«Динамо» у Лізі Європи: спільна прес-конференція з GGBET

«Динамо» у Лізі Європи: спільна прес-конференція з GGBET

19 вересня у Києві відбулася спільна прес-конференція футбольного клубу «Динамо» Київ та його нового офіційного партнера в матчах єврокубків – компанії GGBET.

Захід пройшов у Rest Hall КВЦ «Парковий» і був присвячений участі команди в основному раунді Ліги Європи УЄФА.

Спікерами заходу, які поспілкувалися з представниками ЗМІ, стали віцепрезидент клубу Дмитро Бріф, гравці першої команди Володимир Бражко та Олександр Караваєв, а також СЕО GGBET Сергій Міщенко.

Вони поділилися емоціями від матчів кваліфікації, очікуваннями від нового формату Ліги Європи та представили нового партнера клубу в єврокубках — компанію GGBET.

Сергій Міщенко, СЕО GGBET:

 - Перш за все хочу відзначити, що ми дуже пишаємось, що стали партнером такої великої команди і такого великого спортивного бренду, як «Динамо» Київ. Це наш перший партнер серед футбольних клубів, тому це для нас дуже велика відповідальність і цікавий досвід.

З кожним роком футбол стає більшим явищем, аніж просто гра. Це частина культури, частина соціального впливу. Ми маємо велику міжнародну експертизу у кіберспорті у створенні діджитальних та контентних проєктів, тож ми впевнені, що завдяки нашому досвіду, нашим амбіціям ми зможемо посилити обидва бренди. Впевнений, що нас чекають великі перемоги як на полі, так і за його межами.

- Як з’явилась ідея співпраці «Динамо» і GGBet? Які були перші кроки до втілення плану в реальність?

- Оскільки це наш перший партнер, ми хотіли мати найпотужнішого і найкласнішого партнера, якого ми можемо отримати. І ми дуже раді, що в нас це вийшло. Перший крок – ми підтримуємо клуб у єврокубках. Що буде далі – поки секрет, але далі буде.

- Чи є матч з цих восьми, на який ваша компанія очікує найбільше?

- Не можу виділити окремий матч. Завжди, коли грає «Динамо» або інший український клуб, ми отримуємо більше уваги від наших клієнтів – гравців.

 

Дмитро Бріф, віцепрезидент ФК «Динамо» Київ:

- Обираючи місце для проведення наших єврокубкових матчів ми пройшли досить великий шлях. Ми розглядали безліч варіантів, але найголовніший принцип, який ми для себе визначили при обранні стадіону – підтримка. Як ви знаєте, першу частину кваліфікації ми відіграли в Любліні. Основною причиною для цього була найпростіша логістика, можливість найлегше дістатися до цього міста, аби команда змогла у найкращій формі підійти до сезону. Розглядаючи наступні наші кроки в єврокубках ми відштовхувались від того, що місто Гамбург має прекрасну інфраструктуру, чудовий стадіон і велику українську діаспору. Безперечно, ми розраховуємо на підтримку наших уболівальників. Ми вважаємо, що в Гамбурзі нашій команді буде забезпечено підтримку.

Безперечно, ми стикнемося з різними викликами. Один із найважливіших – це логістика. Але наша команда попрацювала досить добре, ми намагаємось мінімізувати всі ці ризики ускладненої логістики і сподіваємось, що команда зможе найкращим чином підготуватися до виступів у єврокубках. Ми вдячні всім партнерам, які підтримують наш клуб, усім спонсорам, які вкладають кошти у розвиток українського футболу, особливо під час війни. Безперечно, ми вдячні нашим захисникам та захисницям, які дають можливість спорту розвиватися, нашим командам виступати, що в свою чергу дає можливість отримувати позитивні емоції мільйонам українців, які знаходяться як в Україні, так і в Європі. Ми вдячні компанії GGBet, яка знайшла можливість у ці важкі для нашої країни часи фінансувати спорт та стати нашим спонсором у єврокубках.

- У минулому сезоні у Гамбурзі домашні єврокубкові матчі проводив «Шахтар». Чи була у вас комунікація з менеджментом «Шахтаря» з цього приводу?

- Так. З «Шахтарем» у нас конкуренція на футбольному полі. Це природньо, адже команди є принциповими суперниками. Але у воєнний час усі українські клуби об’єднані. Ми спілкувались з представниками «Шахтаря», обговорювали нюанси проведення матчів на цьому стадіоні, а також на інших. Вони ділилися тими варіантами, між якими вони обирають, ми говорили про наші. Була нормальна комунікація.

- У минулому сезоні середня відвідуваність «Гамбурга» у 2-й Бундеслізі була 55 тисяч глядачів, що більше ніж у «Манчестер Сіті»? Яку відвідуваність очікуєте на матчах «Динамо»?

- Ми бачили цю статистику. Але ми розуміємо, що одна справа – коли вболівальники приходять підтримувати свою команду, а інша – коли грає команда з іншої країни. Ми розуміли ризики, розуміли, що багато що буде залежати від турніру, у якому ми виступатимемо. Безперечно, якби це була Ліга чемпіонів, відвідуваність була би на порядок вище. Наразі ми аналізуємо продаж квитків, сподіваємось, що цифри будуть покращуватись.

- Як ви вважаєте, амбасадорство Володимира Кличка покращить відвідуваність матчів «Динамо»?

- Ми завжди сподіваємось на повні стадіони. Переконаний, що підтримка такої особи, як Володимир Кличко, якого знає не тільки Гамбург, а вся Німеччина і весь світ, є важливою для нас. Сподіваємось, що вона приверне увагу жителів Гамбурга до цієї події.

Розглядаючи Гамбург, керівництво клубу спілкувалося у тому числі з Володимиром. І під час обрання стадіону. Володимир був одним із тих, хто переконав нас, що Гамбург – прекрасне місце для проведення єврокубків. Тому він підтримує «Динамо» у цій промокампанії, в комунікації з органами місцевої влади. Вони виконують шалену роботу, як місцева влада, так і працівники стадіону. Ми їм безмежно вдячні. Переконані, що, враховуючи віддаленість Гамбурга від України, без їх допомоги нам було набагато важче. Вони перекривають багато питань. Ми вдячні Володимиру за те, що він порадив це місто для проведення наших матчів.

 

Олександр Караваєв:

- Що згадується у першу чергу з кваліфікаційних матчів, у результаті яких «Динамо» потрапило до основного раунду Ліги Європи?

- Спочатку згадується тиск, тому що ти розумієш, що Ліга чемпіонів – найпрестижніший єврокубковий турнір, і ти хочеш грати саме там. Плюс перший суперник для нас був дуже принциповим, усі розуміють чому. Тож у першому раунді ми виклались на повну, все довели, а далі хотіли більшого. Трохи не вийшло в останньому матчі, але це футбол… Звісно, Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але там також дуже багато суперників рівня Ліги чемпіонів. Тому це буде для нас сильний виклик.

- Зараз багато гравців скаржаться на новий формат єврокубків через збільшення кількості матчів. Яка ваша думка з цього приводу?

- Можна просто подивитися на статистику – скільки матчів граємо за сезон ми і скільки грають футболісти топ-ліг. У них по 50-60 матчів за сезон, а у нас добре, якщо набереться 40-45. Тому нам гріх на це жалітися. Головне, що у нас є можливість грати, адже всі знають, яка ситуація, цієї можливості могло не бути. Тож ми маємо її використовувати. Ми насолоджуємося тим, що можемо займатися улюбленою справою.

- Як сприймаєш новий формат єврокубків?

- Я особливо не занурювався у подробиці формату. Коли завершиться сезон, подивимося. У старому форматі ми все розуміли – скільки очок потрібно для виходу. Ти розумів, що з кожною командою граєш і дома, і на виїзді, а зараз кожен матч буде, як останній, нібито плей-оф. Просто треба кожен матч вигравати, набирати якомога більше очок і потім дивитися, на якому місці будеш. Але вважаю, що буде дуже цікаво. Цей формат принесе багато несподіванок, комусь зайде цей формат, комусь ні.

- Як вплине на календар сезону цей новий формат, зокрема взимку?

- Буде менше відпочинку. Ми будемо постійно в тонусі, адже тепер не буде місяця паузи взимку. Ми не встигнемо втратити форму. До того ж, всі розумітимуть, що той час, що ми матимемо на відновлення, треба буде проводити у такому режимі, аби залишатися в тонусі.

- Олександре, хочеться поставити тобі нефутбольне, а особисте, життєве запитання. Твої рідні перебували в окупації. Як вони зараз? Чи вдалося їх перевезти в більш безпечне місце? І чи буваєш ти в Херсоні?

- В Херсоні за цей час не був, на жаль, не було на це вільного часу. Батьки пережили окупацію. В мого рідного брата там була жінка з дитиною і народила другу дитину. Після деокупації вони виїхали, а батьки залишились, були там всю зиму, і лише за тиждень до прориву Каховської ГЕС, внаслідок якого найбільше затопило район, де я виріс, вони виїхали до брата та його сім’ї у Польщу. 6 червня вранці мені надійшло близько ста повідомлень від знайомих з Одеси, Миколаєва, які прочитали про трагедію і пропонували допомогли вивезти батьків. Але, на щастя, моїх рідних у той момент там не було. Та невдовзі мій батько повернувся до Херсону і допомагав тим, хто потребував допомоги. А взимку батьки остаточно повернулись. Звісно, я просив разів сто, аби вони виїхали, адже там постійні обстріли. Але вони хочуть бути вдома…

 

Володимир Бражко:

- Які слова підбирав головний тренер перед матчем з «Партизаном»? Як налаштовував вас на цей двобій?

- Були дуже мотивуючі слова. Але всі налаштовувались по-своєму, всі розуміли принциповість цієї гри. Особисто я вже десь за тиждень до першого матчу був заряджений. Знаю, що всі хлопці теж були заряджені. Коли ми пропустили перший м’яч, усі були в легкому шоці. Але дотиснули, забили шість м’ячів, у Белграді ще три. Все вийшло так, як ми планували.

- Чого не вистачило аби вийти до основного раунду Ліги чемпіонів?

- Ми багато згадували з хлопцями, скільки моментів ми не реалізували в першому матчі проти «Зальцбурга» і в другому. Все могло закінчитись інакше. Але є як є, не може команда завжди перемагати. Усі команди програють. Треба робити з цього висновки і рухатись далі.

- Як сприймаєш новий формат єврокубків?

- Коли вперше я почув про новий формат, то був трохи шокований і не розумів до самого жеребкування, як усе відбуватиметься. Але насправді буде більше цікавих матчів. Грати в січні буде дуже незвично для нас, адже ми завжди починаємо у лютому. Але я дуже задоволений, адже чим більше матчів, тим більше шансів проявити себе як команді, так і конкретному гравцю. У нас зараз дуже сильна команда, здорова конкуренція, потужна ротація.

- Ти хотів зустрітись з топ-клубами чи з командами менш іменитими, з якими більше шансів на перемогу?

- Насправді, з великими клубами хочеться грати. Особисто я хотів зустрітись з «Манчестер Юнайтед», зіграти на «Олд Траффорд». Але є як є, це жеребкування. Дай Бог, щоб ми вийшли в плей-оф. А там уже, звісно, кожна команда буде топ-рівня.

- Як оціниш «Лаціо», першого суперника в Лізі Європи?

- Звичайно, це топ-клуб. Команда вийшла в єврокубки з дуже сильного чемпіонату Італії. Там завжди грали, грають і будуть грати багато топ-гравців. Це клуб з історією. Буде дуже цікаво.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер