«Динамо» - «Кривбас» - 2:1. Звіт про матч

«Динамо» - «Кривбас» - 2:1. Звіт про матч

У центральному матчі 9-го туру Української Премʼєр-Ліги, менше ніж за три доби після гри Ліги Європи, «Динамо» приймало в Києві криворізький «Кривбас». 

У цій грі Олександр Шовковський не зміг розраховувати на Володимира Бражка та Олександра Піхальонка, які опинилися поза заявкою через травми. Натомість до складу повернулися Андрій Ярмоленко, Віталій Буяльський та Максим Брагару, які не їздили на матч Ліги Європи з «Хоффенхаймом». Усі троє потрапили до стартового складу. Загалом із тих, хто вийшов з перших хвилин у четвер, у старті залишилися лише четверо – воротар Георгій Бущан, пара центральних захисників Тарас Михавко та Денис Попов, а також центральний півзахисник Микола Михайленко. 

Динамівці зі стартових хвилин взяли ініціативу до своїх рук та вже на 5-й хвилині відкрили рахунок у грі. Тимчик прострілив з правого флангу в центр штрафного майданчика, Герреро дотягнувся аби відкинути мʼяч назад під удар Рубчинському. Перший удар Валентина з лінії штрафного майданчика прийняв на себе захисник, але Рубчинський одразу добив мʼяч лівою ногою у кут воріт. 

Повівши в рахунку, кияни не збавили оберти і продовжували грати першим номером, постійно атакуючи ворота гостей. На 20-й хвилині класного удару у дальню девʼятку з лівого кута штрафного майданчика завдав Герреро, проте Андрій Кліщук здійснив сейв. 

На 21-й хвилині після навісу з кутового з правого флангу та удару головою від Попова мʼяч влучив у руку Денису Кузику. Арбітри вдалися до перевірки епізоду за допомогою системи ВАА. У підсумку Микола Балакін після перегляду повтору призначив пенальті. 11-метроовий виконав капітан команди Віталій Буяльський, перегравши Кліщука, який вгадав напрямок удару, проте не дотягнувся до мʼяча. 

До проблем «Кривбасу» в середині тайму додалася травма Максима Луньова, тож наставник «Кривбасу» Юрій Вернидуб вдався до вимушеної заміни. 

Господарі поля повністю контролювали хід гри, проте у компенсований до першого тайму час арбітр призначив штрафний удар на правому фланзі атаки «Кривбасу», вгледівши фол у діях Дениса Попова. Після навісу зі стандарту Романчук у повітрі випередив Бущана, і переправив мʼяч на лінію воріт, де він влучив у Михавка, який буквально заніс його у власні ворота. 

У перерві Вернидуб зробив ще дві заміни. Стартові десять хвилин тайму були непростими для киян – гості захопили ініціативу, проводячи свої атаки, втім захист «Динамо» грав надійно та не дозволив створити реальних загроз воротам Бущана.

Поступово «біло-сині» повернули собі контроль над грою. Олександр Шовковський освіжив лінію атаки, випустивши Кабаєва та Шапаренка, а наприкінці гри Волошина та Ваната. Втім, ближче до завершення матчу напруга на полі знову збільшилася, коли гості, намагаючись врятуватися від поразки, знову активно почали просувати мʼяч вперед, будуючи переважно вертикальні атаки за допомогою довгих передач. Та динамівці втримали переможний рахунок і після 9-ти турів очолюють турнірну таблицю Премʼєр-Ліги.

VBET Українська Премʼєр-Ліга. 9-й тур

«Динамо» - «Кривбас» - 2:1

06.10.2024. Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.Лобановського

«Динамо»: Бущан – Тимчик, Михавко, Попов, Вівчаренко – Михайленко, Рубчинський (Андрієвський, 79), Буяльський (к) (Шапаренко, 62) – Ярмоленко (Кабаєв, 62), Брагару (Волошин, 79) – Герреро (Ванат, 87). 

«Кривбас»: Кліщук – Бандейра (Понєдєльнік, 46), Романчук, Драмбаєв, Кузик – Бізімана (Іліч, 67), Вакулко (к), Задерака, Луньов (Аморозо, 31), Микитишин (Жан По, 46, Каменський, 77) – Соса. 

Голи: Рубчинський (5), Буяльський (25, з пенальті) – Михавко (45+3)

Попередження: Ярмоленко (53), Андрієвський (85) – Жан По (47), Бізімана (64), Аморозо (90+4), Іліч (90+4)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер