Чотири динамівські команди візьмуть участь у міжнародному турнірі в Болгарії

Чотири динамівські команди візьмуть участь у міжнародному турнірі в Болгарії

Через всесвітню пандемію COVID-19, яка майже на півтора року виключила всі міжнародні турніри, як серед дорослих, так і серед дитячих команд, організатори докладуть максимум зусиль, щоб всі учасники залишилися задоволені.

Одним з організатором змагань є Руслан Вааль, завдяки якому ДЮФШ «Динамо» розпочала співпрацю з болгарськими колегами, взявши участь в тренерських семінарах. А влітку 2019-го року за його участі було організовано та проведено міжнародний турнір «Albena Cup», в якому брали участь динамівські команди різних вікових груп. Офіційний партнер турніру - транспортно-туристичне агентство «Bon Tour» на чолі з директором Благом Ніетрестом, яке працює в сфері туризму і організації спортивних заходів вже більше 20-ти років. Компанія була задіяна в проведенні чемпіонату Європи 2008-го року, за що отримала подяку від Європейської асоціації футболу (ФЕФУСЕ).

Турнір буде проходити в два етапи: перший заїзд з 31 травня по 7 червня і другий - з 7-го по 14 червня. У першому заїзді будуть брати участь команди футболістів 2014-го, 2013-го, 2012-го і 2011-го років народження. А в другому - групи гравців 2010-го, 2009-го, 2008-го і 2007-го років народження. У змаганнях візьмуть участь як українські команди, так і місцеві - болгарські. На турнірі буде представлено і київське «Динамо». У першому етапі братимуть участь команди клубної ДЮФШ трьох вікових категорій - U7, U8 і U9, а в другому - вікова група U11. Ігри будуть проходити на натуральному зеленому газоні.

Крім спортивної складової, для «Динамо» майбутній турнір є хорошою можливістю для селекційної роботи, адже тренери зможуть подивитися в справі юних футболістів з різних регіонів України, зокрема, із тих команд, з якими вони не зустрічаються протягом року. Найперспективніші хлопці отримають можливість навчатися в ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського.

Крім «Динамо», нашу країну представлятимуть полтавська футбольна школа «Golden Eagle» (директор Дмитро Палапа), луцька футбольна школа «Олімпія» (директор Дмитро Медунецький), тернопільська футбольна школа «Біскупа» (директор Андрій Біскуп), криворізька футбольна академія «Кривбас» (директор Євген Арбузов), ДЮСШ «Зміна» з Білої Церкви (директор Олексій Кривошеєв), київська ФК «Єдність» (тренер Валерій Худенко). Раніше планувалася участь в турнірі одеського «Чорноморця» і ФК «Олімп» (Ірпінь). Також не виключається приїзд команди «Іллічівець» з Маріуполя (тренер Олександр Каплун), яка поки що займається підготовкою і подачею документів.

Турнір пройде в невеликому болгарському курортному містечку недалеко від Варни. Готель, де будуть проживати команди, розташований серед красивого соснового парку і має прекрасні умови для дітей. Спокійна атмосфера, дитячий басейн з водними гірками і дитяча анімація якнайкраще сприяють якісному сімейному відпочинку. Тому не дивно, що багато маленьких учасників турніру приїдуть до Болгарії зі своїми батьками, а також бабусями і дідусями. Крім футбольних змагань, у них буде можливість добре провести час зі своїми близькими.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер