Динамівці Києва – бронзові призери «Banik Cup-2018»

Динамівці Києва – бронзові призери «Banik Cup-2018»

На шляху до вирішального матчу динамівці мали здолати бар’єр у вигляді празької «Спарти». Обидві команди виграли всі попередні матчі на турнірі, тож боротьба обіцяла бути цікавою. Уже на першій хвилині нападник пражан змусив демонструвати дива реакції Суркіса, який парирував удар майже впритул. У відповідь Осипенко вийшов віч-на-віч із голкіпером, але не зміг переграти його. Бажання боротися до кінця проявлялося на кожному клаптику поля – як, приміром, у епізоді, коли Пономаренко пішов на м’яч без побоювання зіткнутися з голкіпером, аби завершити епізод ударом по воротах.

Вірний шанс відкрити рахунок мав Мамзін, який після прострілу з правого флангу поцілив у стійку, а після подачі з кутового Пономаренко пробив головою вище воріт. Після цього спрацювала знаменита футбольна приказка «не забиваєш ти – забивають тобі». Суркіс парирував черговий удар по своїх воротах, але захисники не змогли завадити супернику зіграти на добиванні та поцілити під поперечину з близької відстані.

На другий тайм динамівці вийшли, сповнені рішимості відігратися, але замість цього пропустили у свої ворота: нападник навіть не дивився в бік воріт, пробиваючи головою після навісу з лівого флангу, але м’яч за високою траєкторією влетів у дев’ятку воріт Микитенка. Другий пропущений м’яч не змусив «біло-синіх» опустити руки, й незабаром вони відіграли один гол – Лемішко відібрав кулю біля володінь суперника та невідпорно пробив повз воротаря. Після цього були нагоди врятувати поєдинок, зокрема у Мамзіна, але більше м’ячі у ворота «Спарти» влітати відмовлялися.

«Думаю, ми мали зіграти краще й не повинні були пропускати другий м’яч. Після цього кинули всі сили на атаку, відіграли один гол, але зрівняти рахунок, на жаль, не вдалося. На останніх хвилинах могли врятувати матч та перевести з’ясування переможця в серію пенальті, але Мамзін у тому епізоді замість прострілу вирішив пробити по воротах – і схибив. Щодо свого забитого м’яча, то побачивши, що захисник відпустив кулю від себе, я зіграв на перехопленні та пробив по воротах у протилежний від голкіпера кут. Загалом, можу сказати, що у матчі зі «Спартою» відчувалася суттєва втома, адже зіграти стільки ігор за два дні насправді дуже важко», – прокоментував півфінальний поєдинок автор єдиного забитого м’яча у динамівців Лука Лемішко.

У підсумку, динамівці зазнали першої поразки на турнірі, й вимушені були боротися за третє місце із краківською «Віслою». Там підопічні Павла Чередніченка, незважаючи на втому після дводенного марафону (12-річні хлопці зіграли сім матчів, а загалом провели на футбольному полі більше п’яти годин ігрового часу!), не залишили супернику жодних шансів. Уже на 4-й хвилині Галич пробив зі штрафного, м’яч зачепив захисника, зависнувши у повітрі, і Задорожний зльоту розстріляв воротаря. Подвоїти перевагу вдалося Осипенку, який заробив пенальті й сам упевнено реалізував його перед самою перервою, а остаточну крапку в другому таймі поставив Пономаренко, головою замкнувши подачу Мамзіна з кутового.

Таким чином, «біло-сині» на мажорній ноті завершили виступи на «Banik Cup-2018», завоювавши бронзові нагороди. У фінальному же матчі празька «Спарта» переграла своїх земляків зі «Славії» – 1:0.

Після фінального поєдинку відбулася церемонія нагородження. Кожна команда, незалежно від підсумкового місця, отримала красень-кубок та медалі. Також у кожній команді був визначений найкращий гравець – у «Динамо» ним став капітан команди Руслан Нестеренко. А В’ячеслав Суркіс отримав приз найкращому голкіперу турніру.

«Турнір пройшов на високому рівні. Для нас усе вирішилося в півфіналі зі «Спартою» – якби вдалося перемогти, думаю, ми стали би чемпіонами. Рідна для мене позиція – в центрі захисту, але протягом матчів тренер робить корективи у грі, я можу приміряти різні амплуа. Приємно було отримати індивідуальну нагороду – тим самим я довів собі, що можу грати на високому рівні. Але при цьому потрібно ставити перед собою нові цілі й прагнути більшого», – поділився емоціями від участі на турнірі капітан команди, центральний захисник Руслан Нестеренко.

«Banik Cup-2018»

1/2 фіналу

«Динамо» – «Спарта» (Чехія) – 1:2

Голи: Лемішко (34) – (12), (26).

Матч за третє місце

«Динамо» – «Вісла» (Польща) – 3:0

Голи: Задорожний (4), Осипенко (19, пен.), Пономаренко (31).

- Їхали до Острави за першим місцем, але посіли в підсумку третє. Поступилися празькій «Спарті» у півфіналі, але могли як виграти, так і зіграти внічию, перевівши поєдинок у серію пенальті. Будемо розбирати помилки та робити висновки на майбутнє. Звичайно, сім зіграних матчів за два дні – це велике навантаження на хлопців. Усі, хто приїхали з нами, отримали ігровий час майже в рівній кількості. Щодо функціональної готовності, то можу сказати, що вона виявилася на достатньо високому рівні, що й продемонстрували ігри. Руслан Нестеренко отримав приз найкращому гравцю в нашій команді, але при цьому я вважаю його найкращим захисником усього турніру – його рівня гравців я не бачив у інших командах. Також своєю грою заслужив на визнання найкращим голкіпером і В’ячеслав Суркіс, із чим його і вітаю, – підбив підсумки виступу на турнірі тренер команди Павло Чередніченко.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер