«Динамо» U14 вийшло до фіналу турніру «Перша столиця» у Харкові

«Динамо» U14 вийшло до фіналу турніру «Перша столиця» у Харкові

Команда ДЮФШ «Динамо» U14, складена з гравців 2008 року народження, під керівництвом Артема Яшкіна та Віктора Мороза цими днями бере участь у щорічному всеукраїнському турнірі «Перша столиця», який традиційно проводиться в Харкові напередодні дня міста.

Цього року на турнірі, який є для команд вікової категорії U14 важливим етапом підготовки до дебютного сезону ДЮФЛУ, представлені одні з найкращих дитячих академій України. Крім «Динамо», в «Кубку першої столиці» беруть участь донецький «Шахтар», львівські «Карпати», дві команди з Дніпра - «Дніпро» і ДВУФК, «Барса» (Суми), «Металург» (Запоріжжя), а також харківський «Металіст».

У п'ятницю відбулися матчі заключного третього туру групового етапу. На цій стадії вісім команд розділені на дві групи, у яких повинні зіграти кожна з кожною.

«Динамо» в третьому турі зустрілося з «Дніпром». Обидві команди після двох турів набрали максимум очок – по 6 – і у вирішальному очному протистоянні змагалися за перше місце в групі, а разом з ним і за путівку до фіналу турніру. Киянам у цьому матчі достатньо було зіграти внічию для збереження за собою першого місця в групі.

Старт гри на «Динамо-Арені» видався вкрай невдалим для киян – вже на першій хвилині зустрічі вони пропустили гол. «Дніпро» вивів вперед Микита Нефедов.

Однак динамівці доволі-таки швидко прийшли до тями. Вже на дев'ятій хвилині рахунок зрівняв найкращий бомбардир команди на цьому турнірі Антон Мартинюк, відзначившись у воротах різних суперників вже вп'яте за три матчі.

Ще за сім хвилин «біло-сині» вже вели в рахунку. Киян вивів вперед другий бомбардир команди Іван Андрійко, забивши свій четвертий м'яч у трьох турах.

Гол Мирослава Романюка, який вийшов на заміну після перерви, на самому початку другої 30-хвилинки, здавалося, мав заспокоїти гру, коли рахунок став 3:1 на користь «Динамо». До слова, Романюк, як і два інших автори голів у ворота «Дніпра», також забивав у кожному матчі на турнірі, на його рахунку три голи.

Все йшло до третьої поспіль упевненої перемоги киян, проте на 50-й хвилині спокій порушило вилучення у складі «Динамо». Головний арбітр зустрічі Євген Назаров показав другу жовту картку кращому бомбардирові «біло-синіх» Антону Мартинюку. Обидва попередження були трактовані арбітром як неспортивна поведінка з боку гравця.

За п'ять хвилин до кінця зустрічі інтрига закрутилася до межі, коли центрфорвард «Дніпра» Микита Нефедов забив свій другий гол у матчі і скоротив відставання своєї команди в рахунку до мінімального. Однак динамівці, яких влаштовувала і нічия, втримали переможний рахунок і завершили групу з максимальним показником – 9 очок.

У групі «В» 1 місце зайняв харківський «Металіст», який випередив «Шахтар». У суботу відбудеться фінал турніру. У поєдинку за трофей на харківській «Динамо-Арені» зійдуться «Динамо» і «Металіст», початок зустрічі – о 13:30.

Турнір «Перша столиця - 2021»

Група А. 3 тур

«Динамо» - «Дніпро» - 3:2

20.08.2021. Харків. «Динамо-Арена». 150 глядачів

«Динамо» (стартовий складу): Костенко, Коновалов, Петровський (к), Чубатюк, Лисицький, Дяченко, Люсін, Тлумак, Андрійко, Бугай, Мартинюк.

Заміни: Петрушка, Рибак, Федоренко, Богомолов, Перкатюк, Романюк, Мурадян.

«Дніпро» (стартовий склад): Ходосевич, Дончук, Головотенко, Краколов, Калюжний, Мітін (к), Струпінський, Плакса, Горопашний, Авер'янов, Нефедов.

Заміни: Дубровський, Ведмідь, Ненько, Пономаренко, Кожурбаєв, Сунцов, Губилов.

Голи: Андрійко (9), Мартинюк (16), Романюк (33) - Нефедов (1, 55)

Попередження: Мартинюк (28)

Вилучення: Мартинюк (50)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер