Динамівці нагородили переможців змагань із дворового футболу

Динамівці нагородили переможців змагань із дворового футболу

Цього року змагання з дворового футболу були також присвячені пам’яті видатного футболіста та славетного тренера В.В. Лобановського. Разом із лігою дворового футболу міста Києва співорганізатором турніра виступив Фан-клуб ФК «Динамо». Змагання спочатку відбулися на районному рівні, а потім переможці розіграли кубок міста у трьох вікових групах.

У кожному дивізіоні змагалися по чотири команди, жеребкування визначило півфінальні пари, а переможці зустрілися у фіналі. За регламентом грали команди два тайми по 15 хвилин у форматі шість польових гравців плюс воротар.

Першими комплект нагород розіграли наймолодші футболісти (вікова група 13-14 років). У фінальному матчі «Локос» переграв «Ізумруд-2». А в поєдинку за третє місце «Штурм» виявився сильнішим за «Пирогове».

У середній віковій групі 15-16 років місця розподілилися наступним чином:

1. «Перлина»

2. «Кондор»

3. «Євробіс»

4. «Межигір’я»

Та, мабуть, найвидовишнішим виявився вирішальний поєдинок у старшій віковій групі (17-18 років), у якому «Фаворит» зустрічався з «Ліоном». Гра вийшла напруженою та драматичною, а вболівальники, які палко підтримували на трибунах своїх улюбленців, стали свідками аж восьми забитих м’ячів! Поєдинок завершився з рахунком 5:3 на користь «Ліона». Причому, свої три м’ячі «Фаворит» забив уже за рахунку 0:5. що свідчить про непередбачуваність подібних фіналів.

У матчі за третє місце «Ізумруд-1» переграв «Інтер-3».

Після того, як буря емоцій після матчів дещо вщухла, розпочалася урочиста церемонія нагородження. Команди-учасниці прийшли привітати почесні гості – віце-президент «Динамо» Олексій Семененко, видатні динамівці Володимир Мунтян та Леонід Буряк, голова фан-клубу «Динамо» Сергій Михайленко, заступник директора Департаменту освіти та науки, молоді та спорту, начальник управління сім'ї, молоді та спорту Вадим Костюченко та багато інших.

Спочатку слово взяв Олександр Липенко – заслужений журналіст України. Він розповів про Лобановського, якого мав честь знати особисто.

Після цього до юнаків звернулися начальник управління полоді та спорту Оболонського району Олександр Образцов та ініціатор проекту «Гідропарк – Місто Спорту» Сергій Харченко.

Усі присутні вшанували пам’ять Лобановського хвилиною мовчання, після чого Вадим Костюченко зачитав привітання від Віталія Кличка, а Олексій Семененко привітав учасників змагань від імені президента «Динамо» Ігоря Суркіса та головного тренера Сергія Реброва. З теплими словами звернулися до присутніх Володимир Мунтян та Леонід Буряк, а також один із організаторів турніру – президент молодіжної Федерації дворового футболу Олександр Онищенко.

Сергій Михайленко повідомив приємну новину про те, що три команди-переможці в кожній віковій групі отримають особливі призи від ФК «Динамо» (Киів): їх буде запрошено на екскурсію базою «Динамо» в Кончі-Заспі, а також вони зможуть провести товариські матчі з хлопцями із ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Ще одним сюрпризом став виступ футбольних фристайлерів, які вразили своєю майстерністю у володінні м’ячем. А команда «Перлина» отримала спеціальний приз від компанії «Патрик» – сертифікат на придбання спортивної форми.

Після цього з рук почесних гостей та уславлених динамівців учасники турніру отримали грамоти, а переможці – медалі, кубки, а також м’ячі з автографами футболістів.

Після завершення церемонії нагородження на команди чекав сюрприз – на поле винесли Кубок України, який перша команда «Динамо» нещодавно виграла в Полтаві, й усі бажаючі отримали можливість із ним сфотографуватися. А на завершення свята наймолодші переможці поклали квіти до пам’ятника Лобановському біля входу до стадіону, що носить його ім’я на вулиці Грушевського, 3.

Сергій Михайленко: «Переможці відвідають динамівську базу та зіграють із вихованцями клубної ДЮФШ»:

- Можна сказати, що це вже традиційний турнір, подібний фінал проходить уже вдруге поспіль за участю нашого клубу. Цього разу він трансформувався на Меморіал видатного тренера. Будемо сподіватися, що він матиме продовження й надалі.

Змагання тривали протягом чотирьох місяців, фан-клуб «Динамо» виступає співорганізатором змагань та різними способами допомагає його проведенню. Зокрема, цього разу команди-переможці отримають так звані суперпризи – екскурсію на динамівську базу, можливість побачити, як живуть та тренуються справжні футболісти. Думаю, для них це буде хорошою мотивацією продовжувати займатися спортом та футболом зокрема. Також, думаю, ми проведемо товариські матчі між переможцями трьох вікових груп та вихованцями ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Володимир Мунтян казав про те, що команда-переможниця турніру може зіграти з ветеранами – на цей футбол було б цікаво подивитися. А наступного року, думаю, ми будемо розмовляти з керівництвом ДЮФШ про те, щоб у турнірі брали участь юні динамівці. Адже це буде хорошим зв’язком між клубом та вболівальниками.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

* фото А.Куцан

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер