Олександр Осман та Павло Лук'янчук про товариську зустріч України (U-21) з Білоруссю

Олександр Осман та Павло Лук'янчук про товариську зустріч України (U-21) з Білоруссю

Захисник Олександр Осман:

- Тренер вимагав від нас, щоб ми впевнено та без помилок зіграли в обороні, а також більше й якісніше атакували. Старалися виконувати установку, сподіваюся, нам це вдалося. Сьогоднішній склад - уже третій, який приїжджає до молодіжної збірної, трьох хлопців уже забрали до національної команди. Готуватися до наступного відбіркового циклу буде той, хто перебуває у кращій формі.

- Особисто для вас це перший виклик? Як адаптувалися в команді?

- Саме до молодіжної збірної перший, але для мене тут не було майже нічого нового: тренер знайомий ще за юнацькими збірними. Я знаю, що вимагає Олександр Борисович, що йому потрібно від футболістів. Також знаю всіх хлопців, а кого не знав, познайомилися. Тож не почувався в незнайомій обстановці, а, можна сказати, потрапив до рідної домівки.

- Присутність інших динамівців додає впевненості?

- Так, окремою групою ми не тримаємося, але приємно, що до збірної приїхало багато представників нашого клубу. Ми всі один одного підтримуємо, спілкуємося, думаю, це здорово і для нас, і для «Динамо».

- Які плани на найближчий час?

- Ночуємо в Полтаві, а завтра вранці виїжджаємо до Києва й уже повертаємося до розташування клубу та будемо готуватися до наступних матчів.

Захисник Павло Лук'янчук:

- Відразу скажу, що таким складом ми зібралися вперше. Старалися виконувати всі вимоги тренера. Не все вдалося, але поступово будемо до цього йти.

- У цьому матчі результат був не головним? Важливіше познайомитися один із одним та награти зв'язки й комбінації?

- Не скажу, що результат був неважливий - кожен матч потрібно вигравати, в кожному поєдинку діяти так, немов він останній. Лише через такі ігри зростатимеш та досягатимеш висот на великих турнірах.

- Наскільки збірна Білорусі є вдалим та відповідним спаринг-партнером на даний момент?

- Думаю, це чудовий суперник, тому що команда дуже добре грає в обороні, вони сідали назад, було важко розкривати їхній захист. Коли вони грали позаду вдесятьох, нікому навіть було віддати передачу.

- Як новачки адаптувалися у збірній?

- Деяких хлопців я взагалі не знав до цього збору. Поки знайомимося, сподіваюся, у нас буде більш-менш визначений склад, щоб ми могли готуватися до наступного відбіркового циклу. Думаю, тренери вже визначаються з кістяком команди, адже цей збір - певний етап підготовки до наступної відбірної кампанії.

- Як і в «Динамо», в молодіжній збірній ви є капітаном, уже звикли до цієї ролі?

- Так. Скажу, що в цьому немає нічого особливого, я такий же гравець, як і всі інші. Просто я бачу все поле, й мені легше хлопцям підказувати.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер