»Чорноморець» - «Динамо» - 0:3. Задоволення від футболу

»Чорноморець» - «Динамо» - 0:3. Задоволення від футболу

У восьмому турі чемпіонату України на динамівців чекав традиційно нелегкий візит до Одеси. Дощова погода, що вирує в останні дні по всій території країни, повинна була зіграти на руку господарям. Та ні! Впродовж усієї зустрічі кияни, які виглядали свіжішими та мобільнішими за суперника, шукали підходи до воріт Ширяєва. І без проблем їх знайшли. «Динамо» перемогло з рахунком 3:0, показавши комбінаційний атакувальний футбол, який приніс уболівальникам команди справжнє задоволення.

Зустрічі «Динамо» і «Чорноморця» стали особливо принциповими на початку 90-х, після утворення чемпіонату України. В перші роки одесити були головними конкурентами киян в боротьбі за «золото», і хоча підсумкове відставання інколи було дуже великим, поєдинки команд на зорі незалежності були головною родзинкою турніру. До історії одеського футболу назавжди увійде поєдинок на тоді ще Республіканському стадіоні Києва в квітні 1995 року. Героєм зустрічі став Ігор Жабченко який забив два м'ячі у ворота Шовковського, який тільки розпочинав свою кар’єру. Кияни відповіли голом Реброва. До речі, це була перша домашня поразка «Динамо» в чемпіонаті України.

Гра «Динамо» в нинішньому сезоні продовжує радувати вболівальників. За останні три-чотири роки команда привчила шанувальників до гри на результат, коли повівши в рахунку, гравці більше думали про втримання переваги і збереження своїх воріт. Інша справа – зараз. Як приклад, окрім звітної зустрічі, можуть служити обидва матчі зі «Спартаком». Динамівці хочуть грати у футбол, роблять це для глядача і, що найголовніше, отримують від гри задоволення.

Кадрові перестановки в порівнянні з матчем проти «Арсенала» змінили гру команди в кращий бік. Дії Асатіані, який замінив дискваліфікованого Діакате, оцінювати об'єктивно складно. Роботи в Малхаза було небагато, і з нею він впорався без проблем. В черговий раз високий клас показав Гіоане. Впевнена гра на початку сезону Вукоєвича, Нінковича та Алієва залишила Тіберіу на лаві запасних. Як виявилось, цей урок пішов футболісту тільки на користь. Румун в Одесі відзначився голом, результативною передачею і чудовими творчими діями. Другу гру поспіль у стартовому складі вийшов півзахисник Єременко. На відміну від зустрічі з «Арсеналом», в якій Роман більше був зосереджений на захисті, проти «Чорноморця» футболіст з'явився гравцем лінії атаки. Курчат, як говориться, по осені рахують, а висновки про доцільність трансферу робитимуться по закінченні сезону. Лише відзначимо - якщо новачок і надалі виконуватиме такий великий об'єм роботи, при цьому роблячи це якісно, в «Динамо» на нього чекає велике майбутнє.

Хочеться порадіти за Артема Кравця, який в останні місяці рідко виходив на поле. В другому таймі всі атаки команди проходили за його участі. Очі Артема, кажучи словами Анатолія Дем’яненко, горіли. Видно, що хлопець скучив за футболом і старався щосили. Перше ж підключення до атаки відзначив голом, потім невтомно «возив» опікунів по всій половині поля. Цей гол, до речі, став 60-м для гравців «Динамо» у ворота «Чорноморця» в історії чемпіонату України.

Кажучи про гру киян, особливо хочеться відзначити Огнєна Вукоєвича. Працьовитість хлопця не має меж. Не всі його дії помітні вболівальникам, але об'єм роботи, в тому числі і чорнової, хорват виконує колосальний. До речі, новачки Вукоєвич і Бетао залишилися єдиними в команді, хто відіграв у нинішньому сезоні всі матчі «від свистка до свистка» (за винятком кубкової гри проти «Олкома»). Був ще і Михалик, але його наприкінці зустрічі в Одесі замінив Романчук. Перемога над «Чорноморцем» стала для команди четвертою поспіль в чемпіонаті України. Цікаво, що в цих матчах ворота захищав Станіслав Богуш. Поки що кіпер справляється зі своїми обов'язками добре, не пропустивши жодного м'яча!

Лідер чемпіонату донецький «Металург» свій матч також виграв і зберіг двохочкову перевагу над «Динамо». Втім, уже в наступний уїк-енд розстановка лідерів може зазнати змін. Кияни зіграють удома з «Кривбасом», а «металурги» прийматимуть іспит у сусідів по місту – «Шахтаря». Найцікавіше тільки починається...

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер