Діти з гемофілією: не залишити поза грою

Діти з гемофілією: не залишити поза грою

17 квітня вважається всесвітнім днем ​​боротьби з гемофілією. Наш клуб допоміг організувати благодійну акцію «Футбол із гемофілією: фантастика чи реальність?».

На жаль, не всім дітям відкриті двері у прекрасну гру мільйонів, під назвою «футбол». Так склалося, що деякі хлопчаки можуть тільки мріяти про те, щоб поганяти м'яча у дворі зі своїми однолітками, не кажучи вже про кар'єру професійного спортсмена. Виною всьому - страшна хвороба під назвою «гемофілія». Однак завдяки досягненням у сучасній медицині з цією хворобою цілком можна вести нормальний спосіб життя.

Активну участь у проведенні подібних заходів і допомозі людям, які страждають від цієї хвороби, приймають різні ЗМІ. Про те, як виникла ця ідея, розповіла журналістка Лілія, одна із ініціаторів благодійної акції:

- Ідея акції полягає в тому, що якщо звернути на цю проблему увагу держави, і ці діти зможуть отримати відповідне лікування, то вони не будуть мати перешкод для того, щоб грати у футбол, займатися спортом, вести нормальний спосіб життя. Приміром, в Ізраїлі люди з діагнозом гемофілії служать в армії, в США - виходять на боксерський ринг. Коли ми почали шукати, хто б міг допомогти розповісти суспільству про цю проблему, ми звернулися до футбольного клубу «Динамо», який із радістю відгукнувся на нашу ініціативу, адже хлопцям хотілося не просто пограти у футбол, а зробити це на знаменитому стадіоні «Динамо», та ще й разом зі своїм кумиром. Один хлопчик приїхав із Сум тільки заради того, щоб поспілкуватися з Андрієм Гусіним, сфотографуватися з ним. І футбольний клуб «Динамо», і Андрій Гусін зокрема, з радістю погодилися допомогти нам провести цю чудову акцію.

На захід з'їхалися дітлахи з різних областей України. Зустріч почалася з екскурсії територією стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського. Діти відвідали пам'ятки стадіону, побували в роздягальнях, сфотографувалися біля футбольного поля. Тим часом, після брифінгу з журналістами, до екскурсії приєднався Андрій Гусін, на зустріч з яким дітлахи чекали з нетерпінням. Відомий гравець «Динамо» провів для хлопців урок гри у футбол, своєрідний майстер-клас, який тривав досить-таки довго, адже бажання пограти у футбол зі своїм кумиром у малечі було хоч відбавляй. Андрій Леонідович приділив увагу кожному, дав усім корисні поради і напуття. Після закінчення імпровізованого тренування відбулися фото- та автограф-сесії, на які діти дуже чекали.

Зустріччю залишилися задоволені як діти, так і Андрій Гусін, який висловив щиру надію, що благодійна ініціатива знайде підтримку, і на дітей, не дивлячись на їхню хворобу, чекає щасливе майбутнє:

- Усі діти люблять спорт, люблять рухатися, гратися, і неприємно, коли в них є певні обмеження. Добре, що є способи боротьби з цією хворобою, і все залежить тільки від людей, які готові або хочуть допомогти. Якщо кожен із тих, хто почув про цю проблему, готовий щось зробити для цих дітей, ми будемо дуже вдячні. Якщо ви вкладете частинку своєї душі у вирішення їхньої проблеми, багато дітей, які тут присутні, і яких тут зараз немає, будуть із вдячністю згадувати вас через багато років. Ну, а ми зі свого боку, наш клуб і я зокрема, завжди раді організовувати такі зустрічі і підтримати подібні акції. Зі свого боку ми, безумовно, будемо допомагати, чим можемо. Ми із задоволенням відгукнулися допомогти організувати благодійну акцію і цього разу. Сьогодні ми зробили все, для того, щоб у дітлахів залишилися найкращі враження від відвідування знаменитого футбольного клубу «Динамо», його стадіону, і на цьому ж чудовому стадіоні ми зіграли з ними у футбол.

Ігор Бондаренко

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер