Динамівці в гостях у школі-інтернаті No.15

Динамівці в гостях у школі-інтернаті No.15

В гості до місцевих учнів приїхали старші тренери «дубля» і «Динамо-2» Валентин Белькевич та Олександр Хацкевич.

За сприяння офіційного фан-клубу «Динамо» в рамках програми «Соціальна Олімпіада «Динамо», практично за півгодини до приїзду гостей у школі панувало пожвавлення, а невеликий актовий зал був заповнений. Поява в дверях двох зіркових футболістів і тренерів, в свою чергу, викликала бурю оплесків.

Зустріч проходила у форматі запитання-відповідь. Юних вболівальників футболу, на диво, цікавило абсолютно все.

Одні цікавилися, чому в останні роки «Динамо» демонструє не настільки яскраву гру, як це було раніше. Інші просили білоруських фахівців розповісти про свої перші кроки в футболі, перших матчах, голах і пам’ятних моментах. Деякі навіть продемонстрували справжні енциклопедичні знання футбольної історії. Більш того, школярі не оминули навіть події на Майдані!

Валентин Белькевич зізнався, що з Олександром Хацкевичем їх пов'язує дуже давня дружба. У семирічному віці вони прийшли в одну дитячу школу, разом працювали з одним тренером і разом потрапили в «дубль» мінського «Динамо». Разом перейшли в київське «Динамо», і де провели в Києві найкращі роки своєї кар'єри.

Дітки також попросили розповісти, що ж сталося з капітаном «Динамо» Олегом Гусєвим, як він себе почуває і коли повернеться на поле. Олександр Хацкевич, в свою чергу, заспокоїв всіх присутніх і сказав, що з їх улюбленцем все буде добре.

По-справжньому вразило питання одного з хлопців. Він запитав у гостей, чи не думали про те, щоб попрацювати з дітьми, що страждають проблемами зі здоров'ям, як, наприклад, їх сьогоднішні глядачі? Тренери відповіли не словом, а ділом, вирушивши з місцевий спортзал, де влаштували справжній майстер-клас для шкільної футбольної команди.

На завершення зустрічі відбулося вручення подарунків від «Динамо», тому жоден з присутніх не залишився без призу. Кожен охочий отримав можливість сфотографуватися зі своїм кумиром, взяти автограф на пам'ять або просто поспілкуватися в неформальній обстановці.

Валентин БЕЛЬКЕВИЧ:

«Незважаючи на хворобу, діти живуть повноцінним життям, радіють, а також підтримують «Динамо». Деякі питання, які прозвучали з залу, задавали чи не затяті вболівальники «біло-синіх», які чудово розбираються в справах клубу. Але той факт, що, незважаючи на всі проблеми, вони прагнуть жити повноцінним життя, дуже радує».

Олександр ХАЦКЕВИЧ:

«В першу чергу такі зустрічі важливі для самих дітей, адже у них дуже серйозні проблеми з опорно-руховим апаратом. Найголовніше, що вони цікавляться футболом. Для нас дуже приємно, що, зіткнувшись з такими проблемами, діти вболівають за «Динамо» і підтримують нашу команду. Це дуже здорово. Особливо запам'яталася дівчинка, яка задавала багато питань. Було видно, що їй важко, але вона все одно хотіла запитати і отримати відповідь. Зізнатися, були питання, які ставили в безвихідь, були і дитячі, наївні питання, але так і повинно бути».

Керівник динамівського Фан-клубу Сергій Михайленко закликав глядачів, по можливості, відвідувати динамівські матчі на НСК «Олімпійський», де створено спеціальний шкільний сектор, а також пообіцяв, що юні вболівальники отримають можливість відвідати тренування «Динамо» і вживу поспостерігати за своїми кумирами.

www.fcdynamo.kiev.ua

* фото В.Перегняк

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер