Динамівці U15 – про перемогу в Зимовому Кубку ДЮФЛ над «Рухом» U16

Динамівці U15 – про перемогу в Зимовому Кубку ДЮФЛ над «Рухом» U16

Тренер «Динамо» U15 Євген Лозинський та півзахисник Ростислав Човгаленко прокоментували перемогу над «Рухом» U16 (1:0) у рамках чвертьфіналу Зимового Кубку ДЮФЛ.

Євген Лозинський, тренер «Динамо» U15:

- Гра вийшла бойовою, ми в принципі й готувалися до такого поєдинку. Суперник сам грає у футбол та дає грати опоненту. Оскільки вони старші за віком, то добре нав’язують боротьбу. Але ми знаємо, що наші хлопці вміють грати у футбол, тому важливо було, щоб вони не перегоріли, не було побоювання, а просто грали у свій футбол.

М’яч ми забили після флангової передачі та підбирання. Акцентуємо увагу хлопців, щоб під час флангових передач обов’язково хтось був на підбиранні, а не всі стрімголов поверталися в оборону. Так і вийшло, що Човгаленко підібрав, увійшов до штрафного майданчика та, закривши очі, пробив повз воротаря.

За моментами перший тайм був якіснішим у нашому виконанні. Біля наших воріт були напівмоменти, загалом після наших помилок, і суперник нічим нас не здивував. Ми же відбирали багато м’ячів, вибігали в контратаки, але завершення залишає бажати кращого. Були моменти, коли виходили п’ять у три чи три у два, але не розпоряджалися ними. Плюс багато стандартів було, сьогодні не вдалося забити, але загалом це вважається нашою грізною зброєю.

Щодо гри в обороні та воротаря, то всі старалися діяти надійно, але у другому таймі були помилки. На жаль, вони завжди будуть, оскільки ми не можемо максимально інтенсивно грати протягом двох таймів, до того ж не могли розраховувати на всіх гравців – хтось не поїхав через хворобу, хтось через травму, тому виходили з тієї кадрової ситуації, що є на даний момент. Тож не можу сказати, що ми повністю задоволені лінією оборони, але за бажання боротися та проявлений характер хлопцям велика подяка.

У півфіналі нам знову доведеться грати на виїзді, цього разу з ФК «Львів», який обіграв нашу команду 2006 року народження. Сподіваюся, що у хлопців вистачить мотивації й на майбутній поєдинок. Цей турнір розглядається як етап підготовки до весняної частини сезону, тим паче ми граємо зі старшими суперниками, але налаштовуємося на перемогу в кожному матчі та турнірі загалом. Усе може статися.

Ростислав Човгаленко, півзахисник «Динамо» U15:

- Емоції переповнюють, оскільки я забив дуже важливий гол, який приніс перемогу моїй команді. Дякую всім партнерам, без яких цього успіху не було б. Пробивав із середньої дистанції, і, можливо, пощастило, що м’яч пройшов поміж ніг воротарю та влетів до сітки воріт. Загалом, люблю відпрацьовувати дальні удари, після тренувань часто залишаюся. Добре, що потім вдається переносити напрацювання й у гру.

У другому таймі моменти були в обох команд, але нікому не вдалося забити ще. Суперник змусив нас понервувати в кінці поєдинку, добре, що наші захисники зіграли надійно на лінії воріт та вибили м’яча після удару з центру штрафного майданчика.

Загалом, знали, що будемо грати проти старшого суперника, який буде грати вдома перед своїми вболівальниками, тому мотивація була на належному рівні – тим паче це не просто вже товариська гра, а чвертьфінал турніру. Тренери нам дали установку, ми вийшли на поле та виконали її, досягнувши перемоги.

На півфінал сили залишилися – і фізичні, і моральні. Напевно, отримаємо кілька вихідних, після чого будемо налаштовуватися на поєдинок із ФК «Львів».

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер