Динамівці не допомогли збірній України U21 здобути очки в матчі з Данією

Динамівці не допомогли збірній України U21 здобути очки в матчі з Данією

Незважаючи на те, що українці активно розпочали гру, саме вони пропустили швидкий м’яч. Данський нападник Ольсен скористався помилкою захисників нашої команди, пройшов із м’ячем майже до воротарського майданчика, звільнився від опіки суперника та влучним ударом переграв Білика. Надалі наші гравці багато помилялися, але їм удалося створити момент після кутового, утім, у динамівця Попова не вийшов завершальний удар головою. Данці ж свій кутовий реалізували. Дубль оформив Ольсен, який вдало підключився до розіграшу стандарту другим темпом. Лише ближче до перерви господарі створили напругу біля воріт суперника, зокрема, ще один динамівець Шапаренко пробив вище поперечини.

У другому таймі українці активізували атакувальні дії. Небезпечно пробивав зі штрафного Шапаренко - данців виручив голкіпер. Згодом Русин завершив свій прохід ударом у стійку. Але на 59-й хвилині Ольсен поблизу кута штрафного хитнув Стецькова та пробив у дальній нижній кут. М’яч рикошетом від стійки опинився в сітці. 0:3. Після цього швидку атаку збірної України завершили двоє орендованих динамівців: простріл Вантуха на Русина – і рахунок став 1:3. Невдовзі синьо-жовті отримали чисельну перевагу після вилучення Беха, який порушив правила у своєму штрафному проти Цитаїшвілі. Голкіпер парирував удар із пенальті від Шапаренка, але той-таки Цитаїшвілі був першим на добиванні. Завершальні хвилини команда Ротаня провела в атаці, але зрівняти рахунок їй не вдалося.

У поєдинку були задіяні троє динамівців та ще шестеро представників нашого клубу, які перебувають в оренді. Це захисник Денис Попов, півзахисники Микола Шапаренко і Георгій Цитаїшвілі. А також Богдан Лєднєв і Назарій Русин, які на правах оренди виступають за луганську «Зорю», Владислав Супряга та Сергій Булеца, які орендовані командою «Дніпро-1», Ахмед Алібеков, який на тих же умовах грає за чеський «Слован», та Роман Вантух, відданий в оренду донецькому «Олімпіку».

Ще один динамівець, воротар Руслан Нещерет, потрапив до заявки на гру, але залишився в запасі.

Наступний матч відбірного турніру збірна України проведе 27 березня 2020 року на виїзді проти команди Мальти. А за кілька днів, 19-го листопада, зіграє товариський матч з Азербайджаном на виїзді.

Євро-2021 (U21). Кваліфікаційний турнір. Група 8

Україна (U21) - Данія (U21) - 2:3 (0:2)

15 листопада. Львів. Стадіон «Арена Львів».

Україна (U21): Білик, Конопля (Супряга, 79), Попов, Бондар, Корнієнко, Алібеков (к) (Чех, 46), Шапаренко (Булеца, 75), Стецьков (Топалов, 64), Лєднєв (Цитаїшвілі, 64), Вантух, Русин.

Голи: Русин (63), Цитаїшвілі (73) — Ольсен (5, 24, 59).

На 73-й хвилині Шапаренко не реалізував пенальті.

Попереджені: Шапаренко (36), Корнієнко (79), Русин (90) – Нартей (49), Поульсен (74).

Вилучений: Бех (72).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер