Динамівці U8 та U10 вийшли до півфіналу «Leo Cup»

Динамівці U8 та U10 вийшли до півфіналу «Leo Cup»

У кожній з них представлене і київське «Динамо». Перший етап «Leo Cup» проходив з 15-го по 18-те квітня, а цими днями проходять змагання серед груп U8 і U10. Нагадаємо, обидві динамівські команди вийшли до другого групового раунду з першого та другого місця. На цьому етапі підгрупи складаються з трьох команд, і до півфіналу виходить лише один колектив, який посяде перше місце у тріо. Тож у суботу кияни провели по два поєдинки.

Молодші динамівці U8 (футболісти 2013-го року народження) під керівництвом Романа Шпиці та Ігоря Тягла спочатку зустрілися із одноклубниками із львівського «Динамо» та не залишили шансів опоненту, перемігши з рахунком 7:0. А у другому поєдинку наша команда помірялася силами із ще одним представником Львова – «Карпатами». Активно розпочавши гру, наші хлопці одразу забили два швидкі м’ячі у дебюті поєдинку. Протягом усього першого тайму кияни створювали небезпеку біля воріт суперника, але нашим хлопцям трохи бракувало влучності. Та все ж, у середині тайму динамівцям вдалося відзначитися ще раз, довівши рахунок до великого, а згодом вони забили і четвертий та п’ятий м’ячі. У другому таймі кияни продовжували володіти ініціативою, що втілилося у ще чотири забиті м’ячі, на які суперник відповів голом престижу за кілька секунд до фінального свистка. Таким чином, посівши перше місце у своєму тріо, динамівці вийшли до півфіналу та завтра зустрінуться із київським «Локомотивом». Іншу півфінальну пару склали луцька «Волинь» та львівський «Клуб Лева».

- Сьогодні був дуже важливий день, адже ми вийшли з групи в «Золоту лігу», де було три команди, з яких лише одна виходила в півфінал, - зазначив після гри тренер «Динамо» U13 Ігор Тягло. - На цьому етапі у нас були непрості суперники - «Динамо» (Львів), які до зустрічі з нами ще не програли жодного матчу на цьому турнірі і «Карпати» - команда з ім'ям і відомим брендом. Та й в цілому, львівські команди традиційно дуже сильні, тим більше дуже гідно вони виглядають у себе вдома.

Сьогодні наші хлопці дуже порадували, як в першій грі, так і в другій. Рахунок може здатися розгромним - перша гра закінчилася з рахунком 7:0 на нашу користь, а друга - 9:1. Хлопці отримали задоволення і виконали те, що від них вимагалося. З кожним матчем вони додають і навчаються чомусь новому. Сподіваємося, завтра продовжимо виступати в тому ж дусі. Нам належить провести півфінал з київським «Локомотивом», який, як ми знаємо по міським виступам, є сильною командою і також поки йде без втрат.

Будемо готувати хлопців, щоб вони підійшли до ігор з хорошим настроєм. Залишилися чотири найсильніші команди, тож завтра дуже важливий день. Але незважаючи на те, як він складеться, хлопці вже показали себе дуже гідно. Як я вже говорив, це їхній всього другий турнір, а у попередніх змаганнях в Києві вони посіли 7-е місце, тож результат на «Leo Cup» вже є для них кроком вперед. Хлопці ростуть, додають, і це дуже радує нас, тренерів.

Свої матчі другого групового етапу провели і динамівці з команди U10 (футболісти 2011-го року народження). Підопічні Сергія Величка та Володимира Анікеєва свій перший матч провели проти харківського «Металіста 1925», який зранку виграв серію пенальті у львіських «Карпат», адже у цих команд були однакові показники. У цьому матчі забитих м’ячів не було, тож команди розійшлися миром 0:0. Далі наша команда зустрілася із «Чемпіоном» із Тернополя та впевнено перемогла суперника з рахунком 5:0. Два м’ячі наша команда забила у першому таймі, а ще три – у другому. Спочатку кияни відзначилися зі штрафного, потім реалізували вихід віч-на-віч із воротарем і, нарешті, вразили ворота суперника дальнім ударом. У підсумку кияни теж вийшли із свого тріо у півфінал, де зустрінуться із львівськими «Карпатами». Іншу півфінальну пару теж склали львівська та київська команди – «Клуб Лева» та «Локомотив».

- На цій стадії слабких суперників, звісно, вже немає, - поділився своїм враженням від проведених матчів тренер «Динамо» U10 Сергій Величко. - Було помітно, що харків'яни налаштувалися серйозно, як і ми. Крім того, вони виграли право виступати в другому груповому етапі в серії пенальті. Ми дивилися її всією командою і бачили, наскільки раді і задоволені вони були - немов, виграли увесь турнір. Наші хлопці просто не змогли реалізувати ті моменти, які створили. Їх було небагато, але досить для того, щоб забити і перемогти.

Що стосується другої гри з тернопільським «Чемпіоном», хлопці зібралися і показали результативну гру, адже знали, що потрібно забити якомога більше. Ми міняли весь склад кожні шість хвилин, щоб отримати перевагу в свіжості і швидкості. Одна вісімка відпрацювала, вийшла наступна - і так далі. Словом, всі хлопці грали однакову кількість часу. Таким чином, ми забили два швидких м'ячі, суперник знітився і почав грати від оборони. Нам було нелегко руйнувати, але хлопці змогли забити ще три м'ячі у другому таймі. Хотілося більше, але сподіваємося, і цієї кількості нам вистачить, щоб вийти в півфінал. Тепер чекаємо, як зіграють суперники.

Організатори турніру проводять прямі відеотрансляції матчів змагань у YouTube. Поєдинки третього ігрового дня вікової категорії U8 (футболісти 2013 р.н) ви можете переглянути за посиланням, а вікової категорії U10 (футболісти 2011 р.н) – тут.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер