом двох хвилин: до великого рахунок довів Гродзинський, а у наступній атаці автором забитого м’яча став Левринець. Все, на що спромігся суперник – це забити гол престижу. Останні хвилини поєдинку відзначалися великою кількістю боротьби, команди обмінювалися небезпечними випадами, а ось забити вдалося лише динамівцям. Остаточний рахунок на останній хвилині зустрічі встановив Марченко, який нещодавно вийшов на заміну. Він виявився найкмітливішим у штрафному майданчику суперника, підхопив м’яч після відскоку та метрів з 11-ти спрямував його у сітку. Тож у підсумку, 5:1 – велика перемога «Динамо» U15.

Товариський матч

«Вікторія» (Ашаффенбург) U15 - «Динамо» U15 – 1:5 (0:0)

«Динамо»: Роєнко (Манько, 36), Сергієнко (Люсін, 57), Коновалов, Петренко, Перкатюк (Романюк, 51), Романюк (Кушенко, 36), Люсін (Богомолов, 36), Федоренко (Гродзинський, 36), К. Рибак (Кузьмінський, 36; Марченко, 62), Андрейко (Гамбаров, 36), Кучерявий (Левринець, 36).

Голи: (60) – Богомолов (36), Петренко (47), Гродзинський (56), Левринець (57), Марченко (70).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер