Деві АРКАДЬЄВ: вкласти частинку душі в наймолодших хлопців динамівської родини

Деві АРКАДЬЄВ: вкласти частинку душі в наймолодших хлопців динамівської родини

Його організатором став відомий журналіст і письменник Деві Аркадьєв. Головною темою вечора були славетні часи та імена історії «Динамо», а аудиторією - наймолодші динамівці з футбольної школи, як сказав сам Аркадьєв, «наймолодші хлопці динамівської родини».

Сигналом до початку заходу послужили позивні, під які, за словами Деві Аркадьева, билися в унісон серця не одного покоління вболівальників в очікуванні початку чергового футбольного матчу - «Футбольного маршу», написаного композитора Матвієм Блантером. І не дивлячись на те, що цій мелодії вже чимало років, очі в дітлахів засвітилися, ледь вони почули перші акорди.

- Нашу з вами сьогоднішню зустріч, дорогі діти, я назвав би не урочистістю, не святом, а простим спілкуванням, - з таких слів розпочав свій вечір Деві Аркадійович.

Вечір продовжився у формі діалогу з хлопцями. Але перед цим в залі згасло світло, і на великому екрані хлопці побачили короткий фільм про славетне «Динамо» 85-го. - Яке найголовніше багатство України? - Запитує у дітлахів Деві Аркадьєв.

- Футбол! Київ! Лобановський! - Хлопці, перебиваючи один одного, хочуть першими дати правильну відповідь.

Остання відповідь частково є правдивою, - говорить Деві. - Люди - ось головне багатство нашої країни! Багатьох з них уже з нами, на жаль, немає. Керівник групи «Нексі», полковник запасу Олег Некрасов написав пісню пам'яті, а наш друг, композитор Геннадій Татарченко - музику.

Після цих слів заграла музика, і соліст гурту «Нексі» Любомир Чермак виконав пісню пам'яті. А на екрані в цей час мерехтіли прізвища тих людей, яких вже немає...

Потім прозвучала пісня «Рудий соняшник», виконавцем якої був Михайло Михайлов, відомий воротар «Динамо» 80-х.

 - До «Динамо» завжди було сприятливе ставлення керівництва країни. Президент країни ставав на чолі опікунської ради, яка займалася футбольною командою. Я не знайшов аналогів цьому у всьому світі. Цю роботу я зробив у 95-96 роках і показав на першому в США російськомовному телебаченні. Це уривок з фільму «Опікунська рада».

І після слів Деві Аркадьєва на екрані з'явився невеликий уривок фільму, який почався зі слів Бориса Олійника: «Для мене «Динамо» - це не лише футбол, але й гербова печатка країни. Саме по «Динамо», і завдяки «Динамо», Україну знали у всьому світі».

Також хлопці побачили фільм про бази в Кончі-Заспі, а також на Нивках, які будувалися в нелегкі для країни і нашого народу часи. Найбільш вражаючими для хлопців були кадри будівництва бази в Кончі-Заспі, інтерв'ю з простим будівельником. Коли країна переживала не найкращі часи, база будувалася і відроджувалася, щоб служити майбутнім поколінням. Наприкінці сюжету зворушили слова Анатолія Шепеля, що прозвучали на базі в Нивках, які повторив Деві Аркадьєв: «Вирвемося з цього прориву».

Потім зазвучала ще одна пісня - «Канева», яку написав заступник директора стадіону «Динамо» ім. В. В. Лобановського, Анатолій Якович Колоша до 70-річчя Віктора Каневського. А слова до пісні написав Геннадій Татарченко.

Звісно, в цей день неможливо було не згадати і про персону ще однієї легенди «Динамо», нинішнього головного тренера команди, Олега Володимировича Блохіна.

- У співавторстві з Блохіним я написав три книги, які можна завантажити безкоштовно. Пропоную Вам подивитися сюжет про прощальний матч Олега Блохіна, який відбувся на Республіканському стадіоні. Один тайм він відіграв за збірну СРСР, один - за збірну світу. Оцініть його щирість і безпосередність під час інтерв'ю після матчу.

Ця тема викликала величезний інтерес юних динамівців. На екрані показали легендарні, історичні кадри післяматчевого інтерв'ю, яке Олег Блохін дав Валентину Щербачову. Після цього пішли кадри з кліпу до пісні Тамари Гвердцителі «Віват, король!». Замість запису наживо її чудово виконала солістка групи «Нексі» Ганна Бєлкіна. Деві вручив групі «Нексі» в особі Ганни та Любомира пам'ятний вимпел.

Цей подарунок був не єдиним в цей урочистий день динамівської родини. Президент комітету із захисту прав людини Ігор Вадимович Данилов після своєї чуттєвої промови показав золоту нагороду для Михайла Давидовича Суркіса, і назвав того найвідданішим вболівальником «Динамо». Звісно, були присутні на зустрічі і тренери ДЮФШ «Динамо».

Також урочисте слово взяв багаторічний директор ДЮФШ «Динамо» і почесний президент Міжнародного благодійного фонду ім. В. В. Лобановського Анатолій Миколайович Шепель (на фото), якому Деві Аркадьєв також вручив вимпел фонду імені Валерія Васильовича Лобановського:

- Це щастя, працювати з такими тренерами, до яких ви потрапляєте!

А далі були подарунки! Всі свої літературні праці Деві пообіцяв роздати хлопцям, а потім ще й підписати кожну книжку. І до столу журналіста моментально вишикувалася черга з дітлахів.

Після закінчення заходу Деві Аркадьєв сказав, що головною метою було розповісти хлопцям про динамівську школу, про її історію, про динамівське коріння: «Нехай навіть десь на підсвідомому рівні, але я впевнений, що у них відклалася частинка історії їхнього великого клубу, яку ми їм сьогодні показали».

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер