Данило Сильва: «Тепер ми одна команда»

Захисник Данило Сильва дебютував у складі «Динамо» в матчі минулого туру в Маріуполі. Про поєдинок з «Іллічівцем», від якого у бразильця напевно залишилися не найприємніші враження, а також про адаптацію в новому колективі наша розмова з новачком команди.

- Данило, ти вже не перший бразилець в історії «Динамо», але тобі першому вдалося так швидко адаптуватися в команді та дебютувати в першій команді…


- Не думаю, що процес адаптації можна вважати завершеним. Мені ще буде потрібен певний час, щоб адаптуватися до тієї манери гри, яку проповідує «Динамо».

- Як проходить процес притирання до нового колективу?


- Колектив мене прийняв дуже добре, тому з цим жодних проблем не виникло. У принципі, інакше й не могло бути, адже тепер ми одна команда і будемо вирішувати на полі спільні задачі.

- Які завдання ставилися головним тренером конкретно перед тобою в дебютній грі у складі «Динамо»?

- Основну увагу я мав зосередити на захисті, особливо не висуваючись уперед, як, у принципі, має робити гравець задньої лінії, який бере участь в атакувальних діях. Проте, взяти безпосередню участь у голевій атаці мені все ж таки вдалося.

- Ти задоволений своїм дебютом у новій команді?

- Я задоволений тим, що мені вдалося дебютувати в «Динамо», але аж ніяк не результатом матчу. Команда налаштовувалася на перемогу, тому, природно, всі були засмучені підсумковим результатом.

- Твій перший матч у новій команді закінчився не зовсім вдало. Чи є в тебе якісь марновірства з цього приводу?


- Ні, я не марновірний, і невдача в матчі з «Іллічівцем» не вплине на мою подальшу гру в «Динамо». Нам необхідно попрацювати над усуненням помилок, і перемоги обов'язково прийдуть.

- Маріупольський «Іллічівець» – один з аутсайдерів чемпіонату. Які в тебе очікування від матчів з командами з верхньої частини турнірної таблиці?

- У нас зараз така ситуація, що необхідно обов'язково вигравати подальші матчі, щоб стати чемпіонами і кваліфікуватися до Ліги чемпіонів, – права на помилку в нас більше не залишилося. Тому розділяти матчі я би не став, оскільки важливим є кожний із поєдинків, які залишилися до завершення чемпіонату.

Юрій Вишневський, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер