У «Динамо» приймають «лікарняні»

У «Динамо» приймають «лікарняні»

Шовковський, Федорів, Діакате, Родріго, Мандзюк, Михалик, Юссуф, Корреа, Ребров, Майкл, Клебер. Такий варіант складу «Динамо» тимчасово виконуючий обов’язки головного тренера Олег Лужний міг би поставити на наступний матч проти «Чорноморця». Склад із досвідчених бійців і молодих гравців, здатних боротись за перші місця в чемпіонаті України і очки в Лізі чемпіонів. Склад, більшу половину якого становлять гравці збірних різних країн. Склад, трансферна вартість якого вимірюється не одним мільйоном доларів. Але не виставить!

Наставник «Динамо» в останніх матчах осінньої частини сезону позбавлений будь-якого вибору. Не завжди вдається набрати 18 гравців для заявки (і це при традиційно багатому динамівському резерві), як це було в недавній зустрічі проти «Арсеналу». У стартовому складі виходять гравці виходячи не зі своєї функціональної готовності чи обраної тренером техніки, а ті, яких лише завдяки щасливому збігу обставин травми обминули стороною. От і доводиться Лужному вкотре після матчу говорити: «Я поставив на поле всіх гравців, які на сьогоднішній день могли стояти на ногах за станом здоров’я».

Перебравши підшивку новин за останні роки, неважко помітити, що з подібною ситуацією зіштовхувались Михайличенко, Сабо, Дем’яненко. Практика підказує, що мінімум третина гравців основного складу «Динамо» у відпустку іде достроково, переходячи з підкорення тренерському штабу у руки лікарів. Можливо, це і є одна з головних причин невдач команди в останні роки.

У відповіді на питання про вічно переповнений клубний лазарет, люди, обізнані про динамівську кухню не і сторони, не притримуються єдиної думки. Багато хто зауважує специфічну систему підготовки і високі навантаження під час міжсезонних зборів. Безумовно, у високому рівні травматизму є і частка випадку. Футбол гра контактна, у якій швидкості і навантаження зростають із кожним роком. Зростає і кількість матчів у сезоні. З іншого боку, проаналізувавши рівень травматизму в інших клубах (взяти хоча б найближчого конкурента – донецького «Шахтаря») неважко помітити, що в «Динамо» він на порядок, а то і більше, вище

Будемо сподіватися, ситуація зміниться уже найближчим часом. На краще. Ламати «традиції» покликаний тренер із фізпідготовки Вінченцо Пінколіні, а також зміни в методиці роботи НДЦ. Проблему переповненого лазарету повинен врахувати і новий тренер. Інакше вкотре «Динамо» наступить на ті ж граблі.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер