Динамівці у збірних: хто, де, коли

Динамівці у збірних: хто, де, коли

Як і завжди, київське «Динамо» має численне представництво як у національних збірних, так і в молодіжних та юнацьких.

Головний тренер національної збірної України, легендарний динамівець Андрій Шевченко, викликав сімох представників нашого клубу – Євгена Хачеріді (вже залишив табір команди через неостаточне відновлення), Миколу Морозюка, Андрія Ярмоленка, Сергія Сидорчука, Сергія Рибалку, Віталія Буяльського та Дениса Гармаша.

5 вересня на НСК «Олімпійський» національна збірна розпочне відбірковий цикл на ЧС-2018 матчем проти Ісландії.

Хорватський захисник київського «Динамо» Домагой Віда отримав запрошення від наставника збірної Анте Чачича на матч відбору до ЧС-2018 Хорватія – Туреччина, який відбудеться 5 вересня у Загребі, на стадіоні «Максимір».

Микита Корзун був покликаний Олександром Хацкевичем під знамена національної збірної Білорусі, яка найближчим часом проведе два матчі. 31 серпня в Осло відбудеться товариська гра проти збірної Норвегії, а 6 вересня в Борисові на «Борисов-Арені» – поєдинок кваліфікації ЧС-2018 проти збірної Франції.

Збірна Парагваю разом із Дерлісом Гонсалесом проведе два матчі відбору до ЧС-2018 у південноамериканській зоні. 2 вересня вночі за київським часом Парагвай прийматиме Чилі в Асунсьйоні, а 7 вересня в Монтевідео зустрінеться з Уругваєм.

Головний тренер молодіжної збірної команди України Олександр Головко в найближчих поєдинках відбору до чемпіонату Європи 2017 року розраховує на трьох динамівців, а саме Павла Лук’янчука, Віктора Циганкова, Артема Бесєдіна. Обидва матчі кваліфікації Україна U-21 проведе на «Оболонь-Арені» – 2 вересня зустрінеться з Францією, а 6 вересня з Шотландією.

До збірної U-20 Олександр Головко покликав чотирьох динамівців. Сергій Чоботенко, Богдан Михайличенко, Олександр Тимчик та Олексій Щебетун викликані на навчально-тренувальний збір (з 30 серпня до 6 вересня) та товариський матч проти Естонії (5 вересня).

У збірній України U-19, яка вирушить на щорічний меморіальний турнір Стевана Вілотіча до Сербії, київське «Динамо» має найбільше представництво – п’ять гравців. Це Владислав Дубінчак, Євген Смирний, Богдан Лєднєв, Микола Шапаренко та Олександр Петрусенко. 1 вересня «синьо-жовті» зустрінуться з Ізраїлем, 3 вересня – з Угорщиною. На 5 вересня заплановано проведення ігор за призові місця.

А от юнацька збірна України U-18 уже завершила свій виступ на міжнародному товариському турнірі Вацлава Єжика в Чехії, посівши там шосте місце. Київське «Динамо» в команді Олександра Петракова було представлене шістьма гравцями. Це голкіпер Владислав Кучерук, захисники Денис Попов та Віталій Миколенко, півзахисники Сергій Булеца та Владислав Наумець, а також нападник Денис Янаков.

Ще 19 серпня розпочала свій НТЗ збірна України U-17 на чолі з Сергієм Поповим, яка має дуже численне представництво київського «Динамо» – 12 гравців із 22-х, викликаних на збір. 24 та 26 серпня «синьо-жовті» провели два домашніх спаринги з однолітками з Естонії, в яких здобули дві перемоги (2:0 та 1:0), після чого вирушили до Польщі, де з 30 серпня до 3 вересня проходитиме міжнародний товариський турнір «Кубок Сіренки». Кольори збірної U-17 захищають динамівці Євген Пацкан, Олександр Мельник, Тарас Дмитрук, Ілля Малишкін, Богдан Чуєв, Давронбек Азізов, Олександр Городенко, Клім Приходько, Богдан Білошевський, Вікентій Волошин, Георгій Цитаїшвілі та Євген Ісаєнко.

Наостанок, підсумуємо представництво нашого клубу в збірних різного віку та країн, і отримаємо вражаючий показник у 39 гравців!

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер