Данило КИРИЛЮК: «Ми одна сім’я, тож не ставив себе вище за партнерів»

Данило КИРИЛЮК: «Ми одна сім’я, тож не ставив себе вище за партнерів»

- У фінальному матчі за кого вболівав?

- За «Еспаньйол». Ми з ними зустрічалися у групі, й на власному досвіді довелося переконатися, що це хороша команда. Тим не менш, ми змогли гідно протистояти їм, хоча в інших матчах каталонці перемагали суперників фактично без шансів.

- У матчі з «Еспаньйолом» вдалося не програти, але по якості гри були питання…

- Згоден, «Еспаньйол» цілком міг перемагати й нас, та й інші матчі могли завершуватися з більшим рахунком на користь каталонців. Як на мене, вони цілком заслужено перемогли на турнірі.

- Разом із Антоном Болем ти провів усі матчі без замін. Витримав у фізичному плані?

- Насправді, було дуже важко. У нашій країні зовсім інший клімат, і ми не були готові до такої високої температури. Дуже швидко видихалися, тому тренери вимушено робили ранні заміни.

- Якщо говорити про останній матч на турнірі, проти «Дженоа», що не вдалося?

- Перший тайм став цілковитою нашою помилкою. Ми були занадто розслабленими, не допрацьовували в моментах. У перерві тренери вказали нам на помилки, десь залякали – мовляв, якщо не почнемо грати, то буде непереливки. І це насправді подіяло – нам вдалося підвищити власний рівень гри, хлопці вийшли на поле з іншим настроєм і показали, що вміють грати в якісний атакуючий футбол.

- Разом із Володимиром Здирком ти був покликаний підсилити «Динамо» (U-15) із команди на рік старшої. Відчували додаткову відповідальність, що потрібно вести партнерів за собою?

- Відчуття таке було, але ми не ставили себе вище за партнерів. Ми одна команда, одна сім’я, тож маємо бути один за всіх і всі за одного. Загалом, якоїсь особливої підготовки до турніру для нас не було, й ми приєдналися до команди U-15 буквально напередодні відльоту до Тбілісі.

- Чи відрізняються схеми, які використовують команди U-16 та U-15?

- Відмінності є, й ця команда грає трохи інакше, ніж наша. Утім, особливих проблем ми не відчули, й доволі легко вдалося перелаштуватися.

- Що тобі дав цей турнір у плані досвіду?

- Я намагаюся з будь-якої гри виносити максимум інформації – як у плані командних взаємодій, так і індивідуальної майстерності та мислення. Звичайно, виступаючи на цьому турнірі, я отримав набагато більше користі, ніж якби просто тренувався зі своїми партнерами по U-16, тож, незважаючи на результат, цю поїздку можу також занести собі до активу.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

* фото – www.fcdinamo.ge

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер