Динамівці принесли збірній Україні U21 перемогу над Румунією

Динамівці принесли збірній Україні U21 перемогу над Румунією

Після семи зіграних турів наші суперники йшли на другому місці в турнірній таблиці відбіркової групи, набравши 16 очок, тоді як “синьо-жовті” з 7-ма балами у 6-ти матчах розташувалися на третій позиції. За регламентом турніру, до фінальної частини чемпіонату Європи виходять переможці груп і 5 найкращих команд, що займуть другі місця, тому лише перемога в поєдинку з румунами, і бажано з великим рахунком, залишала б українцям теоретичні шанси на вихід із групи.

У стартовому складі збірної України на сьогоднішній матч з’явилися п’ятеро динамівців. Лінію захисту сформували гравці “біло-синіх” Денис Попов і Олександр Сирота, а також Роман Вантух і Владислав Дубінчак, орендовані у “Динамо” “Олександрією” та “Дніпром-1” відповідно. Сергій Булеца, який також виступає на правах оренди за “Дніпро-1”, вийшов із капітанською пов’язкою в центрі поля. А ще один представник київського “Динамо” - новачок команди Тудор Белуце, залишився в запасі гостей.

На жаль, Роману Вантуху довелося вимушено покинути поле вже на 16-й хвилині - захисник отримав ушкодження.  

Окрім того, по ходу другого тайму склад “синьо-жовтих” посилив Георгій Цитаїшвілі. Саме він заробив вирішальний пенальті після вривання до штрафного майданчика збірної Румунії. Завдяки точному удару Сергія Булеци з 11-ти метрів, який пробив без шансів для воротаря - під поперечину, за десять хвилин до кінця основного часу українці вийшли вперед.

У фінальному відрізку поєдинку, за яким із трибуни “Оболонь-Арени” спостерігали президент “Динамо” Ігор Суркіс і головний тренер нашої команди Мірча Луческу, румуни мали шанс зрівняти рахунок - Пашкану головою пробив у поперечину. Однак “синьо-жовті” встояли під натиском суперників і свисток арбітра зафіксував перемогу нашої збірної - 1:0.

Тепер, набравши 10 очок, українська команда відстає від другого місця, на якому йде Румунія, на 6 балів, маючи матч у запасі.

Додамо, що на лаві запасних збірної України Руслан Ротань сьогодні залишив динамівців Руслана Нещерета, Володимира Бражка, Богдана Білошевського та Данила Скорка

Кваліфікація Євро-2021 (U21), 8-й тур

Україна U21 - Румунія U21 - 1:0 (0:0)

9.10.2020. Київ, “Оболонь-Арена”

Україна U21: Різник - Дубінчак, Попов, Сирота, Вантух (Лебеденко, 16) - Бондаренко (Чех, 66), Булеца, Батагов - Луньов (Топалов, 46), Назаренко (Цитаїшвілі, 60), Сікан (Шевцов, 66).

Румунія U21: Влад - Харуц, Пашкану, Гіце, Опруц (Бобок, 46) - Марін, Олару, Чобану (Іту, 77), Ман (Моруцан, 76), Мецан (Дрегуш, 65) - Костаке.

Гол: Булеца (80, пен.).

Попередження: Бондаренко (24), Булеца (58), Різник (87) - Опрут (42), Влад (72), Марін (79).

Фото - Оксана Васильєва

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер